Si mie mi s-a intamplat
Chiar de curand, uite, de dimineata am fost la Biserica si preotul impartasea. Ajunsese la o fetita si-mi trece mie prin cap "Ana-Maria"-pur si simplu.Ca sa vezi apoi ca zice preotul "Se impartaseste roaba lui Dumnezeu Ana Maria..."
Apoi cu mesajele.Tocmai cand vreau sa trimit un sms, primesc eu.Si cu ganditul la fel.
Dar telepatia nu o gasesti asa peste tot.Are loc intre mama-copil,gemeni, parapsihologi si persoane de care s-au atasat si asa mai departe.
Cand tii mult la o persoana dar, sa zicem a e posibil
Cred ca exista.
Profa mea de engleza ne transmite ganduri in ore. Dar care nu au nicio legatura cu lectia. E adevarat ca-s fenomene cudate, insa who knows?!
Am gasit niste chestii interesante aici :
http://www.descopera.ro/......de-cuvinte
http://ro.wikipedia.org/wiki/Telepatie
Sper ca ti-am fost de ajutor. :)
Si mie mi se intampla foarte des
Telepatia (însemnând literal simțire la distanță) vine din greacă tele ("distanță") și pathe "sentiment" și se referă la abilitatea de a comunica informație de la o minte la alta, fiind o formă de percepție extra-senzorială sau cogniție anormală.
Această informație este raportată a fi "primită" în aceeași formă ca și cum ar fi de la simțurile convenționale. Telepatia este procesul care permite ca ființele să transmită informații de la unele la altele, fără a se folosi de limbajul verbal. Cei care au descoperit că telepatia se află printre fenomenele paranormalului erau adepții mesmerismului (teoria magnetismului animal). Aceștia au observat că unele persoane cu capacități magnetice pot citi gânduri și pot executa comenzi nerostite.
De ce să nu băgăm în seamă astfel de fenomene? Pentru că ele se manifestă fără știrea noastră, aproape în fiecare zi? Se spune că ne aflăm într-un raport telepatic constant cu ceilalți locuitori ai pământului și ca suportăm numeroase proiecții psihice, infinite iradieri telepatice, care ne parvin din toate părțile. Orice element din Univers, viu sau amorf, este un emițător, adică un iradiant și în același timp, un receptor, adică un iradiat. Cercetătorii psihologici și neuropsihiatri au început să lărgească sensul și definiția telepatiei: "telepatia reprezintă comunicarea impresiilor de orice formă, de la o minte la alta, independent de canalele simțurilor". Ei susțin că telepatia dintre două persoane aflate în aceeași cameră este la fel cu telepatia care are loc între două persoane aflate la capetele opuse ale lumii.
Sigmund Freud a considerat telepatia ca o facultate primitivă, care a fost pierdută de om în cursul evoluției sale. Conform afirmațiilor lui, indivizii legați "telepatic" trebuie să aibă o legatură emoțională foarte puternică, iar evenimentul transmis pe această cale trebuie încărcat cu sentimente negative. Pe de altă parte, Carl Gustav Jung i-a acordat o importanță mai mare, considerând telepatia o funcție de sincronizare și a descoperit prin experiențele sale că aceste fenomen ne influențează visele.
N. Wiener, cunoscut cibernetician de origine americană, consideră că suportul material al telepatiei îl constituie, de fapt, undele cu frecvența de 10 Hz, adică cele corespunzătoare ritmului alfa și că acestea ar fi active în stare de relaxare maximă. Însă psihofiziologii nu sunt de aceeași părere. Ei susțin că telepatia este o funcție a inconștientului care se manifestă îndeosebi în marile trăiri emoționale. Ca dovadă, aceștia aduc rezultatul experimentelor făcute pe animale. În timp ce acestora li se înregistrează electroencefalograma (EEG), la mare distanță li se sacrifică puii, iar în acea clipă, pe EEG apare un impuls nervos.
Unii cercetători susțin că telepatia se realizează prin intermediul unui câmp biogravitațional. Există și oameni de știință adepți ai psihotronilor, elemente considerate fără inerție, care pot călători cu viteze inimaginabile și care ar aduce informații din viitor în prezent.
Camille Flammarion spunea: "Acțiunea unei minți asupra alteia, de la distanță, transmiterea de gânduri, de sugestii mentale și de comunicare la distanță nu sunt mai extraordinare decât acțiunea magnetului asupra fierului, decât influența Lunii asupra mării, decât transportarea vocii umane cu ajutorul electricității sau decât minunile științei contemporane. Doar comunicările psihice sunt superioare și acestea ne pot ajuta să dăm de urma cunoațterii naturii umane. Telepatia poate și trebuie să fie considerată de către știință o realitate incontestabilă. Mintea poate acționa împotriva altei minți fără intervenția simțurilor. Forțele psihice există cu adevarat, deși natura lor nu ne este cunoscută. Noi spunem că telepatia aparține ordinului psihic și nu celui fizic, psihologic, chimic sau mecanic, deoarece ea nu produce, transmite idei și gânduri, iar aceasta se manifestă fără cooperarea simțurilor noastre".
Fenomenul de telepatie sau de transfer al gândurilor are loc atât în planul mental cât și în cel psihic, unde este spontan în manifestare. Inițiații antrenați pot trece de la un simț la altul printr-un simplu act de voință, oricând doresc să facă acest lucru. Ei pot funcționa atât în planul psihic căt și în cel astral în același timp, deși ei nu practică prea des acest lucru. Pe lângă simțul prezenței altor viețuitoare, telepatia poate fi considerată unul din simțurile adiționale ale planului nostru psihic.
Pai și poți trimite numai la cei pe care ii cunoști? gânduri
Asa mi s.a int si mie
deci. eram cu prietena mea si vorbeam. apoi s.a facut liniste si am zis amandoua : au, ce ma doare burta
sau mi se intampla sa ma gandesc la niste faze sau melodii.si apoi ea sa le zica sau invers.
nu stiu ce sa zic... e cam dubios asa)
Nu este nicio coincidenta si mie mi se intampla tot timpul