Eu de când ma știu cel mai mult îmi iubesc parul și am foarte mare grija de el. Deși am folosit placa la 13 ani aproape zilnic, pot sa iți zic sigura ca parul meu este foarte, foarte regenerat. Noroc cu colegele mele de liceu care mi-au atras atenția ca am culoarea frumoasa și nu trebuie sa ma vopsesc.
Uite cum îmi îngrijesc eu parul, poate te ajuta.
Înainte sa intru în baie, cu 30 de minute m-ai devreme îmi fac o masca - pentru luciu parului - din 2 linguri de miere, o lingura de ulei de măsline și o lingura de oțet pe care le amestec bine și pasta obținută o întind la rădăcini și putin pe firul parului, după care cu un pieptăne cu dinți rari îmi pieptăn parul de la rădăcină spre vârfuri ca sa distribui masca aproape uniform. Când intru în baie îmi înmoi parul cu dusul timp de aproximativ 3 minute, după care ma șamponez - șampon în care am pus zeama de la o lămâie- și stau cu șamponul pe cap timp de 10 minute, nu mai mult cum zic ceilalți, deoarece cu cât stai mai mult cu șamponul în cap cu atât mai mult iți degradezi firul de par.
Dupa care ma clătesc și ma dau cu balsam de la rădăcină la vârf și stau cu el în par tot 10 minte, după care ma clătesc bine, iar după acea într-o oala sau într-un lighean mai mica pun apa și 2 capace de oțet de miere, deoarece se știe ca octetul opreste reacția chimica a șamponului și a balsamului și îndepărtează orice urma de exces de șampon sau balsam. Si deoarece sunt bruneta cu nuanțe castanii, după toate cele de mai sus ma clătesc cu apa fiarta din frunze de nuci pentru a-mi accentua nuanța castanie a parului și pentru a-mi creste parul m-ai repede. Dupa ce mi-am pus Masca de miere pe par, pun c-am aproximativ 8 frunze mai mari de nuc si 0, 5 l apa la fiert timp de 10 minute la foc mediu, după ce s-a răcit strecor totul într-o oala putin mai mare în care pun 2 căni de apa, pentru ca iodul sa nu fie concentrat. Dupa ce m-am clătit și cu acest mica infuzie din frunze de nuc, îmi clătesc parul cu apa rece pentru strălucire, însă fără sa îmi ating rădăcinile și îmi las parul sa se usuce natural.
Ai grija însă ce măști naturale folosești, deoarece la unii nu priesc toate. Mie de exemplu, nu -mi priesc măștile din ou și clătirea la final cu bere.
Sper ca ți-am fost de folos.
mihaella00elena întreabă: