| L a întrebat:

Fundita pentru cel mai bun raspuns! As dori sa stiu ce parere aveti si daca sunteti de acord cu afirmatia ca :,, Comunicarea fata in fata este in regres de cand comunicarea instrumentala, prin intermediul retelelor de socializare, a telefoanelor, a evoluat" Argumentati si dc sunteti de acord sau nu sunteti de acord. Mentionez ca aceasta intrebare o pun, deoarece realizez un chestionar pe aceasta tema si am nevoie de cat mai multe opinii.Mersi anticipat`

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Intr-adevar, comunicarea directa, prin "viu grai" cum i se mai spune, in prezent, a devenit ma anevoioasa pe considerentul ca, multi dintre oamenii ce traiesc in aceasta etapa, sunt mai ocupati si asa tin legatura cu familia, prietenii, cunoscutii, prin intermediul telefonului ori al Internetului si din aceasta cauza se poate aprecia ca, este in regres comunicarea directa, adica "fata in fata".
Dar este totusi clar ca, o intalnire si o discutie directa, sunt mult mai calde si-ti pot transmite emotiile vietii traite live.
Orice tentativa de a incerca sa cantonezi viata doar in zona virtuala, nu este apreciata asa de mult ca o traire in direct cu familia, persoana iubita ori un prieten drag.
Viitorul insa este al comunicarii virtuale, deoarece lumea este in permananta lipsa de timp si asa poate in acelasi timp sa tina legatura cu mai multe persoane deodata, lucru care ii fascineaza mai ales pe tineri, care dezbat pe chat orice problema si asa pot sa-si alunge singuratatea.
Daca cineva are dubii asupra continuarii intalnirilor directe, se inseala, aceste intalniri vor exista si vor fi mai apreciate de cei sensibili sufleteste, care se pot incarca de energie de la oamenii dragi cu care se inconjoara.
Un gand bun si mult succes la completarea chestionarului.

2 răspunsuri:
| Lucian_5228 a răspuns:

E si normal ca acest timp de comunicare(face2face) a regresat, deoarece in ultima vreme, tot mai multi oameni sunt atrasi de aceste asa-zise retele de socializare, care insa nu ajuta decat la deformarea fiekruia.In spatele anumitor nick-uri/id-uri, si a unor poze "lucrate", ne formam un nou "eu", pe care il prezentam altor persoane.Suntem mult mai atrasi astfel sa socializam, formand altor persoane noi idei despre noi, avand mai mult curaj sa infruntam anumite probleme, si chiar sa pretindem ca suntem cu totul alte persoane. Dispare acea teama, inhibitie, care este prezenta atunci cand suntem fata in fata cu cineva. Aproximativ la fel este si in cazul telefonului, insa de cele mai multe ori, doar prin intermediul mesajelor, deoarece prin voce ne putem trada emotiile, etc. E destul d bun? Ti-am rezolvat tema? fundita...pls

| L explică:

Lucian iti multumesc ca ai raspuns la intrebare, nu mi-ai rezolvat tema.Un chestionar presupune opinii, de asta am pus intrb.Si in al doilea rand, fundita se castiga nu se cere.
Oricum iti multumesc pentru raspuns chiar daca ai facut-o numai sa castigi o fundita care nu te incalzeste cu nimic.Numai bine!