E prima săptămână de școală și încep să te înțeleg! Am intrat la cel mai bun liceu din oraș, la mate-info cu certitudinea că voi face față fără greutăți. Ei bine, lucrurile nu au decurs așa cum gândeam eu, de fapt, ce tot zic, e prima săptămână și deja simt că nu mai pot! Poate e doar din cauza că e de-abia începutul școlii și terminarea vacanței.
Oricum, în clasă la mine majoritatea sunt persoane care participă la foarte multe olimpiade, iar eu simt că nu prea am mari șanse pe lângă ei!
Deja am făcut câteva lecții/ recapitulări la majoritatea materiilor, am dat și un test inițial la matematică și cu siguranță voi lua maxim 6.
Sper să nu rămân corigentă la vreo ceva, având în vedere că nu mă pricep deloc la franceză, și la alte materii mai spontane.
Probabil, nu mai are rost să-ți dau vreun sfat, pentru că deja a trecut acea perioadă a corijențelor!
Acum e doar runda a doua!
Salut! Nu stiu daca sunt cea mai in masura in a-ti da sfaturi avand in vedere ca sunt clasa a8-a si nu m-am confruntat inca cu lucruri atat de dificile. Oricum, incerc sa ma pun in pielea ta.
In primul rand, matematica este genul de materie la care trebuie sa lucrezi constant si sa-ti dai toata silinta. Adica, in fiecare zi Chiar daca esti bine intentionata si silitoare in general, dar lasi matematica din mana vreo 2 saptamani,fii sigura ca trebuie sa recuperezi(mai ales daca esti la mate-info!). Notiunile noi tot apar si daca nu le iveti bine pe cele vechi, nu le vei putea prinde nici pe cele noi. Mai exact, trebuie sa construiesti casa incepand cu fundatia, nu cu acoperisul.
In fine, tu esti intr-o clasa de olimpici si este foarte geu sa te faci remarcata printre atatia pasionati de matematica. Explica-i asta dnei profesoare. Spune-i ca esti dispusa sa dai 100% din tine ca sa treci si ca vei lucra intensiv vara aceasta pentru a nu ajunge si la anul in aceeasi ipostaza. Roaga un coleg sa te ajute...incearca sa lucrezi cat mai mult si ajuta-te de explicatiile cuiva experimentat.
Ce pot spune mai mult?
Poate o convingi pe dna profesoara sa-ti mai dea o sansa pentru a-ti mari media.
Oricum, nu te da batuta!
Cu multa munca, vei reusi cu siguranta!
Bafta!
Vorbeste cu profu'/profa si incearca sa ii explici ca nu intelegi si sa iti mai explice o data si roag-o sa iti dea un test sa iti maresti nota succes
Andrei67y5 întreabă: