| mihaela93 a întrebat:

Eu am 15 ani si inca nu am ciclu, insa partenerul nu stie de asta si mi-a propus sa facem sex nu am acceptat din aceasta cauza. exista vreo problema? si vreau sa-mi spuneti daca nu e prea devreme...

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este mult prea devreme, cu minm doi ani prea devreme. Nu mi se pare normal sa nu ai ciclu la varsta ta, ar trebui sa vorbesti cu mama ta sa te duca la un medic. Esti la varsta la care ar trebui sa ai menstruatii macar de un an. Oricum, nu-ti recomand sa-ti incepi viata sexuala fiindca esti prea mica si nici nu te poti proteja, practic poti ramane insarcinata la prima menstruatie.

| psiholoaga a răspuns:

Nu are legatura. Absenta sau prezenta ciclului nu influenteaza actul sexual. Insa, faptul ca organismul tau nu a intrat in aceasta transformare, ar trebui sa te puna pe ganduri. Daca e sau nu prea devreme tu decizi, in functie de cata vreme il cunosti, ce simti pentru el, daca te atrage si iti doresti sa faci acest pas. Atata timp cat folosesti prezervativ, e ok. Ar fi bine sa mergi la un medic sa vezi ce e cu lipsa menstruatiei. Poate fi o dereglare hormonala si e bine sa o descoperi si tratezi din timp.

mariana
| mariana a răspuns:

Faptul ca inca nu ai ciclul menstrual dovedeste ca, din punct de vedere organic, inca nu esti pregatita pentru viata sexuala, de altfel varsta ta este prea mica pentru a incepe o viata intima, care poate avea mai multe influiente negative asupra psihicului si in general, asupra organismului tau.
Nu trebuie sa te grabesti pentru a incepe viata sexuala, pentru ca, inca nu a venit timpul pentru acest pas.
Daca ai un prieten si intr-adevar tine la tine, va intelege daca tu ii vei spune ca, inca nu esti pregatita pentru a incepe viata sexuala, fara sa-i comunici care sunt motivele tale. Cred ca va intelege si te va respecta pentru aceasta decizie, chiar daca tu stii ca exista mai multe fete, de varsta, ta care si-au inceput viata sexuala. Tu nu trebuie sa fii ca ele, tu poti avea, in aceasta periaoda din viata ta, alte preocupari spre exemplu pregatirea examenului de capacitate, acumularea a cat mai multor cunostinte scolare, pentru a obtine un loc bun la un liceu, precum si maturizarea organisumului tau pentru ca acesta sa fie pregatit pentru o viata intima cu prietenul tau sau cu un om pe care tu-l vei iubi foarte mult in acel timp viitor.
Fatul ca inca nu ti-a venit ciclul menstrual nu trebuie sa-ti faci probleme, pentru ca pana la varsta de 16 ani mai are timp sa apara. Posibil ca ai un uter infantil, lucru ce conduce la o oarecare intaziere a C. M. Daca pana la 16 ani nu apare ciclul este necesar sa consulti un medic ginicolog care o sa-ti prescrie un tratament hormonal, care va facilita instalarea C. M.
Bucura-te de copilaria ta, pentru ca este perioada cu cele mai putine griji din viata si de regula, este foarte fericita si lasa-i timp corpului tau pentru a creste. Poti discuta aceasta problema a ciclului menstrual cu mama ta, s-ar putea ca si ea sa fi avut o copilarie mai prelungita si sa se fi maturizat corpul ei mai incet decat al altor tinere de varsta ei si e posibil s-o mostenesti pe ea.
Eu iti doresc multa sanatate si multe succese in viata si profita de copilarie cat mai este posibil.

| pppaaauuulllaaa a răspuns:

Cam mica...big grinpartenerul tau nu poate sa mai astepte un pic?
e o problema faptul ca ink nu ti-a venit...consulta un medic

Răspuns utilizator avertizat
| vio a răspuns:

Esti ...mica...de ce va grabiti? nu te-ai intrebat ca poate nu te iubeste...si vrea numai sex...mai gandeste-te si mergi la doctor pentru problema cu ciclu...

| haladita2307 a răspuns:

Ar trebui sa te duci la un ginecolog sa vezi de ce intarzie asa mult menstruatia normal e poate sa vina pana la 16 ani dar ai putea sa faci o intrebare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfatu meu ...esti prea mica sa-ti incepi viata sexuala...eu am 14 ani si stiu asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e bine sa te culci cu patrenerul tau pentru e prea de vreme sieu is in aceiasi sitiatie si nu am acceptat el a inteles si nu ma mai intrebat astfel de lucruri

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am tot 15 si nu stiu ce sa fac dati-mi si mie sfaturi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite eu sunt baiat...si crede-ma ca dupa ce te-ai culcat cu el deja se plictiseste de tine...plus ca baietii au pretentii ca atunci cand se casatoresc, proaspata sotie sa fie virgina.asa ca mai gandeste-te...eu am 18 ani...si sincer cand am sa ma casatoresc vreau ca sotia mea sa fie virgina...si inca ceva.ai timp dupa ce te casatoresti...
la faza cu ciclul nu ma pricep...blushing

bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

St aproximativ de vasta ta...nu am ink 15 ani sh nici inca o menstruatye sau un ciclu menstrual...insa pana la 16 ani este timp api poti consulta un medic...sh prietenul tauu. e preaa devreme parerea mea. iar daca te va parasi este un dobitoc sh va insemna ca a stat cu tine numai pentru sexwinking