| dEutSa_8892 a întrebat:

Gelozia reprezinta o parte din dragostea unei persoane pentru cealalta?thinking

Răspuns Câştigător
ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Atata timp cat nu se exagereaza, gelozia este o dorinta expresa de a nu imparti cu altcineva, ceea ce tu consideri ca e bun si frumos pentru tine. In acelasi timp, reprezinta si o oarecare lipsa de incredere in reciprocitatea sentimentelor.

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu prea. Reprezinta o parte din egoismul unei persoane rasfrant asupra partenerului de viata.

Anna
| Anna a răspuns:

E normal ca intr-un cuplu sa existe o doza mica de gelozie, asta dovedeste ca exista reciprocitate, ca tin unul la celalalt.Insa,nu sunt de-acord cu gelozia dusa la extrem, pentru ca poate degenera in boala, si e mai greu de tratat. Iar acolo unde exista gelozie exagerata nu exista incredere.Nu e tocmai un mod "potrivit" pentru a-ti manifesta dragostea fata de partener, dincontra, indica posesiune si egoism.

mlm
| mlm a răspuns:

Nu, sincer gelozia este ca o boala, care in mare parte nu poate fi stapanita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu depaseste o limita. poate fi considerata si asa, o parte a dragosteitongue

| buburutza a răspuns:

Nu, sigur nu.Gelozia este o boala care din pacate afecteaza multe cupluri.Nu este obligatoriu sa fii gelos daca iubesti, nici macar un pic.Eu il iubesc pe sotul meu foarte mult, mi-as da si viata pentru el daca ar fi nevoie, dar eu nu sunt deloc geloasa.Nici nu ma gandesc. Unul din cele doua servicii ale sotului meu este de instructor auto, el are in permanenta alte femeii langa el si eu ce ar trebui sa fac, sa fiu geloasa si sa nu-l mai las la servici?

| andi a răspuns:

Da. k daca nu ai fi gelos cum ai dovedi k ai arati dragostea? e buna si putina gelozie, dar nu multa.winking

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Gelozia isi face simtita prezenta acolo unde nu este incredere, respect reciproc este doar egoism si un simt al proprietatii foarte dezvoltat.

| kh1ss a răspuns:

Nu chiar ...gelozia reprezinta... o prostie, o lipsa de comunicare, o dovada de neincredere in persoana iubita...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Dragostea ne face mai buni, gelozia ne poate distruge!
Pa, pa.

| gabimaris a răspuns:

Da, categoric, merg mana in mana, atat vreme cat gelozia e pe planul trei dupa dragoste si respect. Daca insa, prin manifestari, trece pe primul plan, atunci gelozia e ruda cu prostia si cu superficialitatea, cu egoismul si invidia, cu siguranta persoana cu acest profil este raspunzatoare de traume psihice ale persoanei pe care o are langa! In general, oamenii gelosi sunt cei mai de nesuportat, vorbesc de cei pentru care gelozia este pe primul plan! Acestia ajung sa fie respinsi, daca persoana de langa ei este una puternica sau, dimpotriva, fac viata un calvar persoanelor slabe care se lasa calcate in picioare!

| Ea a răspuns:

Ideea este ca daca exista gelozie, nu inseamna ca nu exista dragoste. Totusi, exista persoane pentru care egoismul inseamna "gelozie". Astfel, vor sa pastreze pentru ei nu dragostea celuilalt, ci imaginea pe care o are in fata lumii.
Pentru ca... nu ti-a raspuns clar... depinde de fiecare om. Eu una, cred ca acolo unde exista dragoste este firesc sa existe si un strop de geloziewinking.

| cyufulyky a răspuns:

Sa zicem ca da... dar nu gelozie exagerata ca daca aujngi sa fii prea gelos/a insemna ca lipseste comunicarea si atunci relatzia se va destramawinking...deci comunicatzi mai multwinking
si app oleaca de gelozie nu strik niciodatawinking

| chanlee a răspuns:

Atat timp cat ea nu se manifesta in aspecte exagerate da poate fi o dovada de iubire, dar daca discutiile pe aceasta tema iau amploare ea este fatala... daca, pe partenerul tau il deranjeaza fara a se manifesta verbal ci doar ii vezi o nemultumire in privi atunci cand te opresti la vorba cu un amic inseamna ca ii pasa de tine, dar daca te agreseaza verbal si iti interzice sa mai faci acest lucru atunci deja are o problema grava...eu mai vad gelozia si ca pe o forma a ceea ce numim paranoia(atunci cand o persoana vede lucruri care de fapt nu exista sau exista doar in inchipuirea lui)iar cand se ajunge la acest tip de gelozie mai bine pui punct relatiei daca nu vrei sa ajungi la tratament psihiatric si o spun din propria experienta...

Întrebări similare