Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Folosesc placa în fiecare zi.
Pentru îngriirea lui aplic o dată la 2 zile o mască compusă din câteva picături ulei de ricin, măsline și o fiolă de vitamina A/E (pentru creștere și regenerare).
Baftă!
Eu folosesc placa o data la 2 zile de vreo 2-3 luni.(stiu,e foarte des, dar urasc cum imi sta parul natural). Sincer ma si mira ca parul nu mi s-a deteriorat prea tare, adica nu-mi cade mai mult decat inainte, singurul lucru pe care l-am observat este ca textura parului s-a schimbat, adica acum se incurca foarte usor si nu mai e asa moale.Incerc sa folosesc spray pentru protectie termica de fiecare data, dar am senzatia ca atunci cand il folosesc parul mi se ingrasa mai repede, deci de multe ori ma dau direct cu placa.Tot ce fac in rest pentru "ingrijirea" parului este sa ma spal din 2 in 2 zile cu sampon si folosesc balsam dupa fiecare spalare.Banuiesc ca ar fi indicat pentru cei care folosesc placa des sa foloseasca si niste masti o data la 1-2 saptamani.
De 3 ori pe saptamana chiar hm, am parul puternic, rezista. Mai folosesc ser pentru varfuri deteriorate cu keratina provitamina B5 de la gerovital plant, si inainte de baie aplic ulei de ricin pe par, si stau asa cateva ore. Imi tund varfurile cam la doua luni
Buna.
Pfff...numai suport cand aud persoanele care tot zic ca placa strica parul daca nu abuzezi de ea nu iti strica cine stie ce, crede-ma.
Eu folosesc placa o data sau de 2 ori pe saptamana, aproximativ de 8 luni, in fiecare saptamana + vopsit si nu mi s-a intamplat nimic pana acum, slava Domnului dar am grija sa il spal cu un sampon bun si de fiecare daca folosesc masca.
Iti recomand sa folosesti intotdeauna un spray termic deoarece chiar se simte diferenta, a si pentru un plus de ingrijire iti recomand sa iti cumperi un spray pentru diverse nevoi ale parului( de ex. spray-urile de la Gliss, AVON, etc) dupa ce iti indrepti parul.
A si nu in ultimul rand sa folosesti o placa buna, gen Remington, Rowenta.
O viata avem si sa nu ne ingrijim nu dorim?!?
Eu folosesc rar placa de păr! Nu e bine să foloseşti placa, deoarece ţi se vor tocii vârfurile, şi la 40-50 ani îţi va cădea părul puţin câte puţin. Uite o soluţie ca să ai părul drept dar fără placă.
1. Metoda elasticelor de par
Aceasta metoda a fost inspirata de femeile afro-americane, deci trebuie sa stii ca cel mai mare succes il va avea in cazul parului foarte cret. De asemenea, trebuie sa stii ca aceasta procedura incepe seara si se incheie abia a doua zi, asa ca nu te poti baza pe ea daca trebuie sa iesi din casa in jumatate de ora.
De ce ai nevoie:
Elastice mici
O sticla de apa cu pulverizator
Un pieptene cu dinti rari
Un spray pentru coafarea parului
O perna din satin
Instructiuni:
1. Pentru inceput, spala-ti parul cu samponul tau obisnuit apoi aplica balsam. Odata terminat acest pas, nu iti usca complet parul. Incearca doar sa absorbi cu prosopul excesul de apa. Parul trebuie sa fie destul de umed incat sa poti trece cu pieptanul prin el fara probleme. Ai grija sa iti pui pe umeri un prosop uscat care sa absoarba apa care va curge in timp ce te piepteni.
2. Piaptana-ti parul. Daca este nevoie sa il mai umezesti, foloseste sticla cu pulverizator pentru a mai adauga putina apa in cazul in care ti-ai uscat prea mult parul. Cea mai usoara metoda ar fi sa incepi pieptanarea de la varfuri, urcand treptat spre radacini.
