Ai o șansă mare de vindecare, ești inteligentă.
O afecțiune de acest gen este și ea o boală.
O boală nu este rușinoasă, este o boală.
Am avut un asemenea episod o vară întreagă.
Aveam atunci un psihiatru cu care făceam psihoterapie, dar pe alte teme.
Despre această anxietate nu i-am spus nimic, căci am dorit să o rezolv singur, fără ajutorul lui.
Am luptat cam 6 luni. Am învins, singur.
Am căutat în mine cauza și i-am găsit soluția,
Mâncam, mergeam la serviciu, petreceam după masa cu familia, cu un prieten, dar suprapuse peste acestea era lupta mea să rezolv problema anxietății. Un singur prieten îmi știa toată povestea, familia, nu.
Am luptat pur și simplu să devin mai curajos, am folosit tot ceea ce știam în domeniul psihologiei și am aplicat.
Am căutat să aflu de ce îmi este frică, dacă este ceva real, și am găsit și destui dușmani reali, și am făcut diversiuni sociale ca să anihilez acțiunile lor, am găsit și dușmani imaginari, din mintea mea și i-am rezolvat și pe aceștia.
Nu am tratat, nu am gândit ceea ce mi se întâmpla ca pe o boală, ci ca pe o cale de cunoaștere, care mă ajută să înțeleg mai bine ce se întâmplă în lumea aceasta și ce se întâmplă cu mine. Mi-a deschis calea unei înțelegeri la care nu puteam avea acces altfel.
Ca să înțelegi ceva mai mult.
La vechii greci ca o inițiere într-un cult religios, se practicau așa zise mistere, niște treceri ale neofitului, elevului prin situații care ptovocau antietate, ca educație spirituală. Astfel îl băgau într-un labirint întuencat, lunecos, cu primejdii mai mult imaginare decât reale, care să provoace groaza. Ca să poată ieși de acolo trebuia să își pună mintea la contribuție, să găsească soluții. Dar nu putea, de groază. Astfel prima grijă, trebuia să își învingă propria groază, să o auto controleze.
Asta se așteaptă de la tine acum.
Ai o șansă mai mare decât dacă ai avea acces la un psihiatru.
Acesta a învățat la școală ce medicamente să îți dea. Despre labirinturi interioare din mintea omului, a învățat prea puțin. Iar despre labirintul tău personal, nimic.
Dta ești singură acolo.
Dar eu am fost acolo.
Dacă lupți, vei găsi ieșirea.
Succes.
Sa devi falsa nu e o solutie.pana la urma o sa ti se vada starea oricat ai incerca sa o ascunzi.
Nu cred cã medicamentatia ar ajuta la ceva, inceteaza sa-ti mai plângi de milã, trebuie sa te inconjori cu oameni care i ai ca exemple, care ai ce invatã si iti provoaca o stare buna prezenta lor, nu care te fac sa te simti vinovata, ci te ridica nu te pun la pamant. poate fi un ciclu patologic si sa ai depresie o viata daca faci asta de cele mai multe ori inconstient sa atragi relatii cu cei din jur toxice.
Nu esti deloc "bolnava", depresia nu e o boala e o stare patologica inzestrata de mediu, de oameni care iti sunt incompatibili cu tine. Si lipseste comunicarea si intelegerea.
Inceteaza sa-ti mai judeci parintii pentru educatia oarecum nepotrivita care ti-au dat-o, da-ti seama ca nici pe ei nu a avut cine sa-i educe si probabil sa-i educe cum trebuie. Accepta realitatea asa cum e, atunci o sa scapi de toatã starea nasoala si de invinovatirea care o porti, pentru ca nu o sa se schimbe, in schimb cere ajutor de la altcineva daca ei nu o fac. Sau fa-o singura.
Bună, nu știu numele tău dar vreau sa te ajut am vorbit cu multe persoane care au avut depresie și anxietate. Ai spus ca nimeni nu te înțelege eu nu am întâlnit încă un om pe care sa nu îl înțeleg și sunt sigur ca te pot înțelege și pe tine. Am ajutat multe persoane, dacă vrei sa te ajut dă-mi un mesaj și vorbim mai multe în privat.