| RuSuLeTzZz a întrebat:

Gelozia. vreau o definitie proprie(a fiecaruia). cred ca ma cufund usor, usor intr-o stare ciudata. remediul il stiu.de fapt il simt. dar totusi. Astept raspunsuri. O zi buna!

Răspuns Câştigător
| Ana a răspuns:

Gelozia se manifesta atunci cand iubesti persoana respectiva.
nu exista leac pentru ea asa ca aveti grija :->

9 răspunsuri:
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Prostie.
Chiar daca asta inseamna ca sunt putin prost. Dar asta e, imi asum "calitatea".

| Emeraude a răspuns:

Dupa mine, e un sentiment f. f. frumos happy [bineinteles, cand nu ia alte forme mai grave, gen violenta] Gelozia e la fel ca iubirea: adevarata si neadevarata. Gelozia adevara se manifesta cand iubesti o persoana si ti-e tema sa n-o pierzi, rasare un mugur de frica din care se dezvolta sentimentul de posesivitate, nu-i ingadui celeilalte persoane sa se mai apropie de altii, din teama asta, nu stiu. Gelozia neadevarata e atunci cand nu iubesti o persoana si totusi nu suporti ca el/ea sa fie cu altcineva. manh, am incercat sa exprim asa cum simt eu... desi e greu sa transformi in cuvinte niste sentimente.happy papa!

| ioana181 a răspuns:

Cred ca inseguritatethinking si uneori furiefrustrated.

| want2bMajestic a răspuns:

Gelozia este un termen complex care nu doar ne face sa gandim ceva despre o pers. de fapt este o stare d rautate.,. prin care vrei sa i-o platesti cuiva

| Marry:X a răspuns:

Buna. Posesivitatea este generata de gelozie, dar nu sunt acelasi lucru, iar intr-o relatie cred ca daca exista iubire se poate trece peste orice obstacol, este adevarat ca daca suntem inselate dispare increderea in partener chiar adica l-am iertat noi, atunci cand am considerat ca merita iertat(si cand a demonstrat ca regreta cu adevarat ca a gresit)...eu cred ca relatia lor va supravietui atata timp cat exista iubire, increderea se poate recastiga, daca se lupta impreuna:*

| Orannginna a răspuns:

Gelozia e relativa...
De fapt, tu stii deja ce cred in privinta asta, este adevarat ca apare atunci cand iubesti sincer pers. respectiva dar totodata mi se pare si o jignire la adresa sentimentelor celuilalt. Jignire cu ghilimele de rigoare, ofensare, ceva de genul.

| asya a răspuns:

Gelozia=impulsul de al strange de gat cand se uita dupa o fata...sau invers cand o fata se uita dupa el sa ma,, joc" cu parul ei!
P. S:Sa nu crezi ca sunt asa violenta...doar in gand!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca o perioada de singuratate este suficienta inaintea unei prietenii, sa ne faca sa devenim posesive si geloase, ce am gasit sa fie numai al nostru.

| mariblaj a răspuns:

Daca ai incredere in tine si anume ca faci fata f bine persoanei iubite cu siguranta vei avea incredere in aceasta