| MaryAlexx a întrebat:

" este o mare diferenta intre copiii care iau note bune si cei care sunt destepti." Cum va explicati asta?

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Sunt de acord. Notele mari nu reflecta intotdeauna o inteligenta peste medie. E destul de simplu sa obtii note mari prin asa-zisul "tocit", pentru ca peste cateva zile sa nu mai stii aproape nimic din ceea ce ai studiat. Multe persoane doresc sa obtina note cat mai mari doar pentru a se simti mai bine sau pentru ca acorda o importanta prea mare acestui aspect. Deci cei care au note mari nu sunt neaparat cei mai inteligenti. Pe de alta parte, exista persoane cu o inteligenta peste medie care pot invata foarte repede si pot intelege ceea ce studiaza mult mai bine, invatand logic. Persoanele acestea pot sau nu pot obtine note mari sau maxime, in functie de cat efort depun sau in functie de cat de mult se axeaza pe invatat. Nu se poate generaliza cand vine vorba de note, din punctul meu de vedere.

4 răspunsuri:
| xFluing a răspuns:

Ah, e o diferenta foarte mare. Notele nu determina inteligenta. Niciodata. Chiar eu am colegi prosti rau si tot ce stiu e sa copieze si pentru asta iau note mari. In schimb, un copil destept nu se gandeste ca "herr copyez yaw n0ta mar3 si sunt deshtept" asa ca face lucrurile cum stie el mai bine, studiind si desi uneori mai ia un 5-6 pe alocuri, asta nu il face prost. Plus, ca un copil care e destept, nu se lasa manipulat de invatamant care ii face pe toti elevii sa gandeasca la fel: cat mai obtuz posibil.

| Sashavalentine a răspuns:

Asta pentru ca unii copii care poate ca nu sunt asa de destepti sunt favorizati de anumiti profesori si obtin note bune in catalog, doar asa, pe ochi frumosi.

| Adry05 a răspuns:

Da, este. Sunt unii care tocesc lectiile din caiet, se duc a 2-a zi la scoala, iau 10-ele si peste cateva zile uita tot. Sunt unii care invata din as putea-o numi-o placere, si raman cu informatile respective de-alungul timpului nu doar pentru a-si lua nota.

| drogh a răspuns:

Da. Exista o diferenta foarte mare. Adica sunt unii care invata lectii intregi din caiet doar pentru ascultat de 2 3 zile si dupa o perioada uita tot. Unii sunt destepti si inmagazineaza informatiile fara sa le uite continutul indiferent de timpul scurs happy