| AnutaAna0213243 a întrebat:

Hei, as vrea sa dau la filologie-jurnalisn. Cat de greu e si ce materii se practica?

3 răspunsuri:
| NAT0 a răspuns:

Dacă așa scrii tu, mai bine te lași și te orientezi către altceva, nu știu, probabil o profesională.
La filologie, trebuie să știi să vorbești corect și fluent și trebuie să știi să scrii corect din punct de vedere gramatical și trebuie să la fel de bine să știi să-ți argumentezi răspunsurile.
E multă română, engleză, franceză, istorie, geografie și latină. Astea sunt de bază în clasele a 11a și a 12a, în a 9a și a 10a accentul de pune pe toate materiile pe care le-ai făcut și în clasa a8a, o să ai și logică în a 9a și în a 10a, psihologie apoi în a 11a, sociologie și te las pe tine să descopei singur dacă vrei să dai la filologie, a da, liceul nu te ajută cu mare lucru, că trăim într-o lume în care lumea te întreabă ce facultăți ai înainte să-ți știe numele, deci mergând pe această premiză, liceul e doar un simplu liceu și tot ce contează este facultatea.

| Adiq a răspuns:

Pentru tine cred ca ar fi imposibil, mai bine dai la o profesionala.

| Adry05 a răspuns:

Jurnalismul presupune si un pic de talent la scris, sa placa ce scrii, iar eu numai din intrebarea ta imi dau seama ca nu ti-as citi in viata mea un articol.
Sa nu mai zic de greseli, vrei sa fii unul din jurnalistii aia de care se face misto pentru cum scriu?