Pentru a fi avocat în primul rând trebuie să faci dreptul. Nu este o facultate foarte grea, dar ai foarte mult de citit. După ce termini dreptul trebuie să cotizezi la un avocat să te ia "sub aripă" să îţi faci practica şi locurile în barou se cam cumpără. Deci... dacă ai bani şi crezi că poţi ajunge sus, go for it! Dacă nu poate ar fi mai bine să te îndrepţi spre altceva!
Buna,
Cel mai bun exemplu de cum decurge munca unui avocat o poti vedea direct in sala de judecata. Nu cred ca exista vreun proces filmat si postat pe internet, cel mai sigur mergi direct intr-o sala de judecata de la tribunal, judecatorie sau curte de apel.
Pentru a ajunge avocat iti trebuie multa rabdare, tenacitate si cel mai important sa inveti multe legi si jurisprudenta.
Daca tu iti doresti sa devii avocat, atunci nu o sa iti fie dificil sa parcurgi cei 4 ani de studiu ai facultatii de drept si apoi sustinerea examenului de intrare in baroul avocatilor din orasul tau.
Iti urez din suflet mult succes in viitorul apropiat.
Riscuri sunt ca in orice alta meserie, insa odata ce devii cunoscut, vei avea ocazia sa aperi si persoane nu tocmai bine vazute in ochii legii si nici a societatii.
Este o meserie frumoasa care iti poate aduce satisfactii financiare si profesionale enorme.
Te-ar fi ajutat daca ai fi avut pe cineva in familie avocat.
Studiaza dreptul, sa iti faci o idee.
Ca meserie imi pare frumoasa, dar eu nu cred ca as fi in stare sa invat asa de mult.
Oricu succes, si nu te da batuta la primele obstacole, caci ai sanse mari, daca iti place si vrei cu adevarat.
Probabil unii au ramas un urma nu e vorba de 10. 000 eu vorba de 20 30mii si sincer eu unul nu as avea de unde sa fac atatea bani ai nevoie de stagiatura daca intrii in barou ce folos daca nu te i-a nici un avocat sub, aripa lui? mai are vreo importanta ca stii legi, nu cred dar in Romania totul este pe bani atata stiu am terminat faculta de drept si am o gramada de cunostinte avocati le oferi bani, sunt preteni, alfel te ocolesc asa sunt toti doar ironia si orgoliu lor ar fi inpotriva frazelor pe care le scriu eu aici am avut si o relatie cu o asa zisa avocata, dar foamea de bani era atat de mare incat nu conta o relatie atata timp cat era vorba de bani la mijloc, sa sfarsit.concluzia. in familie sau, sari cu bani
Pai exista riscuri ca in fiecare meserie.stiu de la o verisoara care a facut aceasta facultate ca trebuie sa dai 10 000 de euro pentru a intra in Barou. ceea ce e o suma c-am mare pentru vremurile astea
Este o meserie foarte frumoasa, dar examenul este extrem de greuuu' . Dureaza 4 ore si are 200-300 de intrebari grila. Partea cea mai nasoala e ca nu ai cu a,b,c. ci cu a,b,c, d, e.Si exista posibilitatea sa fie 1 raspuns corect sau 2, sau niciunul, sau chiar si cele 5. Eu iti urez mult succes :*
Asta depinde de tine, daca este greu sau nu este greu. Daca iti doresti cu adevarat sa fii avocat, atunci ai toate sansele sa fii avocat.Eu nu sunt sigura daca sunt procese prin internet, dar stiu una! Ca cel mai efectiv proces este biblioteca, si multe cartii care te invata cum sa devii in viitor un avocat profesional. Dat cel mai important este ca daca iti doresi foarte mult sa devii avocat, o sa devii neaparat cu ajutorul dorintei si cu ajutorul creierului, daca ai cap pe umeri o sa se primeasca totul, si cu ajutorul rabdarii,, cu rabdare, treci si mare,,. Sa fii avocat este o meserie foarte buna, dar nu tot timpul.iti da un cistig bun!