Dacă așa scrii tu, mai bine te lași și te orientezi către altceva, nu știu, probabil o profesională.
La filologie, trebuie să știi să vorbești corect și fluent și trebuie să știi să scrii corect din punct de vedere gramatical și trebuie să la fel de bine să știi să-ți argumentezi răspunsurile.
E multă română, engleză, franceză, istorie, geografie și latină. Astea sunt de bază în clasele a 11a și a 12a, în a 9a și a 10a accentul de pune pe toate materiile pe care le-ai făcut și în clasa a8a, o să ai și logică în a 9a și în a 10a, psihologie apoi în a 11a, sociologie și te las pe tine să descopei singur dacă vrei să dai la filologie, a da, liceul nu te ajută cu mare lucru, că trăim într-o lume în care lumea te întreabă ce facultăți ai înainte să-ți știe numele, deci mergând pe această premiză, liceul e doar un simplu liceu și tot ce contează este facultatea.
Jurnalismul presupune si un pic de talent la scris, sa placa ce scrii, iar eu numai din intrebarea ta imi dau seama ca nu ti-as citi in viata mea un articol.
Sa nu mai zic de greseli, vrei sa fii unul din jurnalistii aia de care se face misto pentru cum scriu?
anonim_4396 întreabă:
misauratcuviata întreabă: