| Anonymouss72699 a întrebat:

Hei! Am nevoie de un sfat! Eu am 13 ani! În câteva luni urmează să fac 14 ani, unde urmează și un vaccin! Faza este ca eu am o fobie îngrozitoare de ace! Când le văd deja nu mai pot! Și când trebuie să fac analize mă cert cu mama două săptămâni și merg cu forța ei! Am auzit ca acest vaccin nu este obligatoriu și după ce am citit pe net am văzut ca te protejează de 3 boli dar doar 10 ani, iar după dacă vrei îl mai repeți din 10 în 10 ani! Eu nu vreau să fac așa ceva iar mama încă nu stie! Va rog ajutați-mă! Ce să fac? Menționez mi-e rău de ace

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vaccinul de la 14 ani este obligatoriu!
Si apoi, nu trebuie sa te uiti deloc la ac, ci sa tii capul in directia opusa fiindca oricum nu ai ce sa vezi sau simti, ca dureaza 2 secunde si nu simti nimic.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Aceeasi problema o am si eu, era sa lesin ieri la dentist si nici macar nu a fost nevoie sa imi faca vreo injectie.Ii poti explica mamei tale ca tu nu brei sa faci acest vaccin si ca esti destul de mare sa decizi pentru tine. Daca cumva vrei sa faci acest vaccin il poti face si la 15 si la 30 de ani.Un tutore legal trebuie doar sa mearga si sa semneze pe propria raspundere faptul ca nu iti va fi administrat vaccinul.

| Anonymouss72699 explică (pentru IL0VEDINER0):

Mulțumesc! Problema cu dentistul o am și eu deoarece trebuie să mi facă 4 anestezii din cauză ca trebuie să-mi extragă 4 dinți, altfel nu îmi pot pune aparat și mor de frică dar acolo chiar nu am de ales. O să văd ce fac acolo

| Thehairynigga a răspuns:

Doctoriția veche de familie la care eram nu dădea nici un vaccin, sora mea are aproape 20 de ani şi nu l-a făcut pe ăla de 14 ani, deci nu este obligatoriu

| Anonymouss72699 explică (pentru Thehairynigga):

Știu! Am și menționat ca nu este obligatoriu dar dacă este recomandat să l fac era întrebarea mea