anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este ceva rău din partea unui copil care renunță la părinții să-i bolnavi psihic de teamă să nu îl afecteze?
Dacă am o mamă care vorbește singură,este agresivă,bea,fumează în exces, se bate cu toata lumea si nu sta pe acasă e rău că am renuntat la ea? Inseninează rău de tot fapte ce nu s-au întâmplat, la fel face si bunica...mie îmi este frică să nu ajung ca și ea dacă voi încerca să o ajut în continuare..am 14 ani am renuntat la ele de la 12 ani si fetele mă tot dizgratiau din cauza asta.

3 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Cum adica ai renuntat? Nu mai locuiesti cu ei?

Suna la Telefonul Copilului :
,, Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!''

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Într-adevăr o asemenea familie nu-i sănătoasă pentru un copil este o problema grava sa crescă un copil într-un asemenea mediu destrăbălare cu scandal și certuri îl poate afecta și îi poate afecta viața foarte mult căci acel copil ce vede va aplica și el mai departe la familie sa scandale mai tot timpul beți țipete și urlete sunt mari șanse sai afecteze sănătatea și sa adopte aceleași trai și el cu familia sa căci asta a trăit asta a vezi asta va aplica n-a fost educat a trăit tot timpul în cerata și haos dar dacă este un om conștient și își da seama și are capacitate de a face diferența între o familie normală și una plina de haos și certuri scandale și alte apucături dacă deține un nivel de conștientizare și de disciplina și are o mentalitate Sănătoasă sunt mici șanse sa devina și el la fel ca ei faptul ca fuge de astfel de o familie plina de certuri și haos înseamnă că este un om sănătos și are conștința și o mentalitate sănătoasă și poate face diferența între o familie sănătoasă și una destrăbălată plina cu certuri și haos cine șiar dori o astfel de familie? Nici un om sănătos nu ar vrea sa aiba o familie plina cu certuri cu scandale și haos trebuie sa ai probleme de Sănătatea imense de grave sa vrei sa faci parte dintr-o astfel de familie deci acel copil este în copil sănătos vede ca nu-i ceva în regula și conștientizeză ca nu-i normal ce se petrece în acea familie de asta și fuge către o viață normală nu una plina de certuri și scandale acel copil este sănătos și conștient ce ai putea sa înveți de la o mamă bețivă și care caută scandal tot timpul? Ce au putea sa înveți de la o astfel de familie plina de certuri scandale și haos? Nimic a făcut și a loat cea mai buna și sănătoasă decizie acel copil de a renunța la acea familie și acel mediu bolnav plin de certuri scandale și haos frica lui era sa nu fie ca ei deci el este singurul care era sănătos din toată familia aia.

| liliana77any a răspuns:

Sunt parintii tai, ei te iubesc neconditionat chiar daca au problemele acestea.
Nu este bine sa renunti la ei, trebuie sa iti termini scoala si sa iti gasesti o fata care sa te inteleaga cu tot cu problemele de acasa.
Doar nu vei sta cu parintii tai o viata intreaga?
Daca poti sa ii ajuti, ajuta-i.
Daca nu nu, nu le face rau.
Incearca sa le explici ce te deranjeaza, iar referitor la fete incearca sa mai ascunzi problemele de acasa.
Stiu ca este o situatie dificila, insa nu prea ai multe optiuni din pacate.
Mult succes!