Nu sunt multe de zis... este cu adevarat dur dar din cate am observat acolo chiar se face bataie. Daca esti firava atunci mai bine incerci Karate sau Judo.
Atunci incearca Judo. Stiu o fata care a facut vreo 3 ani de judo si dupa a umilit 2 baieti care s-au luat de ea.
Kickboxing-ul este mult prea dur...Nu m-am gandit in detaliu. Box-ul la fel.
La karate si kung fu ai nevoie de ceva forta, nu numai de cap. Tehnicile respective sunt inutile in real life daca nu ai putina putere deci, tinand cont ca tu esti firava... alege Judo!
Nu ai nevoie sa omori adversarul pana la urma. Vrei sa-l faci sa te lase in pace.
La Judo nu faci bataie ca la kickboxing dar cel putin inveti "aruncarile" care te ajuta mult daca esti atenta si stii cum sa le executi.
Totusi si la Judo ai nevoie de ceva forta.
Deci in cazul tau ai 2 variante.
Judo
Avantaje - inveti aruncari
-nu necesita bataie directa
Dezavantaje
-avansezi greu
-ai nevoie de putina forta
Karate
Avantaje
-inveti bataie directa
-inveti sa te controlezi
Dezavantaje
-avansezi greu
-trebuie sa gandesti loviturile
-pierzi unele antrenamente cu lucruri care nu te intereseaza precum katas-uri *karate artistic* sau competitii.
Kickboxing *ar fi bun pentru baieti*
Avanaje
-tehnicile nu sunt absurde
-mecanismul luptelor este ceva mai usor de invatat, mai realist
-fiecare avanseaza in ritmul sau, tot ce inveti te ajuta la nevoie
Dezavantaje
-foarte dur
-ai nevoie de ceva forta
Hey!
Eu sunt baiat, am facut 6 ani de karate, m-am lasat acum 2 ani din cauza scolii.
In fine.
Eu mi-am ales karate din mai multe motive:
1.Imi placea cultura din Japonia
2.Eram fraier si toata lumea se lua de mine
3.Imi era frica sa nu ma lovesc *mda, tot m-am lovit* In fine.
Faza e ca la karate nu inveti imediat tehnici grele asa cum am crezut eu la inceput.
Primul an l-am petrecut mai mult pentru a invata tehnicile de baza...
Abia dupa vreo 2-3 ani am inceput sa particip la competitii deci implicit,sa capat oarecum experienta de bataie.
Ce am invatat de la karate?
Mai multe. In primul rand in viata reala nu folosesti acele tehnici ca la antrenament. In viata reala nu ai reguli si trebuie sa tii cont de asta!
Poate ca la antrenament castiga cel cu puncte mai multe dar pe strada castiga de obicei cel care nimereste primul.
Da, am castigat zeci, chiar sute de meciuri dar sincer, oare pot sa fac ceva intr-o lupta IRL? *in real life*
Poate ca nu, poate ca da, tot ce conteaza este increderea in sine, nu experienta in lupta.
Ca sa bati pe cineva trebuie sa fii convinsa ca poti face asta! Daca respectivul are 2m si nici macar nu te poti misca de frica atunci te cred si eu ca nu mai ai ce face.
Kung Fu nu mi se pare o idee buna intrucat se gasesc fel si fel de prosti care sa comenteze.
Karate -eu as alege tot karate chiar daca am multe experiente neplacute de acolo. Aceste experiente te fac mai puternic.
Totusi, in situatia de fata, daca as fi in locul tau as alege Kickboxing.
De ce?
La Karate ai multe chestii care tin de ordine si disciplina, concentrare, cunoasterea adversarului... Iti ia o vesnicie pana sa inveti ceva care sa te ajute intr-o lupta reala. Nu cred ca ai acel timp.
De aceea spun Kickboxing. Cred ca intr-o situatie naspa te ajuta mai mult decat karatele. Nu ai nevoie de katas-uri sau de competitii! Tu ai nevoie de aparare, de aceea am recomandat Kickboxing-ul in loc de Karate si Kung Fu.
Nu ma intelege gresit, si acestea 2 sunt alegeri bune dar aici exista antrenamente la care efectiv tu ai pierde timpul, antrenamente facute pentru concursuri.
Este doar parerea mea.
Sarbatori fericite!
Kickboxing-ul e prea dur pentru mine.Sunt o fire prea timida si firava sa fac asa ceva.(am porbleme cu increderea insine)Poti sa imi zic mai multe despre acest ''kickboxing''?
Nu sunt multe de zis... este cu adevarat dur dar din cate am observat acolo chiar se face bataie. Daca esti firava atunci mai bine incerci Karate sau Judo.
Atunci incearca Judo. Stiu o fata care a facut vreo 3 ani de judo si dupa a umilit 2 baieti care s-au luat de ea.
Kickboxing-ul este mult prea dur...Nu m-am gandit in detaliu. Box-ul la fel.
La karate si kung fu ai nevoie de ceva forta, nu numai de cap. Tehnicile respective sunt inutile in real life daca nu ai putina putere deci, tinand cont ca tu esti firava... alege Judo!
Nu ai nevoie sa omori adversarul pana la urma. Vrei sa-l faci sa te lase in pace.
La Judo nu faci bataie ca la kickboxing dar cel putin inveti "aruncarile" care te ajuta mult daca esti atenta si stii cum sa le executi.
Totusi si la Judo ai nevoie de ceva forta.
Deci in cazul tau ai 2 variante.
Judo
Avantaje - inveti aruncari
-nu necesita bataie directa
Dezavantaje
-avansezi greu
-ai nevoie de putina forta
Karate
Avantaje
-inveti bataie directa
-inveti sa te controlezi
Dezavantaje
-avansezi greu
-trebuie sa gandesti loviturile
-pierzi unele antrenamente cu lucruri care nu te intereseaza precum katas-uri *karate artistic* sau competitii.
Kickboxing *ar fi bun pentru baieti*
Avanaje
-tehnicile nu sunt absurde
-mecanismul luptelor este ceva mai usor de invatat, mai realist
-fiecare avanseaza in ritmul sau, tot ce inveti te ajuta la nevoie
Dezavantaje
-foarte dur
-ai nevoie de ceva forta
SAU ALTE ARTE MARTIALE CREDETI CA SUNT CELE MAI EFICIENTE? Va rog sa luati in considere si mesajul asta pentru raspuns. Nu trebuie neaparat dintre karate sau kung fu lol