Nu se cearta nimeni. Cat despre a te lamuri pe tine despre ce intrebi e greu de raspuns in 3 randuri. Ceva ceva ai aflat tu de pui intrebarile in felul asta. Raspunsuri poti avea numai dupa ce studiezi un volum mare de surse, le selectezi in credibile sau mai putin credibile dupa puterea ta de judecata si atunci poti sa-ti faci propria parere. Eu nu as putea decat sa-ti dau ce cred ca e bun de studiat. Important e sa asculti oameni care stiu ce zic si din amandoua taberele. Se estimeaza ca la ora actuala exista cca 3000 de organizatii secrete, din care multe dintre ele lucreaza in stransa legatura, masoneria fiind doar una din rotitele mecanismului. Papa - Nu poti spune ca este bun sau rau pentru ca nu este un om ci o institutie, un sef de stat. Depinde de reguli de mult si de altii facute si de un aparat in cadrul caruia functioneaza. Sunt multe de spus dar hai sa vedem un film. Daca o sa mai vrei imi mai ceri ca sunt plin.
https://www.youtube.com/watch?v=In8jjGQaxtQ
Masoneria este un ordin initiatic, o fratie, creata in Evul mediu de zidarii (mason) care construiau biserici, cu scopul de a aduce bine in lume, de a propovadui marile valori ale tuturor religiilor (bunatate, generozitate, adevar, intrajutorare, moralitate). Scopul ei declarat este perfectionarea omului si a societatii si a aapraut fiindca acesti oameni credinciosi si ziditori au vrut sa zideasca mai mult decat cladiri, au vrut sa zideasca constiinte si adevar in oameni.
Anticristul este o entitate imaginara care inglobeaza tot raul din lume. Nu exista propriu-zis, este un personaj imaginar, inventat pentru a sintetiza intr-un cuvant raul. Fiara anticrist este acelasi lucru, dar modulat de un om cu mai mare imaginatie.
Despre Papa Paul al 6 lea stiim ca a fost un om stralucit cu o inteligenta speciala, umil, bland si bun. Poti citi de la biblioteca scrierile sale si vei descoperi acolo un om de o inteligenta exceptionala si de o cultura remarcabila care are in el o bunatate dumnezeiasca, care te lumineaza. A avut o contributie doctrinara uriasa, despre care stim cu totii si anume afirmarea egalitatii tuturor popoarelor in fata lui Dumnezeu si disculparea poprului evreu de moartea lui Isus. Exista minciuni despre faptul ca a fost rau fiindca s-a opus comunismului, avand mai multe luari de pozitie impotriva regimurilor dictatoriale comuniste, motiv pentru acre acestea si-aâu folosit puterea pentru a insnua ca a fost rau. E suficient sa ciotesti scrierile lui si vei intelege totul.
DE ce sunt atatea minciuni? Fiindca ele sustin interesele unui om sau ale unui grup de oameni fara morala. De exemplu, daca tu crezi ca masonii sunt rai, vei crede ca valorile lor sunt rusinoase si vei refuza sa fii generos, bun, sa inveti mult si sa daruiesti din invatatura ta. Asta va duce la mai mulști oameni egoisti si prosti. Un om prost, neinformat, ignorant este mai usor de manipulat, acela va crede ce citeste pe internet sau aude la TV, fara sa verifice si va putea fi folosit sa schimbe guverne, sa aleaga conducatori imorali. Un om egoist este singur si va fi si el mai usor de manipulat decat un grup de oameni pe care ii leaga cultura si inteligenta
Tare mai sunt ei buni, inteligenti etc, mesteri la vorbe iar tu buna sa-i aperi. Tema de reflexie - Vezi ce se gaseste in buzunarul lor si uita-te si in al tau. Pana la fund.
Pe ce informatii te bazezi cand spui ca nu sunt buni? Pentru simplul fapt ca sunt bogati? E soarta celor inteligenti si intreprinzatori. NU ma pot uita in buzunarul altuyia, nu ar fi nici politicos, nici moral, nici legal. Si nici nu ma intereseaza, atata timp cat nu mi se demonstreaza negru pe alb ca aceia sunt bani necinstiti, ma bucur ca oamenii sunt bogati. Buzunarul meu? NU e gol, am mai multi bani decat as fi putut spera in urma cu 20 de ani. Castigati prin multa munca, asa cum imi plac mie.
