Nu, categoric nu, fiindca ce se preda la scoala generala sunt notiuni si calcule simple de matematica pentru copii mici, pe cand la liceu se face matematica la alt nivel, de dificultate mai mare.
Bineinteles ca formulele invatate in scoala generala se folosesc si la liceu, fiind uneori la baza rezolvarii unor exercitii si probleme simple, ca sa poti sa ajungi sa rezolvi exercitii complexe de liceu.
Este ca si cu limba romana, in scoala generala inveti alfabetul si inveti sa scrii cuvinte simple, comune, iar la liceu folosesti acelasi alfabet invatat la generala, dar mult mai elevat pentru a scrie o compunere/eseu sau pentru a te exprima in scris.
Gimnaziu ma refer clasa a 8 a... nu in clasa a 3 a cand se invata tabla inmultirii
Am vorbit de scoala generala sa stii, care cuprinde clasele 1-8, in caz de nu stiai, ciclul primal si cel gimnazial si da, ti-am spus ca fara matematica invatata in scoala generala, nu ai cum sa rezolvi problemele de la liceu, fiindca nu cunsoti baza matematicii si nu poti sari peste ea.
Matematica invatata pana acum va fi BAZA pentru matematica din liceu.
Nu stiu ce profil de liceu ti-ai ales, dar iti pot spune ca la profilul real lucrurile se complica. Matematica nu se poate invata in salturi, trebuie lucrat zilnic.
Da, este foarte asemanatoare. In liceu aprofundezi cele invatate in gimnaziu (mai ales functiile, care te ajuta la analiza matematica).
sorin1234567 întreabă: