anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este adevarat ca parul cade din cauza stresului sau a nervozitati? Ce remedii contra caderii parului stiti?

O zi superba!

Răspuns Câştigător
| pisi dy a răspuns:

Este normal sa pierdem aproximativ 100 fire de par pe zi.
Parul care in numar mai mare la stresati dar si din cauza unor boli ale scalpului, pielii, modificari hormonale, poluare, schimbarea anotimpului, dietei nacorespunzatoare.
Remediile generale sunt : dieta corespunzatoare ( legume, fructe, proteine, ), poti sa faci o cura de 2-3 luni cu Revalid (atentie, poate creste apetitul din cauza vitaminei B6 astfel ca tu nu te ingrasi de la vitamina ci de la pofta de mancare), acum ca e sezonul poti incerca sa te clatesti cu infuzii de plante ( urzici, frunze de nuc), nu turna gel de par/ fixativ si alte smacuri fara masura si doar la ocazii, mai usor cu placa/foenul.Cumpara produse de calitate ( samponul, balsamul, tratamentul de par) corespunzatoare cu tipul tau de par ( uscat/ gras/scalp sensibil/varfuri uscate si scalp gras). Eu am incercat o multime de produse din farmacii pe baza de toate minunile si pana la urma am cumparat produse de la un salon de coafura si in sfarsit am un par de care sunt multumita.Nu lua produse ieftine de la supermarket/piata ca nu stii de cand sunt acolo si nici termenul de valabilitate)
Dar nu face o obesie din asta, vezi si cum stau cu podoaba capilara mama/tata pentru ca exista si o mostenire genetica in aceasta privinta. si daca vezi ca parul cade in cantitate mare sau numai din anumite zone lasand "luminisuri" mergi la medic!

17 răspunsuri:
| tukhey23 a răspuns:

Din pacate da sad

| fabiola a răspuns:

Nu stiu cati ani ai, dar este posibil sa cada din cauza stresului cum la fel de bine este posibil sa ai o carenta de vitamine sau minerale.Se gaseste pe piata o lotiune impotriva caderii parului cu petroleum, vitamine si ulei de ricin facut de o firma din Cluj.Folosita regulat da rezultate, dar verifica daca nu cumva este si o lipsa de vitamine si minerale!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai logic ar fi renunti la stes si nervozitate

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am 21 de ani....si sunt si an terminal(bacul)

| petitdreamer a răspuns:

Da... e adevarat k parul cade SI DIN CAUZA stresului... dar nu e numai asta...si incearca sampoane contra caderii parului; daca nici alea nu dau rezultate, mergi la un dermatolog

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O sa fiu sincer cu tine. Da parul poate cadea si din cauza stresului. Eu iti recomand daca iti vopsesti parul o vopsea pe baza de pigmenti naturalii, consuma foarte multe fructe in special banane. Foloseste un sampon cu extacte de masline. incearca sa iti faci un program pentru invatat si mai ales pentru o alimentatie sanatoasa. Daca vrei sa iti fie si mai usor la invatat iti recomand lecitina cu vitamina D, o sa iti ajute, mie mi-a folosit la bacbig grin. Succes la bachappy

auran
| auran a răspuns:

;( si mie imi cade cu duiumul dar, din nefericire, desi am incercat destule produse tot nu am reusit sa stopez prea mult caderea lui
Remediu cred ca ar fi sa nu ne mai enervam

| want2bMajestic a răspuns:

Omul pierde pe zi in medie de 100 de fire... stresul si un program indelungat contribuie la caredea parului... dar stai linistita...se trateazahappy

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Incearca cu REVALID, BIOTINA.

mariana
| mariana a răspuns:

Draga Elena, raspunsul la intrebarea ta este Da, parul poate sa cada din cauza stresului si a unui sistem nervos mai labil.
Poti incerca sa faci un tratament cu revalid, pentru o perioada mai lunga de timp, de minim 6 luni, sa eviti vopsitul pentru ca, chimicalele din vopseaua de par, pot sa-ti dauneze, sa te speli periodic cu galbenus de ou amestecat cu ulei de ricin si sa incerci sa-ti controlezi nervii si stresul.
Am inteles ca esti inaintea examenului de bacalaureat si ca ai mult de invatat insa eu cred ca, poti sa-ti faci si perioade scurte de relaxare si sa folosesti Eurovita - antistres care se gaseste in farmacie si care intr-adevar te poate ajuta sa nu mai fii stresata. Nu esti tu singura persoana care trebuie sa invete si sa se prezinte la examene, asa ca de ce sa fii tu mai stresata decat altii. Cred ca si tu stii sa faci fata la examene si de aceea trebuie sa ai incredere in fortele tale. Vezi ca eu ti-am mai dat un raspuns la aceasta problema a emotiilor negative si a celor pozitive. Ia lucrurile asa cum vin si vei vedea ca, timpul trece si cat ai clipi, esti dupa perioada de examen si te vei simti cu mult mai bine.
Bafta si fa si tu sedinte de autosugestie, gandeste pozitiv si atunci nici parul tau nu se va "revolta" ca sa te paraseasca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Din păcate, stressul și nervozitatea sunt factori predispuși la declanșarea tuturor bolilor.
Măști cu vitamine, șampoane cu complexul B, ulei de măsline și chiar un consult la medicul dermatolog.
Pa, pa.

| powergirl a răspuns:

Da am auzit ca parul cade din cauza aia dar ca remediu am auzit si mi-o recomandat ulei de ricin de la farmacie sau galbenus de ou altceva intreaba la farmacie sunt mai multe remedii

| paulabalerina a răspuns:

POATE SI DIN CAUZA ASTA DAR DESEORI SE ANTAMPLA SCIMBANDU-TI SAMPONUL CAM DES SAU POATE NU FOLOSESTI SAMPONUL POTRIVIT. sau unele persoane am auzit k le mai cad arul din cauza cancerului se poate sa aiba cancer si nu stiu mai bine ai comtrola un medic sau cine stiu eu alte chesti.
e bine sa stie ce ai
decat sa afli raspunsul la intrebarea ta cand ee prea tarziu big grin

| papusika a răspuns:

Este foarte adevarat, si tio spun din experienta.Si mie mia cazut parul, destul de mult pot spune, mam speriat foarte tare si am fost la medicul dermatolog.Cand mai zis cauza caderii parului nu imi venea sa cred, adica pe atunci nu stiam k stresul poate provoca caderea parului, doctorul mi-a dat o solutie cu care imi dadeam de 3 ori pe zi, din fericire mi-a crescut parul la loc si pot spune ca acum parul meu este mult mai sanatos.Asa k daca iti cade foarte mult par nu mai astepta si du-te la medicul dermatolog el este singurul care iti poate recomanda ceva.Bafta...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu sun clasa a 12 si imi cade foarte tare parul, desi am fost la dermatolog si mi-a zis ca din cauza stresului eu tot sunt nelinstita acum am un tratament recomandat de dermatolog dar nu prea da rezultate

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce tratament?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca da sincer si eu am aceeasi problema