| SomebodyNamedAnna a întrebat:

[Funda si vot!on the phone Salut! La o intrebare anterioara, spuneam ca papagalul meu tipa foarte mult. Din fericire, n'o mai face. In schimb, as vrea sa il dresez, sa il invat sa vorbeasca sau sa stea la mine pe umar, sa stea la scarpinat etc. Problema e ca mie imi e cam frica sa vina pe cap, ca a vrut odata si m'a zgariat cu gherutele. Vine in fata mea la calculator, roade de pe acolo ce gaseste. Ma lasa sa pun mana pe coada lui... pe el, in schimb, nu ma lasa. Sare la mine degeaba cateodata. Mananca din mana mea seminte, miez de paine, legume etc. Inainte spunea "noapte buna" seara, dar acum nu mai zice (spunea in limba lui, nicidecum in limba "umana"). Am rabdare cu el, am citit pe un forum ca pot sa'l infasor intr'un prosop moale, sa nu strang, si sa il mangai ca se calmeze si o sa se si obisnuiasca. Mi'e frica sa fac asta, ca sa nu-l strang prea tare, nici cald sa nu'i fie.Nici nu stiu. Mentionez ca face 3 ani in decembrie.
Poate aveti cateva sfaturi pentru mine, va multumesc din suflet!
Repet, dau funda si multe voturi.

1 răspuns:
| dadonexus a răspuns:

Am si eu un papagal dar dresarea unuia nu e usoara...dc nu e usoar? Trebuie sa ai papagalul de mic...pui ca sa te recunoasca si sa aiba incredere in tine de asemenea nu il poti dresa usor la o varsta matura pentru ca nu se leaga asa usor mai ales daca nu are incredere in tine.Sa nu tipi la el niciodata indiferent de conditii si daca zbora prin casa nu il alerga sa intre lasa-l sa intre singur.