| 03Didy03C a întrebat:

Hei all. Tocmai ce mi-am luat adio de la cea mai buna prietena a mea si vreau sa stiu cine are dreptate.

Eu nu am avut pe nimeni care sa ma asculte. Decat doua prietene. Si le tineam langa mine pentru ca am trecut printr-o depresie dupa ce in trecut o prietena ca o mama m-a parasit. Parintii stau numai la munca. si au treaba.
Luni prietena asta trebuia sa vina la mine. Eram fericita ca trebuia sa ii spun problemele pe care le am pe suflet. Pentru ca noi asta faceam. Am pregatit totul frumos. Dar nu a mai venit. Am inteles ca nu a putut. Dar apoi am aflat ca a doua zi trebuia sa mearga la un nou sport cu o fata care nu ma suporta. La fotbal. Si m-am suparat deoarece pentru ea face un asemenea sacrificiu si pentru mine nici macar atat. Sa vina la mine 1 ora nu poate. Iar apoi am acceptat ideea. Am intrebat-o daca poate miercuri, joi, vineri etc. si a zis ca nu. Eh de atunci, am simtit cum inca o prietena buna la care tin la fel ca propria persoana pleaca de langa mine. Fata aia cu care merge la fotbal imi tot zicea ca o tin in lesa pe E (asa o numesc pe prietena mea) si i-a bagat si lui E chestia asta in cap. Dupa E a inceput sa imi reproseze totul. Ca o tin in lesa, ca o tin doar pentru mine etc. Pana la urma i-am povestit probleme personale de ce o tin langa mine. Amanunte secrete despre familia mea si despre vechea mea bf care m-a parasit pentru alta prietena. Si a inteles. Dupa a postat E o poza cu ea cu un look nou iar fata asta A( asa o sa ii zic) cu care e la fotbal i-a spus: "Te sinucid". Eu m-am amuzat si am corectat-o, fara rautate. Dar E s-a bagat si a zis sa incetez. Eu eram confuza. Si ea imi zicea sa nu o mai corectez ca fac asta sa caut cearta. Si i-am spus sa se duca la A cand o sa aiba nevoie de mine. A si E sunt din scoli diferita. E e cu mine in clasa. SI acum mi-a trimis E mesaj cu: mai esti suparata? Si eu i-am spus ca logic. Si a inceput sa ma balacareasca in toate felurile. Si ca nu o sa mai am prieteni. Ca cealalta prietena a mea K (asa o numesc) e tinuta si ea in lesa. Ca o sa ma tradeze. Eu pur si simplu am ramas surpsrinsa.
Scuze din inima ca am scris asa mult. Dar asa ma descarc. Nu pot trece peste.
Practic sa intelegeti mai bine:
e trebuia sa vina la mine
nu a venit
a doua zi e s-a dus cu alta fata la fotbal
fata aia nu ma suporta
dupa zicea E ca nu mai vine pe la mine ca e ocupata
fata aia i-a bagat minciuni in cap
dupa ii tinea partea lui fata aia
dupa imi reproseaza toate defectele dupa ce i-am explicat de ce o tineam langa mine mai apropiat.
Pur si simplu m-am suparat ca m-a tradat. Si ca nu mi-a zis: nu mai vin la tine, maine ma duc la fotbal cu A
Off. Nu cred ca ati inteles.
Vreau doar sa stiu cine are dreptate.
Deci daca nu ati inteles, macar m-am descarcat!
Love you all!

13 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Sincer, nu sunt nici pe departe cel mai bun psiholog, dar parerea mea este ca ai fost destul de egoista dorind s-o tii doar langa tine. Chiar daca tu nu ai spus asta, din ce ai povestit asa reiese. Nu este chiar asa de grav faptul ca nu a venit la tine o saptamana. Traiam si eu cu impresia cand eram mai mic, cand vedeam un prieten de-al meu ca pleca cu altcineva la tenis ca ma tradeaza, dar nu-i chiar asa. Fiecare poate umbla cu cine vrea, cand vrea. Tu nu trebuie sa pui prea mult la suflet. Legat de faptul ca prietena aceea a ei nu te suporta, asta e problema voastra. Spre exemplu, si eu am fost tovaras cu 2 baieti care nu se suportau. Eram chiar colegi de clasa. Umblam cu unul, umblam cu altul, dar nu ma bagam in problemele lor. Ba chiar ma amuzau copios certurile lor. De asemenea, nu reusea si nici nu incerca niciunul dintre ei sa ma corupa sa nu mai vorbesc cu celalalt. Depinde de caracter. De asemenea, am avut un prieten care, la fel, era prieten cu cineva care la un moment dat era tovaras cu mine. "Tovarasia" noastra s-a stricat din momentul in care mi-a furat bani. Totusi, asta nu a insemnat ca eu ar fi trebuit sa-i zic primei persoane sa nu mai vorbeasca cu cel care m-a furat pe mine daca vrea sa-mi mai fie prieten. Ce sa-ti mai zic, legat de prietena ta, poate s-a saturat de tine. Da, chiar e posibil asta. Am avut si eu unii prieteni din copilarie pe care inca ii mai am, dar si altii de care m-am departat. Poate ajungand sa te cunoasca mai bine, nu i-a placut felul tau de a fi si a gasit in acea fata A parca ai spus ca-i zice, o persoana "mai pe stilul ei" ( nu zic ca ai tu un caracter urat sau ceva ). Faptul ca ti-a zis ca prietena ta K e tinuta in lesa spune multe. Nu spun ca tu chiar "le tii in lesa" pentru ca probabil nu se intampla asta, dar asa a considerat asa-numita E. Ma rog, unele persoane poate nu sunt facute una pentru cealalta. E posibil si "sa fi facut atata galagie pentru nimic". Poate prietena ta se va intoarce la tine, va uita de acea fata A parca, va veti impaca si va veti spune din nou secretele si grijile una alteia. E la fel de posibil sa nu va mai vorbiti niciodata, iar tu sa iti faci alte prietene. In fine, nu stiu in ce masura te ajuta raspunsul meu, nu stiu daca am parcurs chiar toate problemele pe care le-ai insirat tu, dar banuiesc ca te simti mai bine ca ti-ai spus supararea aici.

| 03Didy03C explică (pentru AFR81):

In primul rand nu sunt egoista. Am avut niste probleme foarte grave in trecut. O prietena pe nume Andreea imi era mai mult decat o sora. Vorbeam in fiecare zi de cel putin 3 ori la telefon. Dupa s-a impacat cu fosta ei prietena si nu m-a mai bagat in seama. DELOC!
In al doilea rand nu cred ca s-a saturat de mine, tinand cont ca ce a deranjat-o pe ea de fapt este ca eu nu vorbesc cu acea A. Ci o urasc. Dar desigur ca nu ii ziceam lui E asta deoarece s-ar fi simtit prost. Pur si simplu A a spalat-o pe creier si bum: O uram cu totii pe Didy.
Multumesc de raspuns, cu totii ma ajutati sa trec peste problema asta.
OO da. Si sa nu uitam. Cand am fost la Tulcea si eram prietene i-am luat un suvenir, dar nu a apucat sa-l ia. Si i-am spus ca pe 14 cand incepem scoala, o sa il aduc sa il ia. Din bun simt. Si a zis ca nu, ca ala era un gest al prieteniei si ca nu o sa il ia.
Si am folosit un cuvant mai vulgar intr-o propozitie, i-am spus ca acum ele doua isi zic mai multe decat ne zicem noi si dupa inca o propozitie pe care nu o mentionez. Si a zis ca vai ce limbaj de mahala am sau ceva in genul. Dar mna, eu vorbeam asa si cand eram prietene, nu mereu, ma refer ca il zicem cu totii. Dar acum nu, sunt needucata. Multumesc E!

| AFR81 a răspuns (pentru 03Didy03C):

Da, ma rog, eu ti-am expus parerea mea. Ce sa-ti mai zic, daca esti sigura ca acea fata A este cauza rupturii dintre tine si E, iar tu nu ai gresit deloc in relatia ta cu E parca (tot ma incurca initialele astea laughing ), atunci e complicata treaba. Poti incerca sa-ti recastigi prietena. Poti sa incerci sa vorbesti cu ea peste cateva zile, "dupa ce se mai linistesc apele". Daca ea vrea sa renunte la acea A, atunci o va face, daca nu, atunci ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca ti-ai mai pierdut o prietena. Nu o poti tine cu forta langa tine. In fine, sper sa iti rezolvi problemele. Pari fata de treaba.