" Este mult mai usor ca omul sa fie pacalit decat sa fie lamurit ca a fost pacalit " Mark T.
Nu ai putea totusi sa imi spui cu cuvintele tale, in loc sa te ascunzi dupa niste citate invatate pe dinafara, intelese partial sau deloc si care se potrivesc vag cu contextul? IMi place mult mai mult sa port o discutie cu un om care are argumentele lui, gandite de el, exprimate cu cuvintele lui, decat cu unul care reproduce ca un tonomat citate, mi se pare ca boala asta a citatelor e noaptea mintii deja.
Si, in aceeasi ordine de idei. Cine este Mark T? Mark Twain cumva? De ce il citezi asa? Unde ai gasit citatul asta? Cartea, editia, pagina, tarducatorul. Ai verificat daca traducerea este corecta si nu exista erori acolo? Altfel, sincer, citatul asta poate sa il fi inventat un prost oarecare si sa te fi manipulat cu el.
E subiect amplu si greu de dezbatut. Tu esti implicata emotional datorita convingerilor/credintei si nu vreau nici sa-ti stric confortul psihic. Ar fi lipsa de respect. Indiferent de autenticitatea citatului cred ca are dreptate pentru ca nimanui nu-i place sa accepte ca a fost luat un moment fazan, nici chiar mie. Eu sunt suficient de batran ca sa stiu asta fara sa mi-o zica Twain sau oricine. In rest numai de bine,
Bogati>? cred ca ai uitat ca exista oameni bogati care fac banii si ii doare in cot de noi pe umra saracilor.
Eu ziceam ceva legat de intrebarea mea daca vreti sa va certati exista privat!
Mie mi se pare foarte corect acel citat, plin de adevar, ce conteaza cine l-a spus? Nu cred ca valoarea unei cugetari este data de persoana care a spus-o. Nu va pot nega competenta profesionala sau intelectul, dar sunteti mult prea naivă, din ce observ eu, nu realizati raul care va inconjoara, poate ca ati fost educata in acest spirit al adevarului si al bunatatii, poate gresesc in ce spun, dar din raspunsurile citite de mine, aceasta a fost impresia creata, poate gresesc, dar atata timp cat spuneti ca masonii si evreii fac numai bine, imi e greu sa cred ca gresesc.
Exact!
Dar vreau si eu sa stiu o fapta rea facuta de masoni, dar o chestie reala, nu zvonuri si insinuari. Asa cum putem spune: comunistii au omorat milioane de oameni pe criterii politice, afirmatia incontestabila, care s-a intamplat in realitate si despre care toti stim ca este adevarata, as vrea sa imi spui macar o fapta rea pentru care este responsabila masoneria.
Ala nu e un site de stiri, e suficient sa te uiti putin pe alte articole sa uintelegi ca e tinut de niste oameni fara scrupule care isi bat joc de cei cu boli psihice. Aia cu reptilienii este absolut o nebunie, a lansat-o pe piata un om cu delir si probleme psihice cunoascute (Lorin Fortuna) si a fost preluata de toti schizofrenicii si crezuta.
\Acum chiar cred ca iti bati joc de mine, nu poti crede asa ceva, sincer, jigneste orice minte cat de cat lucida. Auzi, neaga ca este reptilian. Pe bune? Plus uita-te cum e scris articolul, plin de greseli, de marlanii si de batjocura la adresa cui il citeste. Serios, reiau, nu pot sa cred ca distribui asa ceva, este imoral (in caz ca nu este cu adevarat patologic)
Mai vrei site-uri de stiri?
Si ceva mai concret: http://www.independent.co.uk/......54670.html
Stiio, nu, ca astea sunt chestii minore si care se intampla peste tot. Evident ca dintre masoni sunt si violatori, si pedofili si criminali si hoti. Dar si de la tine din oras sunt destui si nimeni nu trage concluzia ca voi, tot orasul, sunteti niste periculosi si ca fiecare individ e un nemernic doar fiindca traieste in orasul tau. Cand spui ca masonii, in general, sau bucurestenii, in general, sunt rai si periculosi, ma astept sa vii cu niste fapte majore, nu cu niste evenimente izolate pe care le-ai cautat in ziare din intreaga lume si le-ai gasit cu greutate.
Te intreb sincer, iti bati pur si simplu joc de subiect si raspunzi la misto, sau chiar nu poti intelege problema si nu poti formula un raspuns lucid, argumentat si care nu frizeaza absurdul. Fiindca in ambele situatii, eu ma retrag, ca nu am timp sa pierd astfel. Dar in situatia in care raspunsul este nu la ambele variante, ramane o varianta care ma umple de mila si care ma face sa imi dau seama, inca o data, ce norocoasa sunt.
Da, dar unul care sa arate ca masoneria a facut cu adevarat ceva rau de proportii, nu ca unii membri ai ei au facut infractiuni pe care le comit, frecvent si oameni care nu apartin masoneriei.
Http://www.independent.co.uk/......54670.html
Nu e ceva de proportii?
Ba da, dar a acuza intreaga masonerie pentru asta e ca si cum ai spune ca toti romanii sunt hoti fiindca si-au ales politicieni hoti sa ii conduca. Este o magarie si il descalifica complet pe cel care pune astfel de etichete.
M-am chinuit sa le caut pentru ca ai spus ca vrei surse concrete, daca iti dau articole de pe bloguri imi spui ca blogul acela e o manipulare, nicidecum ca masonii controleaza presa.
Te-ai chinuit sa le cauti fiindca nu stiai pe dinafara nimic, nu era nimic atat de major incat sa fi auzit de el si sa il fi retinut.
UIte ceva major: https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide
Si totusi, nici macar regimul Ataturk nu a fost complet rau, ba chiar a facut niste lucruri foarte bune.
Sincer, daca vrei sa sustii ca intreaga masonerie, institutie creata de peste 1000 de ani, cu milioane de membri este rea, trebuie sa imi gasesti macar 3-4 exemple de calibrul asta in intreaga ei istorie. Si chiar si atunci putem discuta, fiindca asa cum iti spun despre regimul Ataturk, fara partinire, ca a facut si lucruri bune (laicizarea Turciei, introducerea de drepturi pentru fgemei, modernizarea Turciei), putem gasi si in aceasta situatie exemple.
Problema este ca eu nu i-am numit criminali, gresiti, masonii au inlocuit armele cu banii, chiar credeti ca acum, daca nu mai traiti in comunism (dau asta ca exemplu pentru comentariul de mai sus), sunteti cu adevarat libera?
Argumentul suprem este ca masonii detin bancile, intrarea SUA in cele 2 razboaie mondiale, implicarea in conflictele din Coreea, din Vietnam sau din Afghanistan, cui i-au adus bani?
Da, cu adevarat. Si mi-am testat libertatea de multe ori. Singurele limite sunt cele pe care mi le impun singura, din bun-simt si educatie. Iar asta este expresia suprema a libertatii asumate: sa poti face tot ce vrei si sa stii cand sa te opresti.
Sa-ti argumentez: pot sa spun absolut orice, daca voi argumenta lumea ma va crede, daca nu, cel mult va rade de mine, nimeni nu ma va aresta pentru delict de opinie, nici macar daca opinia mea incalca morala sau adevarul. Tara in acre traiesc (Romania) are legi clare care nu sunt incalcate impotriva mea. Adica stiu in orice moment ce imi este permis si ce este interzis prin lege si nimeni nu a venit niciodata sa ma sicaneze pentru ceva ce este legal, dar pe care conducerea tarii il considera ilegal abuziv. Am avut acces la edicatie neingradit. Desi am fost un copil sarac, orfan de tata de la 7 ani, am putut face absolut orice studii (inclusiv doctorat), primind chiar bursa. Niciodata statul nu mi-a restrictionat, sub nici un motiv accesul al educatie, la sanatate, la informatie (pot citi orioce, nu exista nici o restrictie). Niciodata nu am fost dezavantajata, sicanata, pedepsita pe motive de etnie, religie, sex, varsta, apartenenta la vreo minoritate de orice fel, intotdeauna am fost tratata egal cu toti ceilalti si nimeni nu mi-a restrictionat libertatea de a trai. Intotdeauna mi s-au recunoscut meritele, daca am invatat am luat note mari, daca nu am luat note mici, daca am muncit am fost platita si tot asa. Pot sa plec oriunde, nu ma intreaba nimeni cand plec, cat stau, cand vin, de ce plec. Pot discuta cu orice om din lumea asta despre orice subiect, nimeni nu va considera asta un delict. Nimeni nu ma forteaza sa declar ceva ce nu cred, sa fac ceva ce nu vreau, am intotdeauna posibuilitatea de a alege ce vreau eu sa fac si fac numai ce cred eu de cuviinta. POt alege si sa fiu aleasa. In afara de niste infractiuni electorale relativ minore (cea a lui Liviu Dragnea, dar si votul de la Paris din 2009 sau alegerea Elenei Basescu ca europarlamentar) nu exista interferente majore in alegerile din Romania. Daca maine as vrea sa candidez, nu m-ar aresta nimeni. Nimeni nu mi-a conditionat, verificat, control, interzis votul si asta este o libertate imensa. Pot sa ies in strada si prostestez in numele a tot ce cred sau vreau eu. Daca respect acteva norme legale simple, nimeni nu imi va face nimic.
Multor oameni: celor care vand arme, celor care vand petrol, celor care au ONG-uri, etc.
NU ai nici un argument ca masonii detin bancile, asta este o alta inventie a vreunui nebun pe care mi-o servesti fara dovada. Daca cauti cu disperare, ca mai sus, vei gasi cateva banci detinute de masoni si cativa masoni care detin banci. Generalizarea este falacioasa si cel putin rau-intentionata
Ben Bernake de exemplu, e o generalizare falsa ca un evreu mason conduce banca care tipareste dolarul? Este o coindicenta ca Rockefeller era mason, cat si evreu? Mai e nevoie de exemple? Oricate ti-as da, imi vei spune ca generalizez.
Este deranjant ca persoane care nu au legatura cu masoneria si nu sunt evrei, sunt catalogati astfel cu scopul de a-i denigra.
Votul de la Paris din 2009... e relativ minor faptul ca asta a putut schimba rezultatul votulu(sunt convins ca nu doar acolo s-a fraudat)i? Diferenta fiind de 70.000 de voturi?
Si un vot daca s-a furat, asta este cel mai periculos atac la libertatea mea pe care l-am trait (la fel de grav cand a comis-o cealalta tabara)
De reprimarea fenomenului numit ''Golaniada'', ce parere ai? Chiar ai dreptul sa protestezi in numele a orice crezi?
Oare de ce legionarii erau antimasonerie, de buni ce erau masonii?
Asta s-a intamplat la inceputul anilor 90 cand nu eram cu adevarat liberi. Dupa ce Conventia Democratica a castigat alegerile, lucrurile astea s-au schimbat, nimeni nu si-a mai permis sa reprime demonstratiile libere.
Trist exemplu... L-as fi putut folosi in favoarea mea, pare un contraargument la ce ai sustinut tu
Nu poate nimeni nega ca au fost niste criminali si sunt total contra extremismului, dar si extremistii astia, nu-si aleg la intamplare adversarii. Poporul evreu cat si masoneria au avut dorinta de a conduce lumea, sau si Benjamin Freedman e nebun? De nebun ce a fost Codreanu, a atras in jurul sau atatia intelectuali, sau erau nebuni si ei?
Inca ceva, asasinarea lui Corneliu Codreanu a fost ordonata de masonul Carol al II-lea, nu cred ca poti nega asta.
Sincer, nu pot discuta cu un om care sustine ca criminalii isi aleg cu un scop victima. Am mai auzit asta intr-un context negru al vietii mele si cred ca este cea mai mare nemernicie pe care o poate un om spune. Daca crezi este o vina sa fii victima unor criminali, atunci cu tine ceva este teribil de gresit, mult mai teribil decat aberatiile cu serpilieni
Ce spun eu, ce intelegi tu, ce e neadevarat in faptul ca criminalii isi aleg cu un scop victima? E fals cumva? ...eu iti reamintesc ca liderul acestor criminali, capitanul Corneliu Codreanu a fost asasinat din ordinele unui mason, e corect? In schimb, criminalii astia s-au predat imediat dupa ce au ucis si si-au recunoscut vina, lui Corneliu Codreanu i s-a inscenat o tentativa de evadare si nimeni nu a fost judecat pentru moartea sa, in plus, li s-a mai pus in carca si asasinarea savantului Nicolae Iorga, lucru total neadevarat.
Poate gresesc eu si masonii erau buni, dar si Radu Gyr, Mircea Eliade, Simion Mehedinti, Constantin Noica, Petrea Tutea, Iustin Parvu, Nae Ionescu si atatia altii sa faca aceeasi greseala ca mine?
''Francmasoneria doreşte puterea cu lozinci democrate. Nu sunt religioşi, au o singură religie: propria lor doctrină. Pe duşmani îi anulează social. Au o structură supranaţională, deci sunt antinaturali. Toţi cei care aspiră la unitatea speciei om anulează principiul competiţiei între popoare; anulează însuşi principiul civilizaţiei moderne, născută prin luptă.'' - Petre Tutea.
cine crede ca masonii sunt byni... Iar daca ii aduci argumente zice ca generalizezi, nu contraza daca 98% din masonii de top sunt niste nemernici cu averi mostenite de zeci de generatii, ce isi maresc castigurile in fiecare decada exponential de pe urma oilor(persanelor ca brigaela care se cred "libere", insa chiar ea recunoaste ca prin anii 90 nu era prea "libera"), asta e atat timp cat exista un procent de 2%din masonii de top cate se presupune ca ar face si fapte bune, investind in medina sau oriunde altundeva, ia v-a zice ca masonii sunt " buni".Ma intreb cine si cum generealizeaza, pentru mine e destul de evident. Oricum ma amuza aceasta persoana la cat de libera se crede, tipic oamenilor mediocrii, si mai grav este ca priveste buna din aceaste organizatii, ignorand celelalte aspecte.Pacat ce sa zic.
Nu se cearta nimeni. Cat despre a te lamuri pe tine despre ce intrebi e greu de raspuns in 3 randuri. Ceva ceva ai aflat tu de pui intrebarile in felul asta. Raspunsuri poti avea numai dupa ce studiezi un volum mare de surse, le selectezi in credibile sau mai putin credibile dupa puterea ta de judecata si atunci poti sa-ti faci propria parere. Eu nu as putea decat sa-ti dau ce cred ca e bun de studiat. Important e sa asculti oameni care stiu ce zic si din amandoua taberele. Se estimeaza ca la ora actuala exista cca 3000 de organizatii secrete, din care multe dintre ele lucreaza in stransa legatura, masoneria fiind doar una din rotitele mecanismului. Papa - Nu poti spune ca este bun sau rau pentru ca nu este un om ci o institutie, un sef de stat. Depinde de reguli de mult si de altii facute si de un aparat in cadrul caruia functioneaza. Sunt multe de spus dar hai sa vedem un film. Daca o sa mai vrei imi mai ceri ca sunt plin.
https://www.youtube.com/watch?v=In8jjGQaxtQ
Masoneria si Vaticanul conduc lumea. Si nu o conduc in interesul nostru ci in interesul lor.
La sfarsitul filmului ai o lista cu prelegeri ale Prof.dr. univ. Walter Veith si iti alegi ce vrei, le gasesti pe Youtube traduse. Este inginer biolog, istoric, ziarist, pastor ( cred ca protestant ), om de stiinta recunoscut mondial. Se vede ca nu vorbeste cu mana goala, are documente importante de prezentat.