| CherNadya a întrebat:

Este cineva care invata la liceul Vasile Alecsandri din Bacau? Cum e? Este un liceu greu? Am auzit ca Ferdinand e foarte greu si nu ar fi bine sa-l aleg. Detalii cat mai multe vreau.

4 răspunsuri:
| positivity a răspuns:

Încă nu sunt la liceu, însă sunt din Bacău.
Având în vedere că şi eu sunt într-o situație gen "la ce liceu să merg?" m-am interesat.
Am în minte trei licee spre care să mă îndrept: Vrânceanu, Alecsandri sau Ferdinand.
Inițial, mă gândeam să merg spre Vrânceanu, pentru că e un liceu bun, sau aşa pare. Însă ceva m-a demoralizat.
Am auzit că în acest liceu, banii sunt la putere. Elevii sunt copii de bani gata.
Au tot ce trebuie. Însă eu, nu aș face față!
După, spuneam că m-am decis. Voi merge la Alecsandri, având şi o vecină care a mers tot acolo, mă gândeam că va fi grozav.
Însă, încă sunt în acea stare "oare fac bine?". M-am interesat, mai mult, şi mai mult.
Şi am aflat niște detalii interesante. Profesorii sunt de treabă, sunt geniali însă am auzit că profesoara/profesorul de engleză e puțin mai dură.
Despre Ferdinand, sincer nu știu prea multe.
Momentan sunt la alegerea "Alecsandri", zic eu că este un liceu grozav. Însă nu ştiu cum sunt elevii acolo. Nu știu dacă mă voi putea împrieteni cu cineva, fiind o persoană foarte retrasă.
Să înțeleg că ești în clasa a VIII-a şi încă speri că te vei decide spre ce liceu vrei să te îndrepți? Oh, ce coincidență, și eu.
Ei bine, poate cine știe, ne vom vedea la anul în aceeași clasă, la același liceu, la același profil.

| CherNadya explică (pentru positivity):

Ferdinand am auzit ca e un liceu foarte greu si ca nu prea faci fata si acolo sunt la fel copii de bani gata!

| positivity a răspuns (pentru CherNadya):

Pentru că nu am ştiut prea multe amănunte despre acest liceu, am întrebat câteva persoane. Răspunsurile lor nu prea mi-au picat bine, mai mult mi-au pus un semn de întrebare asupra liceului.
Să-ţi povestesc.
În Ferdinand, profesorii nu sunt deloc înțelegători, sunt duri și foarte diferiți de cei din generală, şi desigur diferiţi de profesorii din cele două licee Alecsandri şi Vrânceanu.
Altă problemă ar fi puștanii cu bani, care se cred stăpânii pământului. De fapt, dacă te gândeşti bine, în toate liceele vor există persoane cu mulți bani.

| Madut21 a răspuns:

In locul tau as alege Alecsandri. E mult mai bun, profesori mai buni, camin mai bun, si arata mai bine. Notele de la bac au fost mai mari la Alecsandri decat la Ferdinand. Your choice.