| alisalisa a întrebat:

Eu nu am trait pe vremea comunismului, dar am citit mult despre cum era si i-am intrebat si pe parinti. Cu toate lucrurile rele care erau, totusi era mult mai bine pentru copii pentru ca ei stiau sa fie cuminti, sa stea la coada la paine, lapte, etc. si nu se plangeau, fata de copii din ziua de azi care stau toata ziua la calculator si televizor.
Voi ce parere aveti: era mai bine atunci sau acum?

11 răspunsuri:
Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Tu îţi dai seama ce vorbeşti? e adevărat, copiii erau aşa, dar acei copii se transformau în oameni cu o mentalitate îngrozitoare... din cauza acelor oameni încă suntem unde suntem ca naţiune.

Abh
| Abh a răspuns:

Educatia era mult mai riguroasa pe vremea lui Ceausescu, se facea carte in scoli, nu ca acum, scoala era obligatorie.Chiar daca nu era program la TV decat de la 7 seara si nu era internetul, puteai sa te culturalizezi citind o carte, mergand la teatru. Ceausescu a facut greseala sa ne infometeze, dupa anii 80, cozile la alimente erau imense, ciocolata era o delicatesa, nu ca acum, cand ai la dispozitie zeci de sortimente. Daca nu ne rationaliza mancarea, eu cred ca " dansul" traia mult si bine ca si presedinte al RSR.

| tim a răspuns:

Pentru copii era, muult mai bine.

| Aero a răspuns:

Ai inceput intrebarea bine si ai terminat-o al naibii de prost. subscriu la ce-a zis Raul9004.

Dar ce legatura are tehnologia cu_comunismul?"big grin

| corado a răspuns:

Comunismul ca orice regim, are ceva bun si ceva rau! Problema in vremea comunismului era ca lumea nu avea libertate. Intr-adevar pe vremea comunismului, respectul triumfa si era la cele mai inalte standarde si cam asta a fost cam ce era bun pe vremea aceea! Acum multi spun ca pe vremea aceea nu erau atatia someri si lumea nu traia pe strazi dar pe vremea aceea se vaitau ca nu avea televiziune decat pana la o anumita ora, ca nu aveau voie sa iasa pe strada dupa ora 22, ca stateau la cozi imense pentru alimente si altele! Comunismul este ceva minunat daca este aplicat de un adevarat cunoscator (exemplul Chinei, numarul 1 in economia mondiala in acest moment)! Dar pentru noi a fost un pas inapoi care inca ne tine acolo! Ca a fost bun sau rau, foarte multi isi pun intrebarea asta, la noi nu a fost nici bun dar nici rau, a fost moderat happy! Avantaje si dezavanaje, va avea orice regim!
TU, PROFITA DE AVANTAJE!

| vyo a răspuns:

Raul9004 are dreptate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut. Sa sti ca intr-adevar, pe vremea acea respectul, fata de parinti, sau de o generatie mai mare ca si tine, era, respect deci din punctul acesta de vedere eu consider ca era mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Era mult mai bine. aveai painea asigurata. munceai si mancai. acum ai daca esti smecher, daca stii sa furi. termini fac, master, si nu te angajeaza nimeni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atunci

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga mea eu zic ca atunci era bine referitor la cei ai spus tu.Ai dreptate copii in ziua de azi nu stiu altceva decat calucatoate internet distractie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oare era mai bine. dar de copii cu handicat cum era? de ce erau separati de lume?