Esti in depresie. Melancolia se instalează cand pierzi stimulii cu care erai obișnuită si nu ai parte de alți stimuli favorabili tie. Moartea nu e o solutie. Tratamentul psihoterapeutic este. Te invata sa te descurci singura, astfel încât să nu mai ai dependente comportamentale. Nu doresti la psiholog, apelează la psihiatru. Trateaza si minorii la pediatrie. Medicatia iti va reda încrederea în tine și va preveni suicidul care este un chin.
Cand ai probleme cu cei din jur, e clar ca vina este a ta. Schimba-ti comportamentul.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Buna. Cred ca ceea ce descrii tu aici e o depresie, pare usoara momentan, ai grija sa nu se agraveze. Nu te mai gandi la moarte, gandeste-te pe cati ii lasi in urma, multi care ar suferi enorm dupa tine chiar daca tu probabil nu crezi asta. Fiecare avem momente in viata cand pur si simplu ne pierdem, nu ne mai recunoastem propria persoana si dam sau nu intr-o depresie care bineinteles, e temporara. Totusi, trebuie sa ramai puternica si pozitiva, asta iti face mult bine, sa vezi lucrurile altfel, nu privi doar partile rele, nu te focusa pe ele. Si eu am avut momente in care ramaneam singura, dar iti dau cateva sfaturi care te ajuta sa treci mai usor peste asta chiar si fara psiholog.
Asculta muzica vesela care sa-ti ridice moralul. In momente de genul nu alege niciodata melodiile triste care te fac mai mult sa plangi, chiar de stiu ca tuturor ne place sa ne amplificam durerea ascultand melodii care ne intristeaza.
Fa sport, mergi la sala sau alearga afara, asta te ajuta foarte mult sa elimini starile negative si te vei simti mai bine. Sau pur si simplu plimba-te singura in locuri pustii, va avea acelasi efect.
Uita-te la o comedie care te face sa razi. Fa orice te deconecteaza de real si te tine departe de gandurile negative.
Poarta o conversatie cu tine insuti si spuneti ca esti puternica si poti infrunta orice, pentru ca, crede-ma, dupa suferinta apare inevitabil si fericirea. Vei vedea ca va aparea o persoana care va schimba totul in bine, careia ii vei putea spune toate of-urile, care pur si simplu te va vindeca de depresie prin simpla prezenta. Trebuie doar sa infrunti momentul asta de singuratate si apoi vei fi bine. Sper ca te-am ajutat. Ai grija de tine, si tine minte ca nu merita sa-ti iei viata pentru nimeni si nimic! Ca pana la urma doar una ai, deci ai grija de ea. Have a nice day!