| LoVeLe a întrebat:

Hei. am si eu nevoie de un mic ajutor in legatura cu evaluarea nationala. cumva testele nationale se dau unan greu, un an usor. adica anul asta s-au dat foarte usoare, deci la anul vor fi grele? thinking

3 răspunsuri:
| iDangerous a răspuns:

Şi anul trecut au fost uşoare şi cică ministerul educaţiei urmăreşte ca evaluările naţionale să fie din ce în e mai uşoare pentru a promova cât mai mulţi elevi. Pe scurt fac repartizarea în licee mult mai grea pe an ce trece. De ce? O să fie câte 20-30 cu media 10, 20-30 cu media 9, 99 etc. Păi aşa un liceu se umple numai cu ăia cu media peste 9, 50, care nici nu merită. Păi ce am rezolvat aşa? Copii de 8 ajung în licee care cu, câţiva ani în urmă erau de 6? Proastă alegere.

| SucDeGuava a răspuns:

Dupa parerea mea, pentru ca s-au facut atatea plangeri legate de faptul ca examenele au fost prea usoare, la anul cred ca o sa fie un pic mai grele. Dar stai linistit, nu cu mult, pentru ca inentia ministerului e sa dea tuturor copiilor o sansa, motiv pentru care toate examenele din totdeauna for fii usoare spre mediocre. Cu totii credem ca fix noua o sa ne pice niste subiecte super grele, dar nu-i asa. Sunt facute astfel incat copilul de 4 sa ia 6, ceea ce e cam nedrept pentru cei care chiar invata si se straduiesc. Uite un pont: la romana o sa-ti dea text epic. De ce? Pentru ca la text liric ti-ar da semnificatia versurilor, a titlui...iar pentru asta ai nevoie de inspiratie si talent, ceea ce nu multi copii au. Acum eu stiu ce-o sa fie la anul... poate se plictisesc tipii care fac subiectele intr-un sfarsit sa tot dea gen epic laughing