Întrebare recomandată | Elenaax a întrebat:

Hei! Am o intrebare, as vrea sa devin o persoana mai sociabila, amuzanta si cool. Eu sunt o persoana timida, rusinoasa si putin prietenoasa. Unii imi spun ca sunt okay, ca ii ajut mereu si ca sunt o persoana cu inima calda, dar eu nu prea cred asta. Imi puteti da un sfat? Va rog!

Răspuns Câştigător
| Monalici a răspuns:

Sfatul meu e să rămâi aşa cum eşti. Nu trebuie să te schimbi. Dacă te simţi bine aşa cum eşti e FOARTE BINE.
O persoană timidă e mai misterioasă. :3
Eu zic să nu te schimbi pentru nimic şi nimeni. " Fă-ţi curaj să fi tu! "
Nu asculta ce spun ceilalţi, că presupun că de asta vrei să te schimbi.
Sociabilă poţi fi uşor.
Amuzantă, asta nu e neapărat.
Cool, eşti cool dacă nu eşti copia cuiva, dacă faci numai ce vrei tu, te îmbraci la modă, etc.
Tot ce e important e să fi tu.

21 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Stai mai mult cu gasca.

| MDenisee a răspuns:

Ramai asa, nu iti dorii sa devii alta persoana, e bine sa fii mai diferit happy e o calitate

| Liviu a răspuns:

Pe multa lume ne schimba anturaju fara sa vrem.Multi ne crem o infatisare care sa respinga oameni.Ne creem o masca, dupa care ne ascundem, o infatisare care sa 'sperie' oameni si curiosi.Asa eram si eu, timid, imi vedeam de 'patratica mea' cum s-ar spune.Dar nu eram lasat in pace, eram cicalit mereu.Am reusit cu chiu cu vai sa imi gasesc acel stil 'tipator'.Am reusit sa numai fiu timid, am reusit sa 'sparg' aceea bariera, si ghici ce.Am pierdut unele lucruri care inainte atrageau fetele, ceva timid, acea roseata din obrajiori... Pura precum sufletul unui nou nascut hihi.Acum sunt un fel de... 'stana de piatra' Stiu la ce sa ma astept si cum sa actonez, numai o data in viata esti copil, ramai cum esti happy nu te schimba din cauza lor cum am facut-o.Am dus-o din ce in ce mai la extreme.Din un tip obisnuit am ajuns la unu cu parul lung, cerceii, ca mai apoi sa ajung la unu care poarte chelie si barba.Sa nu cumva sa faci vreo greseala care o vei putea regreeta.

| Sebastian2014 a răspuns:

Timiditatea nu poate distruge viata daca ajunge sa fie mai ''severa''.Si eu sunt destul de timid.Asra e firea mea naturala.Am fost foarte timid, dar prin unele exercitii de incredere si prin ''practica'' am mai scapat de timiditate. Timiditatea poate fi un lucru rau daca e in exces, dar sensibilitatea nu! Nu-ti ascund emotiile pentru ca sunt naturale.Si in ultimul rand, nu trebuie sa fii cool! De ce? Pentru ca esti deja! Ai in tine ceva special, cum are orice om de pe acest pamant si te poti considera ''cool''. Sper ca te-am ajutat! O zi faina sa ai!happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La fel si eu!
Si pe mine unii ma plac pentru ceea ce sunt, multi ma urasc tot pentru faptul ca sunt diferita dar cei mai multi nici nu isi amintesc ca exist happy
Nu trebuie neparat sa fi o persoana ''cool'' in ochii altora ci doar sa inveti sa socializezi mai mult si mai bine-in rest nu schimba nimic! Cei care te plac trebuie sa te placa pentru ceea ce ESTI ACUM iar cei care nu te plac probabil sa nu te placa nici dupa ce o sa fii ''cool'' ci doar sa se prefaca!
Fii TU insa iesi din CHOCHILIA proprie si TRAIESTE-TI viata!

| NimeniSiAtat a răspuns:

Buna, invata sa te accepti asa cum esti, toti suntem speciali prin anumite aspecte. Pentru a putea fi mai sociabila nu ai decat sa iti infrunti teama de a vorbi in public (este a doua cea mai mare frica a oamenilor, dupa moarte), adica sa iesi in fata si sa vorbesti chiar daca ai impresia ca e o prostie ce spui. Am trecut si eu prin asta si cand trebuia sa vorbesc in fata clasei deja ma pierdeam si nu mai stiam nimic chiar daca stiam lectia perfect, dar tot incercand, am reusit. x_Xhee hee Bafta!

| Kenzo9436 a răspuns:

Buna vrei un sfat? nu incerca sa fi cea ce nu esti daca esti asa timida, rusinoasa etc. Asta este firea ta cine te apreciaza te apreciaza exact cum esti! Fi tu insati parerea mea e cel mai frumos si ai si de castigat multe fiind cea ce esti nu ceva ce aiincerci sa fi deoarece nu vei reusi sa fi cea ce nu esti! Parerea mea sincer mai drafuta m-i se pare o fata asa mai copilaroasa mai timida mai rusinoasa m-i se pare mult mai dulce! A fost doar un sfat tu decizi

| Inferno a răspuns:

"According to research, early intervention methods that expose si children to social interactions involve working team work, especially team sports, decrease their anxiety in social interactions and increase their all around self-confidence later on."
Findlay, L.C., & Coplan, R.J. (2008). Come out and play: Shyness in childhood and the benefits of organized sports participation. Canadian Journal of Behavioural Science, 40(3), 153-161.

| Petraquee a răspuns:

Fii tu însuți! Si eu sunt o persoana mai timida, si puțin fricoasa, dar eu sunt eu însumi. Dar dacă ai îndoieli, cel mai bine e sa îți intrebi prietenii.

| smartyx a răspuns:

Daca lumea iti zice ca esti sociabila, amuzanta si cool inseamna ca asa esti. Singura problema posibila, e ca probabil tu nu prea ai incredere in tine. Trebuie sa-ti faci un pic de curaj si sa crezi in toate aceste cuvinte minunate care te caracterizeaza si sa te porti ca atare.
Bafta!

| anagheorghita a răspuns:

Trebuie sa te implici mai des in discutii,sa fii prietenoasa cu toti, nimeni nu musca, toti sunt gata sa faca cunostinta cu oameni noi, incerca sa pleci la diverse concerte, concursuri evenimente unde la sigur sunt persoane de virsta ta.happy

| Zale6 a răspuns:

Da

| cristinaoprea a răspuns:

Pai in primul rand eu consider ca ar trebui sa-ti faci cati mai multi prieteni adevarati. Dupa ce ti-ai facut acesti prieteni trebuie sa ii pretuiesti, sa fii mereu gata sa ii ajuti in nevoie, sa zambesti alaturi de ei si sa ii faci sa zambeasca. Si inca un lucru important intr-o prietenie adevarata este sa castigi increderea prietenilor, iar pentru aceasta trebuie sa pastrezi toate secretele care ti le dezvaluie. Daca vei fi mereu inconjurata de prieteni sunt sigura ca nu vei mai fi nici timida, nici rusinoasa, dar vei fi foarte prietenoasa

| Number27 a răspuns:

Dca chiar iti doresti sa fii o persoana mai de gasca nu mai sta prea mult singura, fa-ti prieteni si nu fi timida!

| TheKing98 a răspuns:

Stai mai mult cu persoanele mai "nebune" de gasca, mai pline de viata si o sa te inveti sa ai un stil de viata exact ca al lor cool. Fi mai tupeista, amuzanta si povestitoare cu persoanele dragi tie si o sa vezi ca totul va fi mai okaywinking.

| Mihailush a răspuns:

Scumpo,nu este nevoie sa te schimbi pentru cineva... Oare merita! Cine te va pretui te va accepta cum esti, ceilalti pleaca si vin.Nu esti semafor ca sa te schimbii! Ramii asa cum esti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie sa devii cool.tu esti dulce si speciala asa cum esti.de ce ar avea nevoie lebada de aprecierea ratelor?

| Qphantom a răspuns:

Nici eu nu sunt prea sociabila.Dar imi place asa cum sunt.Dar din cauza ca nu sunt foarte sociabila toate cunostintele cred ca sunt timida.Dar nu e asa.Ma cam irita aceasta concluzie a lor.Dar pana la urma nu am facut nimic in privinta ei.Asa cum sunt e bine.Deci...Nu trebuie sa te schimbi.Asta esti tu, cred...Si nu trebuie' sa fi neaparat cool sau nu stiu ce.O inima calda gata sa ajute si sa-ti fie alaturi poate fi cel mai bun prieten.Iar acesti prieteni sunt greu de dobandit^^

| Izabellaiza a răspuns:

Asa eram si eu inainte de a ma imprietenii cu o fata foarte amuzanta, de treaba, nebunain sensul bun si totusi desteapta...In primul rand incearca sa iti exteriorizeszi sentimentele de bucurie, atunci cand clumesti cu cineva, etc. la mine a functionat dar pe langa aceasta eu am avut parte de o experienta mai trista si dupa ce am trecut peste cu ajutorul familiei ce a ramas am devenit mai matura, serioasa, responsabila (daca pot spune) dar totusi glumesc, zambesc, am idei traznite si ma distrez. Descopera-ti persoana interioara care e acolo in tine ascunsa, dar nu uita sa fi tu insuti si sa te simti bine in pielea ta. Succes!

| Milka00 a răspuns:

Eu vorbesc din proprie experienta, si eu am fost asa si am realizat ca fara duritate si hotarare, nu se poate realiza mai nimic. Asa ca, pentru inceput trebuie sa nu iti pese ceea ce cred cei din jurul tau, pentru ca ei mereu vor fi niste critici care te vor descuraja vesnic. Poti continua cu o schimbare de look si sa incepi sa raspunzi tuturor provocarilor, indiferent ca esti capabila sau nu... pana la urmă, ce poti pierde?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ca trebuie sa-ti "verifici" anturajul. sa-l schimbi! un peste de apa dulce moare in mare! si invers!