| monsterRyder a întrebat:

Gata m-am saturat,acum m-a apuc sa scriu pe TPU criza mea! Parintii mei, mai ales mama mea sunt foarte perfectionisti.Este foarte enervant si simt ca o sa mor.Nu mai suport.Mama este o fiinta foarte blanda,dar cand vine vorba despre scoala ea doresc sa fiu primul, unicul si cel mai bun copil din tot orasul.Imi tot da sa fac lectii in plus(stiu ca fara lucru nu poti invata calumea).De ex:Cand iau o nota mai mica de 10, spune ca "vaaaaai ce nota mica,cum poti sa iei asa o nota mica,ca doar am lucrat aseeeara!".Cam asa este de fiecare data, plus si cateodata nu este multumita nici de nota 10 0_0.Am intrebat-o ce note avea ea si spune ca "de 10 ori mai bune ca ale tale".
Tata este un om foarte cumsecade,dar cand mama se plange la el ca "vaaaai, Rares o luat 9 la romana,cum se poate asa ceva,i-ai calculatorul,taie cablul tot! Nu mai iese din casa!".Si...tata executa,ca nu degeaba se spune "barbatii sunt controlati de femei". Dupa cum am spus, daca iau o nota mai mica de 10 sau chiar 10 imi confiscatongueC,cablu televizor, internet etc.Plus ca ma izoleaza in casa zicand ca copii de afara "sunt niste golani care pun faianta.".Ce intelegem prin asta este ca (mai ales tatal meu) ei vor sa invat de rup(de asta nu ma lasa afara) si cica sa ajung CEO la vreo companie IT foarte mare(sunt pasionat de IT, dar FTW) si cica daca nu am numai de 10 o sa ajung sa "sap santiere,sa pun faianta ca prostu'"(WTF). Deci,spuneti-mi voi ce sa fac? AM vorbit deschis cu ei,fara rezultat,am vorbit cu bunicii sa ma ajute,mama ma izoleaza si nu ii mai lasa sa vina acasa, am incercat sa sun la Telefonul Copilului dar m-a prins tata si mi-a taiat telefonul(ei nu-si dau seama ca nu o sa mai aiba nici ei acces la ellaughing ).Nu mai am optiuni.Scriu disperat deoarece acum sunt antisocial,nu mai vorbeste nimeni cu mine la scoala pentru ca nu am venit la nici un eveniment care l-au organizat colegii mei,nu m-au lasat ca cica "s-a invat cat se poate de mult"! Cand eram mic nu am iesit niciodata afara sa ma joc,daca nici acum nu ies, voi ajunge sa mor inchis de peretii casei.Deci,TPU,ce pot FACE?

5 răspunsuri:
| greyhound a răspuns:

Nu prea poti face mare lucru, cam asa merge treaba cand esti copil, parintii sunt suverani iar tu n-ai nici un drept.
Continua sa discuti cu ei, spune-le ca e de inteles ce vor dar exagereaza si o sa ajungi sa clachezi. Intreaba-i cum s-ar simti daca ei s-ar duce la serviciu 365 de zile consecutive. Orice om, de orice varsta are nevoie de repaus.
De asemenea le poti spune ca degeaba vei ajunge CEO daca vei regreta in permanenta ca ti-ai petrecut toata copilaria numai cu nasul in carte. In plus, notele de 10 la scoala nu-ti asigura succesul profesional.
Poate ca presiunea asta pe care o pun pe tine e o tactica dar zi-le ca la varsta ta, copiii tind sa ia lucrurile de drept si atunci cand dau piept cu primul mare esec, reactioneaza foarte rau (e un exemplu dur dar cauta pe net cazurile in care elevi s-au sinucis din cauza notelor proaste).
Mda, cam asta-i sfatul meu, sa discuti cu ei in repetate randuri pana vor intelege.
ps. un elev de nota 10 ar sti ca "sa" in contextul "sa invat" se scrie legatwinking

| Isys a răspuns (pentru greyhound):

La cat a scris sigur a vazut o greseala, sau poate doar a fost corectia de la TPUwinking!

| monsterRyder explică (pentru greyhound):

L-am scris cam in graba, scuze de greseli.

| DeliaDelii a răspuns:

Nu prea ai ce face, doar cand mergi la scoala sa mergi la protectia copilului si sa spui ce ti se intampla si roaga-i sa ia masuri in legatura cu parintii tai.

| Isys a răspuns:

FUGI D-ACASA! Mai repede copii de nota 10, sechestrati ajung sa fie golani, pentru ca la liceu, sau cand fac 18 ani si se vad liberi de parinti zic " hai sa incerc si tigari, si alcool si droguri" straight face