Bună Și eu am experimentat asta, la evaluarea națională.Am luat o notă destul de mică la mate, prea rușinoasă pentru a o spune.Mama s-a supărat EXTREM de tare, în special din cauza faptului că aveam mari speranțe pentru liceul pe care voiam să îl urmez, fiind un liceu destul de bun(al 2-lea pe țară).În fine,după o săptămână se afișează rezultatele la liceu și mama îmi spusese atunci că pot să-mi iau adio de la el, oricum nu am nicio șansă să intru cu așa notă...În ziua respectivă, noi nu ne-am dus la liceul respectiv să vedem dacă am intrat, deoarece era în alt oraș, așa că l-am pus pe unul din verii mei care locuia în orașul respectiv.Mi-a spus că am intrat pe poziția din 81/100.Am fost extrem de fericit, mai ales datorită faptului că toată lumea nu mai avea încredere în mine.Tot ce cred eu că ar trebui să faci este să excelezi la liceul la care ai intrat, pentru a le arăta părinților tăi că nu au motive să fie dezamăgiți și că și tu ești mândria familiei.Succes :-)
Stiu prin ce treci numai ca la mine alta este problema. Eu nu sunt multumita de liceul unde am intrat, desi i-am facut pe plac mamei.
În primul rând nu ar trebui să te intereseze atât de mult părerea celorlalţi.În al doilea rând,dacă mama ta gândeşte astfel,ar trebui să muncească mai mult la capitolul "cum să fii mamă".Din păcate mulţi părinţi sunt cam "încuiaţi" şi cred că notele măsoară deşteptăciunea, şi că reputaţia familiei în rândul celorlalte familii e cea mai importantă, şi nu modul în care se simt copiii lor.
Dacă nu îţi place liceul te poţi transfera,dar având în vedere că era a doua opţiune,cred că ar trebui să fii destul de mulţumit, mai ales mama ta.
Asa am patit si eu am luat 3, 55 la mate la evaluarea nationala familia si profesoara de mate spunea ca nu am cum sa iau sub 7, iar cand au vazut ce nota am luat a zis sa imi iau gandul de la liceu(al 3-lea cel mai bun din oras), iar la romana am luat 7, 70.Pana la urma am intrat la liceul care voiam al 100/100 am intrat adica ultimul noroc mare atunci-dar in schimb nu am intrat la profilul care voiam
Te poti transfera in altul. E ina vara... Fa câteva drumuri la inspectorat cu mama ta si asa te poti transfera fara ca macar sa fi fot in liceul in care ai intrat. Daca nu iese asa (asta ar fi din cauza notei), transfera-te in al doilea semestru. Asta presupune ca pe semestrul 1 sa ai media notelor mai mare ca ultima nota de admitere din clasa aia. Pe lângă asta, trebuie sa dai diferente. Daca reusesti sa te transferi acum, pana nu începe scoala, scapi de stresul asta. Succes
Am intrat cu 8 15 si din barbu am ajuns in odobleja...stiu ca ma pot transfera dar asta ar insemna numai "colete" si iar sa o stresez pe mama cu liceu. Multumesc mult ca ati raspuns!