In aceeasi situatie am fost si eu.Parintii vroiau sa merg la mate-info, dar le-am explicat ca nu-mi place matematica si ma pasioneaza foarte mult limba romana si limbile straine. Ar trebui sa ii spui ca doresti sa alegi un profil unde crezi ca te vei descurca si astfel mersul la scoala va fi o placere deoarece te vei simtii bine, nu la un profil la care va trebui sa te straduiesti sa inveti din simplul motiv ca nu vrei sa fii corigent sau repetent. Sunt sigura ca daca ii vei explica toate aceste lucruri mama ta te va intelege.
Dap. vorbesti cu un tip de clasa a 10-a la mate- info. FRATE E RATAT PROFILU, in clasa a 9a o sa ai 5 ore de matematica ( dai partea GREA de la mate din bac datorita profilului ) si 6 la 9 ore de info. Si info banuiesc ca te gandesti cum am gandit si eu " Hai frate ce poate sa fie, fac 2 fraguri la CS si ma trece cu 10 " FALS!, frate, e programare in C++ / Pascal, daca nu intelegi din clasa a 9a. n-ai sanse sa te recuperezi apoi, oricum e foarte logica informatica dar in clasa a 9-a pe semestrul 2 o sa ajungi la probleme de 3-4 table numai programul. E destul de nasol. In rest nu se fac ore. sa zic *ciudate* faci logica dintr-a 9a, psihologie / antreprenoriala a 10a. religia, desenu, muzica si sportu se pastreaza, desenu se trece cu muzica dintr-a zecea o data la 2 saptamani. si tot asa. materia pe materiile bazate pe matematica e destul de najpa, chimia de a 9a n-o s-o suporti, si nici la biochimie banuiesc, dar la biologie e aceeasi programa ca la mate info, 2 ore pe saptamana. bla bla 4 note chesti. vorbeste si cu mami si rog-o, sau vorbeste tu cu cineva care a fost sau este la mate info si afla cum e. iti spun de acum daca nu ai MINIM 9 in generala la mate nu te arunca la mate-info, nu faci fata.
Profilul de mate-info nu e cu mult diferit de cel de chimie-biologie căci e tot filieră teoretică, profil real şi oricum matematică tot faci şi informatică tot faci.
Explică-i mamei că-ţi place biologia foarte mult şi că tu îţi doreşti mult mai mult asta şi nici nu vrei ca liceul să fie un calvar pentru tine că mergi la un profil pe care nu-l agreezi.
Pe de altă parte, însă, când ai să ajungi în clasa a XI-a, îţi vei fi dorit să fi mers la mate-info. De ce? Pentru că biologia este atât de cruntă încât oricât ai fi tu de olimpic îţi trece în doi timpi şi trei mişcări. La mate-info, însă, biologia e mai... "softcore" ca să zic aşa.
Informatica este grea dar înţeleasă e mult mai frumoasă decât matematica sau decât biologia.
Eu am terminat liceul anul trecut la profil matematică-informatică. Iniţial aveam îndoieli dar nu regret nicio secundă.
În final... decizia îţi aparţine.
Cântăreşte bine situaţia căci e o decizie ce-ţi afectează aproape întreg viitorul.
La mine ma bucur ca ai mei mau lasat ai mei sa aleg unde vreau si ce vreau sa fac si pana la final unde ai raman?
Bada pot eu...parerea mea este ca stai cu mama ta de vorba si sa i explici cu frumosul ca tu vrei la biochimie ...ca iti place si tu nu poti merge la un profil care nu iti place si nu te intereseaza
eu sunt in clasa 8 si, si eu vreau sa ma duc toot la bio -chimie ...iti doresc succes in continuare!
ale0409 întreabă: