anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este o chestie foarte, foarte lunga. sper sa aveti rabdare. O urasc pe mama. Cat n-as da sa am si eu o mama normala. care sa munceasca, sa fie serioasa si sa ma ajute la tot ce am nevoie. Dar NU, Dumnezeu e clar ca ma uraste. Mi-a dat o mama care fumeaza non-stop pe banii bunicii, care a fost nu stiu cati ani in strainatate sa"munceasca" dar de fapt acolo a ...cu mai multi ( mesajele in engleza dupa telefonul ei - poveste veche, din vara, primvara ) si care nu munceste, dar nici numai vrea sa munceasca in invatamant, a fost profa dar acum numai vrea ca cica e salariul prea mic. Ce pana mea? Daca vrei sa muncesti, muncesti, indiferent de bani pe care-i primesti! Sta pe banii bunici ( 9 milioane ) ca o vaca, iar eu nu pot face nimic deoarece sunt minora. Nu este o persoana de incredere si enerveaza cam pe toata lumea ( parerea mea ). De fiecare data cand am si eu o serbare trebuie sa o rog o tona si sa dau si in plans ca sa vina... Am o tona de evenimente la care particip, dar mama nu vine la niciunul dintre ele gasind scuze. Evident ca ma simt prost cand vad ca parintii unor copii vin cu aparatul foto, le fac poze iar eu ma duc ori singura ori cu o colega. NUMAI POT! IMI URASC VIATA! Alte mame muncesc din greu indiferent de salariu iar ea sta acasa si mi se plange mereu ca se ingrasa si eu mereu ii recomand cu frumosul sa-si gaseasca ceva de munca, ba chiar o ruda i-a propus cateva locuri, dar ea NU vrea,, ea vrea sa-i dea 20 de milioane ca salariu. Mai da-o incolo de treaba! Si de fiecare data sta pe laptop tarziu,la tv la fel si cheltuie o tona de bani aiurea fara sa zica nimic! Eu numai suport. Constat ca imi e si rusine sa merg cu ea pe strada din moment ce se imbraca ca boala cu ce gaseste ea mai urat prin casa ( are haine,doar ca nu are gusturi bune,deloc! ) si mai ia cateodata si fesul meu! Nu mai pot, am avut o activitate recenta si pe mama am vazut-o ca se plimba pe hol,in afara salii in care eu eram pe SCENA, se plimba cu fesul meu in cap ( unul mov cu alb de copii I don't want to see ) si se uita pe sus, pe jos si se mira de parca nu ar mai fi vazut o cladire ca aia in viata ei ( normal ca dupa a plecat, ca recunosc ca m-am si rugat sa plece naibi sa nu vina ca erau toti profesorii mei preferati acolo si ma facea de rusine la maxim ). Nu o mai suport, nu cred ca i se mai intampla cuiva ce mi se intampla mie! Scriu cu greu acest lucru. Si vreau sa spun ca acum e la matusa mea ( e miezul noptii fara-un sfert si ea numai vine acasa, sta pe capul femeii, care are si un copil de 6 ani care are nevoie de odihna ). Ce sa fac? Sa ma sinucid? ( AR Fi o optiune ). Ma gandesc ca intr-o zi bunica va muri si eu voi ajunge sa cersesc.

funda.

21 răspunsuri:
| Gabitzzza a răspuns:

Eu nu am nici pe departe o asa situatie! Spuneai pe undeva ca te faci de ras cu ea, dar nu e asa lumea nu te catalogheaza in functie de ce parinti ai ce haine ai si cum arati si stai tu linistita ca oamenii intotdeauna te vor alege pe tine ca persoana nu ii va interesa de unde provii. Sa nu te mai gandesti niciodata sa te sinucizi, asa cum viata ai primit-o de la mama ta si este unica nu trebuie sa te mai gandesti la acest lucru. Intotdeauna cauta sa iei partea buna a lucrurilor si sa incerci de cele rele. Gandeste-te ca fara tine bunica ta ar fi foarte neajutorata si tu trebuie sa inveti bine ca sa scapi de mama ta si sa nu depinzi de ea, si sa o poti ajuta si tu pe bunicuta ta asa cum si ea la randul ei te-a ajutat pe tine. Daca mai ai ceva sa intrebi trimite-mi mesaj pe privat! Multumesc!

| oOSaritaOo a răspuns:

Încearcă să nu te mai uiţi la ce zice lumea! Şi încearcă să-i găseşti mamei tale un prieten dacă nu are, el o s-o mai aducă cu picioarele pe pământ!

| BluishAngel a răspuns:

Invata cat mai bine ca sa nu depinzi de mama ta, iar dupa 18 ani esti libera sa pleci, de preferinta la o facultate.Astfel ai unde sa stai si iti construiesti si o cariera.Pana atunci,nu ai ce face, trebuie sa o suporti pe mama ta si sa te descurci cu ce ai. Dumnezeu nu te uraste, fiecare are destinul sau, si nici mama ta nu te uraste, e doar foarte inconstienta.Sinuciderea nu este o optiune, chiar daca acum crezi ca este bine.Nu e deloc, fiindca Dumnezeu ti-a dat viata si tot El ti-o ia cand este momentul, nu trebuie sa te omori si sa iti chinui dupa aceea sufletul de pacatul acesta enorm.Plus ca ai face-o pe bunica ta sa sufere foarte mult pentru ca am inteles ca te iubeste din moment ce isi imparte pensia cu voi, si asa este destul de necajita, nu cred ca ai vrea sa ii faci si tu rau.Asteapta deci o perioada de timp pana esti majora, nu e o eternitate. Apoi, iti construiesti propria cariera si nu mai depinzi de nimeni.Ai putea sa mai mergi la Biserica si sa te rogi fiinndca, asa cum e viata, e data de Dumnezeu care ne iubeste si ne ajuta orice ar fi.
Sper sa fie bine happy

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Poate ca mama ta a suferit o mare dezamagire si a pierdut acel,, motiv,, pentru care sa se ridice din pat dimineata.In momentul cand pierzi directia, daca nu poti reveni, singurul,, scop,, e sa-ti treaca timpul.Oricum.Nu poti face altceva decat sa folosesti conditiile pe care le ai si sa te pregatesti cat mai serios pentru viata.invata sa ocolesti greselile facute de ea.Si prima greseala ar fi sa te indragostesti de omul nepotrivit.

| Maomau a răspuns:

Las ca-ti trece!
Ca doar nu a ajuns oul sa invete gaina!
Tu uita-te la tine si croieste-ti viata ta mai bine ca sa nu ajungi ca ea!

| anonim_4396 explică (pentru Maomau):

Eu invat din greu doar ca mai e mult timp pana voi fi majora. Dar sunt sigura ca daca ea nu se va schimba pana atunci eu numai vreau sa fiu considerata "fiica" ei. As vrea sa ma mut cu tatal meu ( parintii au divortat si 2 frati ai mei au ramas la tata) si tata mereu m-a avertizat :" Eu nu-ti zic nimic, doar ca ai sa vezi tu cand vei mai creste ca maica-ta nu este o persoana de incredere" si nu l-am crezut dar acum imi pare rau pentru ca am realizat ca el mereu a avut dreptate si a fost intelept in ciuda lucrurilor urate spuse de mama despre el. ( pe langa astea l-au si poreclit "lupul" ).

| Maomau a răspuns (pentru anonim_4396):

Problemele tale de familie te privesc personal. Sunt multe zeci de mii de copii aflati in situatia ta. Daca ai fost incredintata prin sentinta judecatoreasca mamei, nu ai voie sa te muti la tata fara sa ai si aprobarea ei. Deci nu te pripi ca sa nu faci greseli, incearca sa discuti cu mama ta plecarea la tata.
In rest iubeste-ti partenenerul dar nu investi prea mult timp si prea mult suflet in aceasta relatie ca sa nu iti neglijezi invatatura si cariera.
Mu lua pe suflet situatia actuala a mamei tale pentru ca sunt multe mame in situatia ei pentru ca societatea romaneasca nu le acorda sanse de o viata decenta si din cauza asta decad, asa ca ia lucrurile asa cum sunt, nu mai pune pe suflet maruntidurile gen fesul alb, nu-ti fie rusine de mama ta ca nu ai dreptul sa o judeci si condamni, vezi-ti tu cumintel de viata ta, si nu te gandi la sinucideri pentru ca ai primit viata ca sa o traiesti, si inca nu ai inceput sa traiesti cu adevarat pentru ca nu ai intrat inca in viata, decii inca in etapa de pregatire pentru viata si acest lucru este scopul tau principal!

| Smile2BHappy a răspuns:

Nu incerca sa te sinucizi, dupa parerea mea nu prea ai sanse sa o indrumi pe calea cea buna, dar te sfatuiesc sa ignori si sa o lasi in pace ca e majora. Dar cati ani ai saracuta de tine?

| anonim_4396 explică (pentru Smile2BHappy):

12 sad

| BluishAngel a răspuns (pentru anonim_4396):

Incearca sa te muti la tatal tau.Vezi ce poti face pentru asta si de ce acte ai nevoie. Poti intreba adultii ( nu pe mama ta ), pe bunica ta daca stie, alte rude dar ai grija sa nu afle mama ta, cauta pe net sau intreaba profesorii.E cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a scapa din aceasta situatie.

| anonim_4396 explică (pentru BluishAngel):

Ar fi o solutie doar ca aici am colegii ( chiar daca majoritatea prietenilor s-au mutat ), am niste profesori extraordinari pe care-i iubesc mai mult decat pe mama mea deci parca nu pot pleca.

| MadalinaaIoana a răspuns:

In nici un caz sa te sinucizi! Invata tu bine la scoala sa nu ajungi ca ea.

| anonim_4396 explică (pentru MadalinaaIoana):

Nu e vorba de invatat, mama a facut facultatea de inginer si uite unde a ajuns!

| BluishAngel a răspuns (pentru anonim_4396):

A ajuns asa fiindca nu a vrut sa faca altceva, s-a lasat pe "tanjeala".Nu are ambitie sa continue! Cu o facultate faci multe daca vrei.E ca si cum ai facut de mancare dar nu vrei sa mananci.Totul tine doar de vointa si crede-ma poti sa faci orice iti propui.

| anonim_4396 explică (pentru BluishAngel):

sad

| treiLEI a răspuns:

Intru-un fel sau altul ma marcat ce ai zis, dar las-o ca da ea cu capu candva si realizeaza ce a pierdut. Tu ar trebui sa o eviti sa o lasi sa vada ca nici fata ei nu mai tine la ea poate poate se schimba...Nu te sinucide( ar fi o greseala) fa-ti un drum in viata, o meserie si mai tarziu o familie.

| anonim_4396 explică (pentru treiLEI):

I-am facut acest lucru si am inceput sa fiu nepasatoare cu ea si cateodata sa nu o bag nici eu in seama doar ca ea NU isi da seama, e ff inconstienta! Adicaeu ma consider mai matura decat ea. Dar cand am inceput s-o evit si chestii de genul m-a intrebat odata : " Da`tu ma mai iubesti? " si nu i-am raspuns si am incetat sa ma mai comport asa dar numai imi suport viata. Eu invat f bine la scoala dar ei nu ii pasa. cand vin cu tone de 10 ..sa-i arat carnetul nici macar nu-i pasa, semneaza-n scarba. Si nici macar nu-i pasa daca iau vreun 1, 2 sau 4 ( am intrebat-o si a zis ca nu ii pasa de notele mele ). Si cand am avut acel spectacol in care eu eram rol principal m-a lasat sa ma intorc singura acasa si era o vijelie mare de tot, aproape ca m-a luat vantul pe sus ( miercuri ).

| treiLEI a răspuns (pentru anonim_4396):

Pleaca o zi sau 2 de acasa si du-te la o prietena buna. Lasa-i un bilet in care sa-i spui toate nemultumirile.

| SooRa a răspuns:

Incearca sa comunici cu ea, spune-i ce simti. Nu iti cunosc mama ca sa iti pot spune ce sa faci.Incearca sa-i spui tot ce ai scris tu mai sus, toate probleme tale, sa vezi cum reactioneaza. Incearcarea moarte n-are.
Daca nu merge si nu merge mai indura pana ajungi majora si fa ce este mai bun pentru tine, sa te gandesti ca nu vrei sa creada asa ceva copii tai despre tine in viitor.

| anonim_4396 explică (pentru SooRa):

Mda. mereu incerc sa vorbesc cu ea sa ii spun si problemele mele, dar credeti-ma ca nu ma asculta mai niciodata si niciodata nu are vreo parere si vorbeste mereu urat. Eu mereu o ignor si nu o imit pe ea deloc doar ca ma doare sa vad cum isi incurajeaza alte mame copii... Am avut azi serbare dar nu i-am zis, i-am zis doar bunicii si colegilor le-am spus ca mama are treaba si nu poate sa vina ( dar ea mereu va avea "treaba"). Iar eu cand am plecat la serbare la 9 dimineata ea dormea si am vrut sa-i spun doar ca nu am avut curajul pentru ca eu am mai incercat acest lucru ( sa o trezesc dimineata, sa-i spun ceva ) si ba ca nu ma baga in seama, ba incepea sa tipe si sa ma injure ca intru ca furtuna-n camera si ca o trezesc.

| dianacuza a răspuns:

Uite,incearca sa vorbesti cu bunicii tai despre acest subiect,explica-i si mamei tale ca poate daca ar munci (chiar si pentru putini bani) ar fi mult mai bine pentru voi,ati avea mai multe conditii etc. Explica-i ca ai nevoi la concursurile,la spectacolele tale de sustinerea ei, iar la partea cu gusturile la haine o poti duce la mall sau la un magazin si ii poti arata haine la moda, haine mai dragute ca sa-si schimbe gusturile. Poti sa te duci intr-o zi cu ea la bunicii tai si sa discutati acest subiect, ca sa gasiti o cale de rezolvare. Iar la partea cu sinuciderea nu te gandi, fiindca nu are rost. Invata pentru tine, nu pentru ea si nu vei ajunge o cersetoare. Pa! Mult succes!