Pai astea tin de profilul uman. De aici se ies astea cu politica ( avocat de exemplu) sau cu psihologia, sau cu limbile straine (ambasador).
La filologie faci istorie, geografie, romana, engleza, franceza, latina si altele. Si o sa dai teza din romana, istorie sau geografie, engleza sau franceza si latina. De asemenea dai bac la latina romana si mate.
La stiinte sociale e la fel numai ca nu faci latina.
Daca mai ai vreo nelamurire intreaba-ma.
Succes!
De exemplu eu sunt la filologie bilingv engleza.profil uman, unde de pe clasa a 10 nu o sa mai faci mate, fizica, bio chimie.si o sa faci romana, engleza germana/franceza... si bineinteles.geografie istorie latina.etc.stiintele sociale.sunt mai naspa.desi tin tot de profilul uman.o sa ai teza la psihologie(care e aiurea) si teza la istorie.si mai multe.
Ştiinţele sociale sunt un grup de discipline academice care studiază aspectele umane ale lumii. Ele se deosebesc de artă deoarece folosesc metoda ştiinţifică în studiul umanităţii, inclusiv metode calitative şi cantitative.
Filologia (cuvânt provenit din greaca veche, φιλολογίa, compus din philos „prieten, iubitor de" şi logos „cuvânt, vorbă") a fost considerată, într-o accepţiune largă, ştiinţa care se ocupă cu studiul culturii scrise a popoarelor, în special cu studiul textelor arhaice (Paleografie şi Epigrafie) şi al operelor literare (care conţine şi aspecte culturale, istorice, etnolingvistice, religioase, politice, economice etc.), din punctul de vedere al limbii, al influenţelor suferite, al modului în care ni s-au transmis etc., precum şi cu editarea acestora. În sensul restrâns al termenului, filologia înseamnă critica textelor şi tehnica ediţiilor.
Filologia se împarte în filologie nouă şi filologie clasică (sau veche).
Sper ca te'am ajutat:X Funditsssa?