3. Dupa ce ti-ai descalcit parul, imparte-l cu degetele in sectiuni. Ideal ar fi ca in final sa ai 10-14 sectiuni, dar numarul depinde oricum de cat de des si de lung este parul tau. Pentru o impartire mai precisa, poti folosi si pieptenele.
4. Ia una din sectiuni si prinde-o cu un elastic cat mai aproape de radacina. Ai grija ca elasticul sa nu fie nici foarte larg, dar nici prea strans, pentru a nu-ti degrada parul. Urmatorul elastic prinde-l pe aceeasi suvita, la distanta de aproximativ 2-5 cm. Procedeaza in acest mod cu fiecare sectiune de par.
5. Odata ce tot parul tau a fost impartit in sectiuni si fiecare suvita prinsa cu elastice, te poti duce la culcare. Dormi pe o perna de satin, fara nimic care sa iti acopere capul, astfel incat aerul sa iti poata usca parul. Cele 6-8 ore de somn sunt, de obicei, suficiente pentru ca parul tau sa se usuce. Asta bineinteles daca in camera nu este foarte frig.
6. Dimineata desfa elasticele din par. In functie de lungimea si desimea parului, este posibil ca in zonele unde parul a fost prins cu elastice sa fie inca umed. Nu folosi uscatorul de par, ci lasa-ti parul sa se usuce in mod natural.
7. In acest moment, parul tau ar trebui sa fie intins dar nu lipsit de volum. Foloseste un spray pentru coafare si aranjeaza-ti parul cum vrei tu. Elasticele ajuta parul sa se usuce intr-o pozitie in care firele de par stau drept si odata ce le indepartezi, parul va ramane drept si cu volum.
2. Cu ajutorul periei si al uscatorului de par
Probabil toata lumea stie aceasta metoda, dar multe dintre noi nu am incercat-o pana acum crezand ca nu e foarte simpla. La coafor pare mereu mult mai usor decat atunci cand incepi tu sa iti intinzi parul folosind uscatorul, perii, clame, piepteni, produse de styling si o multime de alte instrumente.
De ce ai nevoie:
Un pieptene
O perie
Un uscator de par
Cateva clame sau elastice de par
Instructiuni
1. Primul pas consta bineinteles in spalarea parului cu sampon si aplicarea balsamului tau obisnuit. Dupa ce te-ai clatit, aduna-ti parul intr-un prosop care sa absoarba excesul de apa. Nu iti freca parul in mod agresiv, asteapta mai bine 15 minute pentru ca prosopul sa isi faca treaba singur, fara sa iti distruga parul.
2. Foloseste un pieptene pentru a-ti descalci parul si eventual un produs special pentru descalcire daca este cazul.
3. Imparte parul in 6-8 sectiuni, in functie de desimea si lungimea parului. Daca ai un par foarte des, mareste numarul de sectiuni pentru a-ti fi mai usor ulterior. Prinde fiecare sectiune cu elastice sau cu clame. Desi la coafor se folosesc de obicei clamele mari, atunci cand te coafezi singura s-ar putea sa iti fie mai usor cu elasticele.
Experimenteaza ambele metode si alege-o pe cea care ti se potriveste mai bine.
4. Incepe de la varfurile fiecarei suvite, urcand treptat spre radacini, iar apoi in sensul invers - de la radacina spre varf, usuca parul cu foehnul in acelasi timp si in aceeasi zona a parului unde folosesti si peria. Practic ar trebui sa faci un fel de sandwish, cu foehnul pe o parte, peria pe cealalta si suvita de par la mijloc. Ai grija totusi sa nu lipesti uscatorul de suvita, pentru a nu o arde. Ai vazut probabil la coafor ca se folosesc perii rotunde pentru acest procedeu. Atunci cand te coafezi singura, mai ales daca nu ai experienta, ai mari sanse sa iti incalcesti parul pe o astfel de perie si sa iti fie greu apoi sa o mai scoti din suvitele incalcite fara sa iti rupi parul. Cel mai bine este deci sa folosesti o perie normala, cu ajutorul careia iti vei intinde parul la fel de bine.
5. Odata ce ai terminat cu prima suvita, elibereaza din elastic urmatoarea si procedeaza la fel. Daca vrei sa iti fie mai usor, poti prinde suvitele intinse deja tot cu elastice, dar fara a le lega prea strans, ci doar indeajuns incat sa nu se amestece cu suvita la care lucrezi. Continua astfel pana cand tot parul tau va fi intins.
3. Metoda rasucirii
Aceasta modalitate de intindere a parului seamana oarecum cu cea a elasticelor, dar functioneaza perfect si pentru parul putin ondulat, nu doar pe cel foarte cret. De asemenea, este si mai usoara decat cea a elasticelor.
De ce ai nevoie
Un pieptene
Elastice sau clame de par
O sticla de apa cu pulverizator
Instructiuni:
1. Din nou, primul pas consta in spalarea parului si aplicarea balsamului. Foloseste un prosop uscat apoi in care sa iti infasori parul si asteapta cateva minute pentru a se absorbi excesul de apa.
2. Descalceste-ti parul cu ajutorul unui pieptene cu dinti rari si lati. Imparte parul ud in sectiuni nu foarte groase. Ar trebui sa ai in medie 10 suvite, dar daca ai parul foarte des, poti creste numarul. Delimiteaza suvitele cu elastice sau clame, cum iti este mai usor.
3. Ia pe rand fiecare sectiune si imparte-o in doua suvite egale, apoi rasuceste capetele fiecareia in jurul celeilalte. Rasucirile subtiri ajuta la intinderea parului la radacina, dar lasa varfurile destul de ondulate. Suvitele rasucite mai groase intind de obicei parul pe toata lungimea lui, inclusiv varfurile, dar face ca radacinile sa arate putin umflate.
4. Odata ce parul s-a uscat, foloseste o sticla cu apa cu un pulverizator si umezeste din nou parul (nu il uda extrem de tare!), apoi desfa pe rand fiecare suvita si rasuceste-o din nou, in sens opus. Asteapta sa se usuce parul, desfa suvitele, apoi aranjeaza-ti podoaba capilara cu ajutorul unui produs de styling pentru coafare.
4. Metoda infasurarii
De ce ai nevoie:
Un pieptene
O perie rotunda
Agrafe
Instructiuni
1. Spala-te normal pe par, cu sampon si aplica balsam. Apoi, infasoara-ti parul intr-un prosop si asteapta cateva minute pana se absoarbe apa in exces. Piaptana-ti parul cu un pieptene cu dinti lati, rari, pentru a nu rupe firele.
2. Imparte parul in cateva sectiuni. Cu cat este mai des parul tau, cu atat mai mare va fi numarul de suvite in care iti imparti parul.
3. Ia prima suvita de par si cu ajutorul periei infasoar-o strans in jurul capului. Fixeaz-o cu o agrafa. Continua sa procedezi in felul acesta cu fiecare suvita, pana cand termini de fixat tot parul.
4. Foloseste uscatorul de par la temperatura medie, pentru a-ti usca parul, timp de 20 de minute. Nu mentine uscatorul mult timp intr-o singura zona a capului. Ai grija ca parul sa nu fie complet uscat!
5. Dupa ce ai terminat, incepe sa desfaci agrafele, eliberand parul. Repeta pasul 3, dar infasoara suvitele de par in sensul opus.
6. Usuca din nou parul, de data asta complet. Desfa agrafele, eliberand parul si aranjeaza-l folosind un produs pentru luciu.
Tratamente naturale care te pot ajuta sa iti indrepti parul:
Exista cateva tratamente naturiste care se spune ca ar fi extrem de eficiente pentru indreptarea parului. Combina astfel de tratamente cu metodele clasice de intindere pentru un rezultat optim.
Lapte de cocos si suc de lamaie
Foloseste lapte de cocos amestecat cu sucul de la o lamaie. Tine amestecul la frigider pana cand se formeaza la suprafata acestuia un strat de spuma. Maseaza produsul la radacina parului, intinde-l pe toata lungimea, apoi acopera-ti capul cu un prosop ud, fierbinte, timp de o ora. Spala-te cu un sampon pentru indreptarea parului. Aceasta metoda nu doar ca ajuta la indreptarea parului, ci te scapa si de matreata. Nu uita ca tratamentul trebuie repetat cel putin de doua ori pe saptamana. Daca esti alergica la cocos sau lamaie, nu folosi aceasta reteta.
Lapte ( si miere)
Pentru a-ti intinde parul, toarna o treime de cana de lapte intr-o sticla cu pulverizator, apoi distribuie laptele pe tot parul. Piaptana-te cu un pieptene rar si lasa sa actioneze timp de o ora sau doua. Spala-te normal pe par, eventual cu un sampon anti incretire si aplica balsam. Vei observa ca parul tau va fi mult mai drept si mai matasos. Efectul ar trebui sa dureze pana la urmatoarea spalare. Este alegerea ta daca iti vei usca parul in mod natural sau vei folosi uscatorul de par. Poti adauga si cateva picaturi de miere in lapte, pentru un plus de stralucire si mai multe substante nutritive pentru parul tau.
Ou si ulei de masline
Uleiul de masline este cunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra parului in tratamentele regulate si de durata. La fel, oul ofera si el o serie de nutrienti scalpului si parului degradat si uscat. Pentru a pregati un tratament din oua si ulei de masline, bate doua oua si adauga doua linguri mari de ulei de masline. Amesteca bine, apoi cu o periuta pentru vopsit, intinde amestecul pe par. Asteapta cateva ore, apoi spala-te pe par.
Pudra Multani Mitti, ou si faina de orez
Multani Mitti sau Fuller's Earth, este o pudra alba produsa din argila, similara cu argila kaolin. Are proprietati remarcabile de curatare, atat pentru par cat si pentru piele. Se gaseste in atat in magazinele naturiste, cat si online.
Foloseste o ceasca de pudra Multani Mitti, un ou si cateva linguri de faina de orez. Amesteca-le cu apa, pana cand obtii o pasta moale si aplica pe par cu ajutorul unei perii, pieptanandu-ti parul in acelasi timp.
Lasa amestecul sa actioneze timp de jumatate de ora si apoi piaptana-ti parul din nou. A doua periere a parului va ajuta mai mult la intinderea acestuia. Mai stai apoi cu amestecul pe par timp de 2-3 ore. Daca vezi ca parul are tendinta sa se increteasca, piaptana-te din nou in acest timp. Spala-te normal apoi si vei descoperi un par mai drept si mult mai matasos.
Este foarte adevarat ca aceste tratamente naturale au efect de intindere a parului, dar va fi nevoie sa le repeti o perioada destul de indelungata, regulat, pentru ca rezultatele sa fie mai bune si de durata. Pe langa efectul de intindere asupra parului, tratamentele naturale ii ofera acestuia si nutrientii si hidratarea de care are nevoie. Vei observa schimbari in bine chiar dupa primele utilizari. Aminteste-ti ca parul cret si cel uscat au nevoie de mai multa protectie si de o ingrijire speciala. Tratamentele naturiste protejeaza parul impotriva poluarii si al chimicalelor, iar pe termen lung iti vor face parul sanatos si matasos.
Eu folosesc placa de vreo 2-3 ori pe saptamana sau il usuc cu feonul, deoarece tine drept pina la spalare.Cind folosesc placa nu utilizez niciun produs de protectie, deoarece nu cred in ele.Dar cind imi spal capul folosesc balsam de par
Folosesc placa de 2 ori pe saptamana. In primul rand trebuie ea ingrijita ( cand este calda sterge-o cu o carpa uscata) pentru a nu ingraja parul si in aldoilea rand parului trebuie s aii acorzi atentie ( eu folosesc sampon plus balsam, iar o data pe saptamana si ulei de maslina si cand simt ca este nevoie iau un tratament o masca de par )
Da! Eu folosesc placa in fiecare zi... Si nu-l ingrijesc sepcial. Am un balsam bun de par siintainte sa mi-l intinad il dau u un sprey protector si cu ceara de par si in tund regulat. Odata la 2-3 luni imi iau din varfuri si nu imi este deloc ars! Sper ca te-am ajutata! Mult succes.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.116.24.148) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro