| Kitty_7752 a întrebat:

Eu sunt intr-un conflict permanent cu ai mei
Nu fac altceva decat sa tzip la ei si ei la mine
Pe maica`mea o afecteaza comportamentul meu si sincer imi pare bine ca o fac sa sufere
Ei nu stiu decat sa dea ordine si sa imi tot repete ca regulile lor trebuie sa le repect!
Nu piercing, nu tatuaj, nu tzigari, nu droguri.
si mama e asa autoritara. si are si pretentzii. eu m`am obishnuit.
Am 15 ani. consider ca nu am parintzi. aa. doar cand am nevoie de bani atunci da exista si ei. in rest!
Si stiu ca nu gandesc cum trebuie dar. ce sa fac
ma dispera
help me pls. puppy dog eyes

Răspuns Câştigător
| MaeRi a răspuns:

Da chiar nu gandesti cum trebuie si scrii aceste lucruri deoarece conflictele dintre tine si ei te fac sa simti asa o ura,o ura imensa,dar totusi acea ura este acoperita de iubirea ta,ca totusi la un moment dat,atunci cand ei nu vor fi,vei avea nevoie de ei,si vei regreta tot ce ai zis pana acum,dar totdeauna asta se doscpera numai cand ei nu vor mai fi sunt sigura ca iti va parea foarte rau,chair daca vei ziec ca nu,acel 'nu 'de fapt nu vine de la tine,ci din ura interiorului tau,nu te lasa patrunsa de aceasta ura si totu priveste ca cu ajutoru lor,tu ai o casa,ai ce manca ai o scoala ai unde dormi ei daca nu tear fi iubit puteau pur si simplu sa te arunce in strada sau nici sanu te nasca,tu la randu tau vei da nastere unui copil iar el va crede la fel despre tine,cum te-ai simti? Chiar deloc bine., vei vedea, chair daca nu crezi.Iar daca ai 15 ani nu trebuie sa te dispere asa ceva,vrei sa te droghezi? vrei sa ai piercing? tatuaj? vrei sa fumezi? De ce? E la moda? Daca nu faci asta nu esti cool? Trebe sa fi ca ceilalti? Viata ta va ajunge un iad daca ei nu iti vor da ordine,uneori pot fi mai duri,dar ii poti face sa realizeze asta, dar ceea ce tine de viata ta si sanatatea tea trebuie sa ii asculti, iti vor un bine.nu vor sa te omoare sau ceva de genu. Dupa cum ziceam aceste lucruri le vei descoperi atuncea cand ei nu vor mai fi. Punete macar o singura data in locul mamei tale,ea lucreaza pentru tine,ca sa mergi la un liceu bun la o facultate buna,sa ai ce manca, iar tu daca o ranesti, punete macar in locu ei si gandeste cum te-ai simti.Asa se simte si ea.Sincer eu daca as fi o mama si as avea un copil,si mair zice ce miai zis tu,si n umar asculta,nu las mai vrea,las arunca in strada sa vada ce inseamna sa nu asculti si sa fi a nimanui. Bucurate ca traiesti unde esti, si ca ai ce poti avea, fata de alti ce nu au nici macar o paine.

9 răspunsuri:
| DoarOana a răspuns:

Buna Kitty,
Cand mama ta e intr-o dispozitie buna, incearca sa vorbesti cu ea deschis. Povesteste-i ce s-a intamplat la scoala si incearca sa ajungi si la subiectul care te intereseaza si anume incearca sa o faci sa inteleaga ca tu te simti prea controlata de ea.
Cred ca ai scris aceasta postare in momentul in care erai nervoasa. Se vede.
Cat despre tigari, droguri, bere, piercing, tatuaj e normal ca parintii sa nu vor sa iti dea toate aceste lucruri. Isi fac griji pentru tine si nu vor sa intrii intr-un grup care "nu e de nasul" tau si nu se tine de scoala.
Daca tu vrei neaparat piercing, ai putea sa incerci sa ajungeti la o solutie. Iti poti face un piercing in partea de sus a urechii si ii poti spune mamei ca oricum nu o sa se vada de par, ca tu te ti de scoala, ca iti pasa de notele tale si ca vei purta piercingul in afara scolii avand in vedere ca in incinta lor sunt interzise.
Mult noroc,
Oana

| Teodora20 a răspuns:

Buna! Incearca sa te pui si in situatia lor: sa ai un copil si sa ti la el ca la ochii din cap. si e normal sa ai grija de el si sa il dadacesti si crede-ma ca parintii tai iti vor binele. Cel putin cu drogurile si tigarile: in primul rand nu vad de ce te-ai apuca...Te distrugi singura. Si parintii tai au fost adolescenti si existau si atunci tigari si,, droguri'' si probabil ca asa le ziceau si parintii lor. Cand tu o sa ai un copil, sincer o sa il lasi sa se drogheze si sa fumeze? Sa isi distruga viata? Si in plus este normal ca ei sa puna regulile. Deocamdata e casa lor si tu nu ai niciun drept. De la 17-18 ani o sa te lase in pace pentru ca de abia atunci te vor considera apta sa iei decizii corecte in viata. Daca sunt totusi prea stricti incearca sa vorbesti cu ei si sa le explici ca nu iti place situatia si ca daca ar fi putin mai,, de treaba'' ar fi perfect. Si vezi tu, tu ii bagi in seama numai cand ai nevoie de bani, ceea ce e destul de grav. Poate ca si-au dat si ei seama de asta si nu sunt prea fericiti. Oricum, incearca sa vorbesti cu ei si sa le spui ca : bine eu nu mai fac asta, dar nici voi sa nu mai spuneti asta. Sa va intelegeti. p.s: Bucure-te ca ai pe cineva care sa iti poarte de grija. Si eu sunt la fel, dar mi-am dat seama ca unii adolescenti nu au parinti si de abia isi duc zilele. Succes cu ai tai si ai sa vezi ca daca esti si tu mai intelegatoare o sa iasa bine. Sper ca te-am ajutat~

| DozeCuVisse a răspuns:

Hei stiu cum ee`!
si la mine e la fel sad
Dar cand imi face tata morala ma gandesc ca am dat drumu la radioo laughing
cateodata ii mai asc.
si eu as zice macar de 2 orii pe saptamana fa ce iti zic ei
sau vb cu ei si zile nu stiu ajungetii la un contesns zile asa
tu:mama; tata m-am gandit mai bine daca vretii sa fiu mai intelegatoaree intelegetima si voi pe mine si chestii si daca nu vorr pff...nu stiu. le zici ca veii contiuna si ca veii fuma pe ascuns si vei lua drogurii
Da oricum mama ta nu iti vrea raull iti vrea binele chiar daca e comunista si chestii crede-ma asa st si ai mei
da gandeste-te ca pe pr nu te poti baza si ca trebuie sa ai pe cineva apr de tine si cea mai buna pers e mama sau tata.
daca nu ma crezii gandeste-te cand prieteni te barfeau si apoi sa te gandesti de cate ori tea barfit mama taa.
ma rogg eu tziam zii big grin
mi-a facut placere sa iti dau un sfat.
Funaa? si vott?

| Nu a răspuns:

"Nu piercing,nu tatuaj, nu tzigari, nu droguri. "
Pai si la ce *** iti trebuie asa ceva? Crezi ca te face sa pari mai tare? Te face sa pari o ratata, deci bv lor ca iti interzic.

| Kitty_7752 explică:

Teodora tu ai dreptate si crede`ma ca am incercat sa ii inteleg si sa le vorbesc dar nu imi permit! Deci daca vreau sa zic ceva in momentul in care eu am gresit si chestii din astea mama imi zice crizata " Taci din gura! Nu esti nimeni ca sa iti dai cu parerea" si eu ca proasta plang si incerc sa ii explic cum stau lucrurile dar imi interzice sa imi daucu parerea deci cum mama dracul sa nu ma simt nasol si sa le fac ceea ce le fac! Sau maica`mea imi tot interzice unele chestii. de ex intr-o zi imi luasem niste blugi cu turul lasat [ff lasat] si un tricou negru cu niste imprimeuri cu satana si a inceput sa tipe si cica sa mi`l dau jos. sau sa imi aranjez parul in nu stiu ce fel cu altfel nu ies din casa. este foarte severa... nu mai zicde make`up. fratilor sunt culmeaa! Si la tzigari si droguri am ajuns din cauza lor nu a mea... dar ma rog nu am consumat decat o data.Eu trebuie sa fac numai ce imi spune ea si atat! Si de aceea fac tot impotriva pentru ca nu sunt in stare nici macar sa ma asculte.

| Kitty_7752 explică:

Voi aveti foarte mare dreptate si stiu ca mma imi vrea binele dar este mult prea autoritara!
Si la fel ca voi. mereu imi zice " Ar trebui sa te bucuri ca ne ai pe noi si ca nu esti singura prin orfelinate ca altii" sau " eu iti vreau binele puiule. dar tu nu stii decat sa imi faci probleme" sau " Mama te iubeste si iti voi mereu aproape" chestii din`astea. si cateodata chiar plang de ceea ce imi spune. Si vreau sa ma schimb dar. daca ar da si ea putin de la ea ar fi ok! sad
Multsu` pentru sfaturi,! Sunt chiar utile toate love struck

| Kitty_7752 explică:

Multu` Stefania :X
Chiar am ce invata din tot ceea ce mi-ai spus tu!
Consider ca sfatul tau este foarte util si m`ai facut sa reflectionez cu acest post!
Probabil tu care esti mai mare vezi viata dintr`o alta perspectiva,cu mai multa claritate decat noi adolescentii!
Iti multumesc din suflet!
Si eu nu ma imbrac vulgar sau chestii de genu`.dar am dat un ex.
De obicei port haine cat mai feminine si colorate!
Si ai mai zis tu " curata, ingrijita". nu umblu ca un boschetar, doar ca a un stil aparte!
Eu iti multumesc foarte mult!
:X

| stefania30 a răspuns:

Buna Kitty,
Inainte sa-ti raspund, as vrea doar sa spun cu regret ca am citit raspunsurile de mai jos si mi-am dat seama ca lumea nu mai stie gramatica, nu exista punctuatie. dezamagitor sad
Legat de problema ta, vreau doar sa-ti spun intai cate ceva despre mine.
Eu am 29 de ani, sora mea mai mica are 24.
Cand eram de varsta ta si eu aveam probleme cu parintii mei.eram singura, dintre prietenele mele, care aveam probleme cu parintii( cel putin asa gandeam atunci- tata era foarte strict si mama nu stia sa se apropie de mine sau sa pastreze un secret ). timpul a trecut.am plecat la facultate si atunci am fost foarte bucuroasa ca plec de acasa.
Bun, am trecut peste perioada adolescentei fara sa fumez, fara sa ma droghez( nu era moda cu droguri atunci decat poate la copii foarte bogati) sau alte gesturi extreme.

Bun. in facultate toate au fost bine si frumoase(fara droguri si nici macar acum nimic nu m-ar determina sa le incerc).
Unde vreau sa ajung...Sora mea mai mica, care a fost un copil cuminte si lasa-ta libera de parinti, cand a ajuns in facultate s-a apucat de fumat iarba, tigari, s-a indragostit de un baiat si la un moment dat a plecat cu el din tara, noi crezand ca e la Predeal. vreau sa spun ca nu mai era persoana pe care o stiam.s-a schimbat total.toate astea nu au dus-o decat la rele, a ramas repetenta 2 ani la rand si ne-a mintit foarte mult.a devenit deprimata si nimic nu o mai facea fericita. de multe ori ne era frica sa nu vrea sa se sinucida.
Parintii mei, despre care ti-am spus ca sunt foarte severi au avut o reactie cum nu ma asteptam.in primul an in care am aflat toate astea despre ea. am ramas toti socati dar tata nu a renuntat la ea, a certat-o putin dar dupa, a spus ca e copilul lui orice ar fi si trebuie sa fim alaturi de ea.
Tata e singurul care munceste din familie, mama e mai tot timpul la spital si nu-si doresc decat sa o sustina pana termina studiile, sa se poata descurca pe cont propriu.
Eu sunt la Bucuresti si nu-i pot ajuta material foarte mult.
A mai trecut un an si cand incepusem din nou sa avem incredere in ea am aflat ca iar a pierdut anul scolar. din nou minciuni si dezamagire.
Incercam sa nu mergem cu ea de mana la scoala sa vedem ce face, atat eu cat si ai mei am incercat sa-i aratam ca avem incredere in ea, ca poate redeveni persoana responsabila pe care o stiam.
Ce vreau sa spun, este ca cand s-au intamplat toate astea, am inteles ce inseamna sa fii parinte, sa fii ingrijorat pentru copilul tau si sa-ti pierzi increderea in el, sa simti ca te minte si ca orice ai face nu gasesti solutia sa remediezi situatia.
E foarte greu sa ai responsabilitati fata de cineva, sa te chinui sa muncesti pentru copilul tau, sa incerci sa-i oferi o buna educatie si sa te rasplateasca asa.
Acum ii iubesc foarte mult pe parintii mei si chiar si pe sora mea, pentru ca intotdeauna familia e cea mai mare bogatie.
Ai sa intelegi si tu.
Legat de felul in care te imbraci, crede-ma ca niste blugi cu talie fff lasata si un tricou cu satana nu te face sa fii la moda.
Iti recomand o tinuta feminina, culori vesele, curata, ingrijita si care nu te face vulgara.
Gandeste-te ca intotdeauna haina face pe om si prima parere conteaza foarte mult.
Te poti face respectata de parinti si de profesori si chiar de cei din anturajul tau.
Ai spus ca ai incercat droguri din cauza lor. Cred ca esti destul de mare sa-ti asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci si sa nu dai vina pe altii.
Ei probabil nu se vor schimba decat daca tu impui respect si le arati ca pot avea incredere in tine. Daca nu te asculta cu siguranta te observa si orice gest le poate atrage atentia.
Tu incearca sa nu te mai gandesti doar la cat de grea e viata ta si sa-ti gasesti niste hobby-uri care sa te ajute sa te relaxezi. Poate sa citesti o carte.sau o muzica buna sau orice altceva ce iti face placere.
Si inca ceva, incearca sa ii implici pe ai tai in viata ta sau implicate tu in viata lor. Du-te cu mama ta la cumparaturi, poate n-o sa-ti placa comentariile ei dar ea o sa se bucure ca a fost alaturi de tine si ca i-ai cerut sfatul. Ajuta-i la treburile casnice, asa arati ca te descurci chiar daca ei nu sunt alaturi de tine.
E foarte bine ca ai spus cuiva despre problema ta. Oamenii te pot ajuta cand nu te astepti mai mult.
Incearca doar sa fii un om bun asta e cel mai important.

| stefania30 a răspuns:

Scuza-ma te rog Kitty, nu m-am referit doar la tine cand am vorbit de haine.
E foarte bine ca ai stilul tau pentru ca asta arata ca ai personalitate.
Sora mea este la fel, stie sa-si personalizeze tinuta happy
Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor.
Oricand, cu placerewinking