anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E vreun karatis aici? traim intr-o tara nasoala plina de borfasi, cocalari si hoti care nu au ce manca.sunt un tip linistit de 15 ani, un baiat prietenos, sociabil, glumet dar nu sunt toti ca mine. unii isi bat joc de tine daca te vad ca esti baiat ca lumea, ca nu fumezi etc rar mai vezi un adolescent ca lumea.problema mea sta in felul urmator:in scoala sunt multi smecherasi care fumeaza, se dau la fete(de teapa lor-care vor si ele "protectie") si cred ca au si ei spate(ei sunt si mari si mici). din aceasta cauza se iau de unu de altu prin scoala mai ales astia mai mici de cls a 8 a 9 pusi de astia mari desigur pentru spectacol desi nu prea cred ca astia mari s-ar baga pentru ei.ma gandesc ca intr-o zi va veni si clipa mea desi sunt facut sunt mare nu cred ca le va fi frica sa ma intrebe daca sunt smecher si apoi zbang.ma gandesc sa ma apuc de karate sau kick boxing desi nu stiu care e mai bun iar obiectivul meu ar fi sa nu imi mai fie frica pe moment ce se ia cineva de mine sa nu mai simt fluturi in burta si ies la atac, sa ma simt sigur pe fortele mele si sa nu ma mai gandesc ca apoi o sa vina cu altii sa iau bataie.sunt convins ca pot capata tehnica dar incredere pe mine pot capata si sa dispara si frica? voi ce ziceti?

2 răspunsuri:
| m_6429 a răspuns:

Karate e pentru autoaparare.Asta nu inseamna ca o sa ii bati pe toti dupa ca ai facut karate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu sincer cred ca ar fi bine sa incepi acest sport.gandeste-te in primul rand ca este pentru binele tau, pentru ca incidente de genul se pot intampla peste tot, nu numai la scoala.Gandeste-te ca ai putea salva viata cuiva intr-o buna zi sau poate chiar a ta.Este un sport distractiv care te invata disciplina, dar atentie nu tb sa faci din el o reclama, in sensul ca sa spui ca fc katate, ca esti mare si tare. Nuu, pastreza doar pentru tine, evita sa faci scene de genul.Mult succesc SI AI GRIJA DE TN