| Kettolix a întrebat:

Heei. Sunt putin deprimata, adicama cam urasc. Imi urasc corpul. Nu am probleme cu viata mea, desi fac parte si sunt dintr-o familie saraca stiu ca am un acoperis deasupra capului, frati, o sora, parinti si prieteni ce ma iubesc. Am 15 ani, si nu sunt la pubertate, acum 3 ani am fost in depresie si am slabit, si m-am ales cu cicatrici pe burta. Nu imi palc relatiile si nu am avut vreuna pana acum. Lumea imi spune ca sunt foarte frumoasa, dar imaginea mea din oglinda ma scarbeste. Am 1.63 inaltime si 50 de kg. Mereu refuzam sa ies la intalniri cu baieti, dar imi placea sa ies cu ei la suc, cafea, la rampe. Nu am purtat niciodata costum de baie in 2 piese laughing Sunt genul de fata ce poarta bluze baietesti, blugi si se da cu skateboardul tot timpulwinking. Stiu sa lupt, si nu am dat vreodata intr-o fata, dar am tabacit multe funduri de baieti, de obicei cand imi spuneau cc fetele ar trebui sa poarte machiaj si fuste. Am primit o amenda ca am bagat in spital un tip de-a 12-a. Dar de cand un baiat de care imi placea mi-a spus ca ii este scarba de stilul meu, si faptul ca nu am avut pana acum o relatie m-a facut sa cred ca sunt extrem de urata si fara folos. Ar trebui sa-l ignor, eu sunt o fire puternica dar probabil ce a spus el a pus capac direrii ascunse in mine. Stiti ce sa fac, ca atunci cand ma uit in oglinda sa nu-mi mai fie sila, va rog? Multumesc!

9 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bun, nici mie nu-mi place stilul tau din ce ai zis si poate si altora, in timp unora poate ca le place, dar nu-i nicio persoana pe lumea asta care sa aiba un stil care sa le placa la toti. Plus ca stilul n-are legatura directa cu uratenia ori frumusetea si daca a zis cineva ca nu ii place stilul tau, asta nu e ca si cum ar fi zis ca ii pari urata. Pe langa asta, frumusetea nu inseamna numaidecat cum arati fizic, sunt alte chestii mult mai importante. Oricum, ia-o logic, daca lumea iti spune ca esti frumoasa, sunt mai mari sanse sa ti se para tie ca esti urata decat sa li se para lor ca esti frumoasa.

| CristinaSNC a răspuns:

Heei! Esti perfecta asa cum esti, nu esti ca restul fetelor, ai stilul tau si asta te face speciala. Frumusetea nu se vede in haine si in oglinda, ea se vede in suflet :3. Daca baiatul acela nu a vazut asta nu te merita! Bucura-te ca ai o familie, asta e tot ce conteaza :3. Cand te uiti inoglinda concentreaza-te e o trasatura de a ta pe care tu o consideri frumoasa, si repetati mereu in minte :"Sunt diferita iar asta ma face frumoasa si speciala " happy!

| Cσcσ a răspuns:

Salut!
Eu cred ca esti perfecta :X.
Daca baiatul ala nu a fost in stare sa vada asta, lasa-l sa-si vada de treaba cu pitipoancele de Bamboo care il vor lasa, mai devreme sau mai tarziu.El nu si-a dat seama ca esti diferita de restul fetelor.
Cred ca toti ne-am saturat sa vedem peste tot fete machiate, in fuste, cu tocuri, etc. Deja e plictisitor.
Pa!

| IceKitty18 a răspuns:

Offfff doamne! Nu trebuie sa fi asa, eu cand eram pe la 11 ani eram efectiv o grasana, ma tundeam scurt sa imi fac creasta x_x si ma imbracam ca baieti si larg, si nu aveam treaba cum eram atunci straight face. Dupa un timp am facut sport ca sa slabesc ca ajungeam obeza, din 80 am ajuns la 60 si era mult de la 80 pentru ca eram scunda. Sportul ma inaltat si arata foarte bine doar ca aveam putin de tot burtica deci nu eram scandura, abdomenul plat si eram atat de nemultumita de mine si si eu ma imbracam tot larg cu hanorace sa nu vada cineva burtica mea, care imi parea ca e imensa... nu ieseam in costum de baie deaorece era faza cu burta si niste par in jos de buric..nu foarte vizibil da no rolling on the floor si plus ca nu am sani mai deloc,am stat asa complexata ca vai doamne ce urata sunt eu,imi pare atat de rau cand vad pozele ce mi le faceam in casa in costum de baie si haine mulate de nu iti vine sa crezi,ziceam mereu si ma strofocam ca sunt grasa,dar cand vad ce slaba eram nu imi vine sa cred, acum as vrea sa fiu ca atunci... ASA CAAAAAA Lasa te rog eu frumos chestile astea, ai spus ca esti o fire puternica,pai daca esti fa ceea ce iti place si poarta ceea ce iti place indiferent de ce iti spune lumea, du-te la plaja si in apa cu costum din doua piese ca nu are de ce sa iti fie rusine! Eu am si burtica, si vergeturi pe umar cum am slabit repede si putina celulita si n-am nici pe dracu laughing pentru ca chit ca mas ascunde sau nu lumea comenteaza indiferent de situatie, si de ce sa cometeza si nici sa nu te simti bine? Nu mai bine ii lasi sa comenteze si tu te simti bine? cand o sa ai prieten si o sa te vada goala atunci iti vede corpul, si daca tu il maschezi vrei sa aive atunci o surpriza sa zicem? Lasa lumea sa vada ceea ce esti, slaba grasa indiferent, cei e te plac asa cum esti si te simti bine in pielea ta langa ei sunt adevaratii prieteni. Incearca sa iti vezi partile bune, nu cred ca esti urata, fiecare are un folos, vei fi motivul cuiva de a iubi si a traii si asa mai departe crede-ma, ti-am spus si o mai spun oameni care te iubesc cu adevarat te iubesc oricum! si daca esti un yetii cu burta pe afara in haine mulatewinking Chiar m.ai facut curioasa cum areti si de ce spui ca te-a putut face cineva sa te crezi urata..si nu exista urat, e doar ceva ce unui om nu ii place, nu e pe gustul lui, poate unu iti zice urata, dar altu te crede perfecta

| Shun12 a răspuns:

Salut! Nu ai nicio problema cu adevarat reala legata de trupul tau.Cel putin asta inteleg din ce relatezi.Totul sta in mental.
Acolo se formeaza omul, personalitatea lui de invingator sau orice altceva nesatisfacator.
Tu singura esti constienta de cateva atuu-uri pe care le ai si care te definesc in mare parte ca fiind un om puternic.Concentreaza-te asupra lor si dezvolta-le.Lupta ta cu pumnul e un mecanism de aparare,de ascundere a ceva la care esti sensibila.
Faptul ca esti bataioasa nu inseamna neaparat ca esti puternica, dar e un mod destul de eficace in ati apara firea asunsa cu secretele ei.
Cred ca esti de fapt sensibila si vulnerabila la lucruri noi, de aceea le negi cu hotarare ca fiind lucruri care nu sunt pentru tine, desi inca nu le-ai incercat inca.
Mie imi place acest profil descris de tine pentru ca ai pus in fata o personalitate cat se poate de naturala, chiar daca ea nu coincide cu placerile altora.Este ceea ce ai ales deocamdata sa fii.
Desi natural comportamentul se poate educa in modul in care vrei tu.Nu cum vor altii pentru ca ai inceta sa existi.
Dar imbunatatind ceea ce esti cu ceea ce poti sa fi cu adevarat si nu iti permiti-poti deveni o persoana pe care sa o iubesti.Ura de sine e doar neconstientizarea adevaratului "eu"sau ascunderea lui-cum banuiesc ca faci.
Eu nu zic sa te schimbi-asta e la alegerea ta-doar permite-ti sa crezi in laudele bune pe care le primesti.
Esti frumoasa! De ce sa nu crezi asta daca atatia ochi vad? Nu e gresit sa primesti un compliment. Mintea se poate educa in a crede in vorbele bune ale celorlalti daca iti aduc ca beneficiu stima si incredere.Permite-ti sa crezi ca frumosul e in tine!
Si frumosul chiar exista in tine si datorita sentimentelor pentru acel tip, chiar daca el este din pacate in dezacord cu atitudinea ta.
Tipului nu ii e scarba! El nu te cunoaste decat atat cat i-ai permis tu!
Dar daca e atat de vehement in dezacordul lui lasa-l pentru altele!
Cine nu doreste sa vada dincolo de aparente nu are ce cauta in gasca ta.
Astfel de atitudini ranesc spiritul si ti-l coboara pana la falsa impresie a urii de sine.
Orice solutie este in mintea ta.De acolo iti iei energia, increderea si toate celelalte forte bune sau mai putin bune.De aceea mintea se educa ca spiritul de invingator sa fie principalul ingredinet al succesului.
Sper ca te-a multumit macar o idee din cele scrise si ca iti vei permite de acum sa te cunosti, sa iti permiti lucruri noi si sa ai sentimente pentru oameni frumosi ca tine.
Si pentru ca toate astea sa fie reale trebuie sa le crezi.Pentru ca, daca eu.un virtual oarecare gaseste ceva bun in tine fara sa te cunoasca.cu atat mai multi poti gasi in tine si te poti iubi ca sa poti iubi la randul tau pe altii.
Ai grija de tine!

| Simonne01 a răspuns:

Nu conteaza ce spune lumea,nu te mai uita in gura lor,si perfect de-ai fi, tot te-ar vorbii. Esti inca la o varsta frageda pentru a atrage privirea baietilor. Ideea e, nu te schimba pentru nimeni ca nimeni nu se schimba pentru tine, si gandeste-te la un lucru, fiecare om isi va gasi la un moment dat jumatatea.

| Danï12388 a răspuns:

Sfatul meu este sa fi tu insuti asa iti vei gasi prieteni adevarati, poate si un iubit, findca daca cineva te place, te place asa cum esti. Majoritatea oamenilor te vad o ciudata pana la urma exista doua stiluri: 1-de fata 2-de baieti. Hai sa le recpectam laughing)

| anot a răspuns:

As vrea sa te pot ajuta cu un sfat dar sunt intr-o situatie similara cu a ta. Am 19 ani, imi urasc fiecare parte a corpului incepand de la parul din cap pana la unghiile de la picioare. Cel mai aiurea e ca in ultimii ani am refuzat orice intalnire cu un baiat din cauza ca nu vreau sa spuna ca sunt grasa desi nu sunt asa exagerata si orice baiat ar spune ca arat binisor daca m-ar vedea pe strada, dar fara haine sunt un dezastru...deprimata pentru mine e putin spus daca aud un cantec mai trist sau vad la tv o poveste de dragoste ma apuca plansul imediat. Uneori chiar daca nu e ceva la care ar trebui sa plangi..ma laud tot timpul la prieteni si ei cred ca sunt asa narcisista cand de fapt cred total contrariul despre mine..viata e cam nasoala cand tu nu crezi in tine si nu poti sa te astepti ca altii sa o faca