| Nova21 a răspuns (pentru 03Didy03C):

Evita sa ai astfel de prieteni.Chiar nu merita efortul, gasesc pe cineva care le zic 2-3 vorbe aiurea despre tine si poc, se intorc impotriva ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa-ti apreciezi prietenii si sa nu-i mai ti langa tine pentru problemele tale.Risti sa-i pierzi pe toti. Ea a ales sa se simta bine cu A, nu sa te suporte pe tine. Trebuie sa accepti ideea ca tu nu-i alegi ei prietenii! Legat de ce s-a intamplat e posibil ca ea sa nu fi avut starea necesara pentru a te asculta, motiv pentru care nu ai fost anuntata inca de la inceput de refuzul ei (intentia ei era sa vina sau ii era rusine sa te refuze).In final a ales ce are de facut. Nu trebuie sa o condamni pentru asta. Reactia ta a fost una nu tocmai pe masura, trebuia sa intelegi ca nu poate dispune mereu de rabdare. Ce face ea, e un efort psihic al naibii de enervant. E oribila prietenia de acest gen, in loc sa petreceti clipe frumoase impreuna, va plangeti nu stiu de ce prostii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

n-are importanță cine e mai mult sau mai putin vinovat. nu te mai ruga de oameni să rămână. fata asta nu-ți merită prietenia. și nu te mai atașa așa de oameni, nimeni nu îți e prieten.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-a. tasnit. sangele. pe. nas!

| Cristinaaa57 a răspuns:

Hei,ea e de vina din moment ce te-a lasat pentru una.normal ca I-a bagat miciuni in cap prietenei tale daca nu te suporta.prietena aia a ta, nu o poti numii prietena din moment ce nu are incredere in tine si o crede pe aia

| ThePuffy a răspuns:

Am iteles... cred... in fine, prietena ta de ce credea ca o ti in lesa? Cu ce o tineai in lesa? Daca ea crede ca sa tii pe cineva in lesa inseamna sa discuti probleme si sa o consideri bff atunci e proasta, mai ales ca se lasa influentata de toate persoanele. Nu merita prietenie adevarata fata asta, cel putin asta e parerea mea.

| 03Didy03C explică:

V-as da la toti funda. Ma ajutati sa trec peste. Multumesc guys. Love you all!

| Nova21 a răspuns:

Ea a gresit in totalitate.
1. Putea sa zica ca nu vrea sa vina la tine, ca vrea sa mearga cu acea fata la fotbal.Nu sa te lase sa astepti(nu se face asta).
2. Putea sa zica ca s-a plictisit de tine, nu tacand si ascultand-o pe tipa aia care zicea minciuni despre tine doar sa o indeparteze de tine.
3.A inceput un scandal pe Fb din nimic, tu doar o invatai pe tipa aia cum sa se exprime corect.
Si cum le tineai in lesa? Doar pentru ca voiai sa te descarci cu o prietena alaturi de tine nu o ti in lesa...
Stiu cat de greu iti e cand un prieten foarte apropiat te lasa balta si incepe sa se ia de tine...Parca te injunghie cineva, dar nu merita sa fi suparata pentru un nimeni.
Daca te face sa te simti mai bine, imi poti da un mesaj cand vrei sa te descarci, voi fi langa tine sa te ajut mereu.Bafta!

| JohnnySilverhand a răspuns:

Dupa mine, tu ai gresit foarte putin, fiindca nu i-ai spus mai devreme. Dar ea a fost nesimtita fiindca te-a lasat balta, ziua urmatoare sa plece cu altcineva. Dar fiindca ia bagat idiotenii in cap, inseamna ca a făcut-o sa se indoiasca de tine, in plus un prieten adevarat nu s-ar indoi de altul niciodata. Te inteleg, daca vrei sa plang pe umarul cuiva sunt aici, descarcate, nu are importanta ca sunt baiat, nu?

| 03Didy03C explică (pentru JohnnySilverhand):

Iti multumesc din inima. You made my night. Asa baieti de treaba sa tot ai in clasa happy