| RealLife a întrebat:

Este posibil ca scoala si asa zisul stres pe care il au elevii din ziua de azi sa le provoace probleme psihice, deprimare etc? daca da, ce este de facut in acest caz?

Răspuns Câştigător
| Libelle a răspuns:

Nu stiu daca scoala, daca un elev este stresat cum zici tu.ci un adolescent sa zic asa.
si scoala le pune varf.acum serios, nu are cum sa mearga totul bine. poate ca unii se vaita de probleme minore dar suntem unii care chiar trecem prin niste perioade nasoale.
ce-i acasa, mai ales daca ai o familie vai mama ei, zi de zi scandal, neintelegeri, bautura, datorii+scoala+dragoste si mai stiu eu ce, toate se aduna.si de-aia ajungi la deprimari.
un necaz nu vine niciodata singur.si se aduna toate, si simti ca nu mai poti.
la scoala fii atent, acasa invata, la telefon te certi cu prietenul/prietena, mama urla ca ai uitat sa nu stiu ce sa faci, tata bea, bunicii se cearta toata ziua, fac patrula pe usi, nu ai loc unde sa ai liniste.si mintea ti se umple de porcarii din-astea, si odata nu mai stii ce sa faci.mai ai si un esec din-ala important pe la scoala...ala esti.
bine, pentru cei care realizeaza si conteaza lucrurile astea.
ce e de facut...nimic.nu poti sa le dai consiliere psihologica la toti.trbuie sa gasim singuri forta sa trecem peste.
Dar nu scoala e factorul nr 1 in afectiunile psihice.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, fiindca acum scoala este extrem de simpla, elevii au foarte putine teme si stres aproape de zero. experienta ne invata ca in anii trecuti, cand scoala era de doua ori mai grea, nimeni nu avea probleme psihice de la ea. Dar copiii stiau in clasa a cincea mai mult decat stiu unii absolventi de liceu acum.
Eu cred ca problemele sunt provocate tocmai de lipsa de cunostinte, de ignoranta elevilor de azi care se vad confruntati cu tot felul de probleme in viata de zi cu zi pentru care nu au invatat suficient si nu le pot face fata.

| Ady00pk a răspuns:

Intrebarea asta trebuia pusa pe timpul lui "ceausescu" atunci se invata si se tocea calumea.Atunci se putea numi scoala grea.Acum e mult mai usor decat atuncihappy asa ca daca nu a daunat atunci nu c-a dauna acumhappy

| Nicoleta a răspuns:

In general nu, poate doar un profesor disperat

| fluturas a răspuns:

Da e adevarat happy, dar nu stiu cati elevi mai sunt stresati din cauza scolii straight face sa o dai naibii de scoala?hee hee laughing
sa nu stresezi big grin

| Razvan a răspuns:

De ce? Scoala e foarte usoara.De exemplu marti am:fizica, biologie, chimie, matematica, matematica, istorie. Floare la ureche.Mai ales cand ai la 4 dintre ele lucrare.Cum sa nu fi stresat? Ca la una dintre materii tot o dai in bara indiferent cat de bine te-ai fi pregatit din cauza suprasolicitarii