Hei. Nu fii dezamagita, te poti transfera daca vrei neaparat sa fii alaturi de ei. Dar, totusi asta este un nou moment in viata ta. Este normal sa nu cunosti pe nimeni. O sa fie ca in clasa 1, atuni cand nu cunosteai pe nimeni iar in a 2a zi de scoala va jucati ca si cum va stiti de la gradinita. Este ceva important, si eu simt asta, deoarece si eu tot clasa a 9a am trecut. Este perfect normal ce simti, dar nu este un capat de drum aici. Te vei mai intalni cu ei in parc / oras / mall ..sau unde va mai duce-ti voi. Stai calma. Sper ca te-am ajutat.
Să ştii că timp nu o să mai poţi avea la fel demult cum ai avut până acum.
Acum toţi aţi luat-o pe drumuri diferite, aşa că obişnuieşte-te cu colegi tăi şi nu-i uita pe foştii.
Lipsa o să le-o simţi mereu, crede-mă.
Tu vei fi cea " aventuroasa ". Pentru tine totul va fi nou, tot anul va fi un joc continuu de-a descoperirea. Si s-ar putea chiar sa-ti placa.
Iar relatiile cu vechii colegi nu se opresc aici. Cu cei apropiati oricum vei vorbi des, o sa aveti o multime de lucruri noi de impartasit : fiecare va dori sa stie cum e la celalalt liceu, cum sint colegii, ce fel de profesori au, cum vin copiii imbracati la scoala, multe, multe...
Si nu te gindi ca tu esti cea exclusa iar ceilalti sint impreuna. Nici pentru ei NIMIC nu va mai fi la fel. Vor aparea altii in jurul lor, noi contacte, noi conceptii, noi influente. Toti se vor regrupa intr-un fel sau altul.
Iar daca ce va uneste este puternic, oricum va veti petrece destul timp in continuare impreuna, va veti cauta compania. De fapt este si o proba a prieteniei acum. Si o sansa pentru cei noi: ).
Hei! Si eu doar ce am trecut de primul an de liceu! Nu fi speriata, la inceput o sa fie mai greu! Dar iti dau niste sfaturi :
1. imprieteneste-te cu un/o coleg/a si roaga-l/o sa fie colega/colegul de banca, caci in prima zi nu se stie cine o sa se aseze langa tine.
2. fi tu insati!
3. Comunica!
4. Cel mai important fi cuminte si invata bine, ca profesorii sa te ia in ochi de bine cum se zice! Deja dupa cateva saptamani o sa te obisnuiesti cu noii tai colegi, oricum nu pot mintii si mie imi e dor de generala... Iar daca in generala erai printre cei mai buni elevi sa nu te sperii cand mai vine cate un 3, 4 la liceu e ceva normal! Bafta! Te pup
Liceul va fi ca o nouă viață pentru tine! Iar colegii vechi vor rămâne doar colegi vechi, pentru că sunt sigură că îți vei face noi prieteni; eu am încredere în tine!
Nu cunoști viitorul pentru a spune că nu îți vei face prieteni! Chiar și eu, cea mai nesociabilă persoană, îmi voi face prieteni! Sau bine, așa sper!
Și eu tot în clasa a IX-a sunt! Iar la liceu, în clasa în care sunt, nu am pe nimeni cunoscut! De fapt, nu cunosc pe nimeni din întregul liceu! Dar nu mă descurajez!
Ai încredere în tine!
Geo2969686 întreabă: