In primul rand timiditatea tine de caracter sau pur si simplu de comportament daca nu te bagi in seama aiurea sau stai in banca ta nu inseamna ca esti dimid sau daca nu prea vorbesti inseamna ca asa e starea ta calma.A fi timid inseamna sa nu ai curaj sa faci ceva adica sa intri cu o fata in vorba sau sa intrebi pe strada ceva de frica ca te vei face de ras sau vei parea ciudat.Nu se manifesta decat la adolescenti si sunt sigur ca ai observat asta.Sa treci peste este usor dar sa nu iti formezi un caracter "marlan" gen nesimtire si ignorata si aere in cap treci peste facand ce nu poti face si gandind ca nu o vei da in bara in ceea ce faci.
"dadonexus"are deptate in mare parte.Nu is insa de acord cu el in ceea ce priveste varsta.Eu am vazut oamneni timizi si erau asa si la adolescenta si la 30 de ani.Eu mereu am intrat in discutie cu oameni de genu'asta pentru ca imi merge papagalu'si au inceput sa isi dea drumul si ei la vorba, iar dupa ce ne-am cunoscut mai bine am devenit prieteni.Inceputul e greuDeci...un om timid niciodata nu va face primul pas(sau ma rog...nu prea bine), dar daca este el"abordat"ca sa zic asa atunci va fi all right.Depinde.daca vrei cu adevarat poti sa treci peste timiditate dar oamenii in general nu prea fac asta
O persoana timida este una putin mai retrasa, care nu se baga singura in discutii(cu persoane straine de obicei).Nu poti respinge o persoana timida, ba chiar ar trebui sa intri in discutie cu el.
Cea mai usoara metoda de a trece peste e sa te imprietenesti cu multa lume(si ajungi s-o cunosti destul de bine)si sa incerci sa fii foarte sigur pe tine.Eu,de ex am cunoscut o persoana cu care simteam ca nu puteam vorbi si imi doream mult sa intru in discutie cu ea.Am asteptat sa ramanem singuri si am inceput sa o cunosc.Acum,acea persoana este una dintre cei mai buni prieteni.
Daca esti timid, cel mai bun remediu este sa incerci sa iti faci cat mai multi prieteni(in particular daca nu poti de fata cu ceilalti).
Sper ca te-a ajutat raspunsul meu
Timiditatea,stare de emotie mereu,da sunt timida,dar daca stau mai mult timp cu o persoana aceasta stare trece.
Trec peste,cu toate ca lumea imi spune ca sunt mmulti prea timida
Si de ce sa respingi o persoana timida? Din contra, decat sa ai un caracter din ala urat cum spune si dadonexus, mai bine timid si cu timpul aceasta stare trece.
Numai timpu poate sa iti raspunda la intrebarea asta. Fiecare isi da cu parerea din punctu lui de vedere (nu din al tau), si nu e vorba de nici o metoda e vb de controlul (mental) care il ai asupra ta.
Delissy întreabă: