Eu am facut shotokan 3 ani jumate si am fost cel mai bun din grupa mea.Eu zic ca data viitoare cand se mai ia de tine(deci nu incepe tu) lovestel in partea laterala a gatului(daca il lovesti in mijloc poti sa-l omori daca dai tare)stiu ca asta nu te invata la shotokan dar daca abia ai inceput poti sa folosesti miscarea asta.Mai poti sa-l lovesti in in stern(mijlocul pieptului)si apoi cand se lasa in jos poti sa ii dai un maya gery in fata si gata. Daca se mai ridica stii tu ce sa faci oitsuky sau ce vrei tu.Trebuie sa il lovesti in punctele sensibile daca e mai mare(solid)decat tine pentru ca sa cedeze mai usor si dupa aceia lovestel in locurile care le inveti la karate cu miscarile de acolo si apoi iti garantez ca nu se mai pune cu tine, dar daca tot incepe sa mai vina asa spre tine cateodata punete in pozitie in garda si cu jocul de picioare si o sa-l mai "sperii" putin.SUCCES
Daca se mai ia de tine in primul rand trebuie sa iti controlezi frica iar apoi daca u crezi ca situatia o sa devina urata atunci mai bine lovesti tu primul. Un genunchi in plex sau in testicule si e rezolvat sau poti incerca sa-i dai o palma peste ureche.(e destul de dureros din cate stiu)