| Marichui a întrebat:

Hei, buna..Am o situatie mai nasoala.
Sunt un pic grasuta, de fapt am 13 ani, 1, 63 si 56 kg. TRebuie sa slabesc cam 3 kg..la scoala m-am obisnuit deja cu afirmatiile : "Stii, tu te-ai mai ingrasat" sau "Vaiii ce bulane ai" sau si mai grava, am primit doua "ce mananci de ai curu' asa mare" sau "si de la departare o recunosc dupa curul ala mare" (spuse de baieti, deci.). E adevarat, m-am ingrasat de cand am laptopul, si da, mananc cam multe dulciuri. URASC chestia asta. Am picioare butucanoase, urasc sa port fuste/pantaloni scurti. Nu mai vreau la mare.
Mi-a zis o doctora ca in vara o sa mai gresc in inaltime, si o sa slabesc (am parinti inalti). Stiu, sunt o fata ca toate celelalte care este disperata sa slabeasca. Si mi-am promis ca daca imi mai zice cineva ca am picioare nu stiu cum si etc, ii dau una si il exclud din minte. Pana si o profa mi-a zis ca am fund mare si picioare grasane.Ce as vrea este o dieta sanatoasa, tinand cont ca am doar 13 ani. VA ROOGG. Dau funda!

Răspuns Câştigător
| CatMeadow a răspuns:

Bunahappy ideea e, ca sa iti spun asa mai direct si as vrea sa iti bagi ideea asta in cap: dietele NU sunt bune, sanatoase iar odata ce ai renuntat la ele, kg vor aparea la loc. Ca sa slabesti, tonifiezi trebuie sa iti schimbi tu stilul de viata complet. Si eu incerc sa ma mentin si sa slabesc putin, si iti voi spune ce fac eu si ce iti recomand cu caldura tie.
1. nu mai manca dulciuri procesate ( snikers, cipsuri, pufuleti) cam orice vezi pe raft intr-o punga si arata binelaughing si nu te acuz ca ai manca, nu te cunosc. dar e un sfat.
2. mananca sanatos : multe legume, fructe si mai jos li le voi recomanda pe cele care te ajuta sa slabesti. dar in principiu mananca orice fruct sau leguma iti pica in mana. e satios si sanatos.
3. ff important: mananca Doar cand iti este foame. nu manca daca nu simti nevoia sau daca esti plictisita sau obosita. iti recomand 3 mese pe zi. da pana la ora 7. dupa ora 7 pm nu mai manca nimic. doar apa, binenteles laughing
4. Bea multa apa. Dimineata bea un pahar mare de apa cu suc de lamaie ( 2-3 linguri intr-un pahar) dar nu limonada! aceasta contine zahar. Apa si lamaia iti curata organismu de toxine, daca il bei cand te trezesti, pe stomacul gol, te hidrateaza si iti accelereaza metabolismulhappy si bea apa cand simti nevoia de mancare in plus. poate tie doar sete. iti recomand sa bei apa ( un pahar) inainte de fiecare masa. si si dupa, doar daca vreihappy dc? pentru ca ti se va umple stomacul cu apa si nu vei manca in plus, doar cat sa te saturi. plus ca ajuta la digestie.
5. Fa sport. 10-15 minute de finess, taebo, etc. chiar dans. in fiecare zi ajuta. nu poti slabi daca nu faci sport. inoata, mergi la sauna. plimbate 1 ora. alearga 10 minute. fa miscare. fa curatenie. orice. dar nu sta in loc. si nu te forta din prima. fa cat poti. dar incearca sa faci cate putin in fiecare zi.
6.cred..ca e 6 nu? in finelaughing alegeti ceva care sa te mobilizeze, un,, tel,,. de ex: pereche de blugi care nu iti vin dar iti plac, o rochie. ceva care sa te faca sa vrei sa slabesti si sa nu renunti.
7. cantaraste-te o data pe luna, in aceeasi perioada. de ex. seara, sau dimineata. in aceeasi zi a luni daca se poate, pentru ca corpul isi schimba oarecum greutatea in unele perioade din cauza ca acumuleaza apa, din cauza menstruatiei, etc. dc sa te cantaresti? pentru ca daca peste 6 luni vei obs ca ai slabit, asta te va,, imbarbata,, si te va opri din a mai manca felia de tort de ciocolata de la ziua prietenei tale.
8. fi echilibrata. mananca din toate cate putin. poti manca orice. dar nu ce contine e-uri, coloranti, sau ce e procesat. RENUNTA la sucuri. no more cola for you young lady. fara fanta. fata nimic. incearca sucuri proaspate din fructe facute acasa. incearca: portocale, lamai, grepfruit, mandarine, orice suc. combina-le. cauta retete pe net eu stiu? fi creativa. fa-ti o salata din mai multe legume colorate. enjoy your food.
bun. acum sfaturi. bea ceai verde si ceai alb. te ajuta sa slabesti pentru ca contin antioxidanti si te ajuta sa elimini toxinele din organism. mananca lamaie multa, cat poti tu, pune-o in salate, ceaiuri peste tot. mananca ananas. te ajuta sa scapi de celulita. mananca mere, iti regleaza aportul de zahar din sange. mananca avocado, este satios. fa-ti un scrub cu cafea si un pic de apa caldutza ( ma refer cafea, ca si boabele sau ce folosesti, cum sa-l numesc..boabele macinate de cafea cu apa, putina pana are textura de nisip ud) si freaca-te pe zonele cu celulita : picioare, posterior, abdomen, brate. o ajuta sa se diminueze. cafeau stimuleaza circulatia sangelui, elimina toxinele din piele ( adica celulita). cafeaua este de asemenea principalul ingredient in cremele anticelulitice. deci de ce sa nu mergem la sursa. la mine merge, sincer happy
dupa ce ai ajuns la greutatea dorita, continua sa mananci sanatos, dar mai poti trisa cu cate o felie de tort, prajitura ocazional. dar e de preferat sa fie facute acasa, nu cumparate din magazine. incearca sa intelegi ca fast food-ul, chipsurile, etc sunt toxice pentru organism. atata timp cat ce mananci nu are data de expirare peste 5 ani ( nici o mancare sanatoasa nu rezista mai mult de o sapt) vei fi bine. ai grija de tine. adopta un stil de viata sanatos. incearca sa iubesti miscarea, ia-ti cainele la plimbare, mergi prin parc, fi activa. te vei simti bine atat in exterior cat si in exterior. oamenii sanatosi radiaza de frumusete. Good luck:*

| anonim_4396 a răspuns (pentru CatMeadow):

Cât ai tastat... Dacă "Alecsoasa" citeşte asta, slăbeşte instant de la efort. Nici nu mai are nevoie de regim.

| CatMeadow a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e regim. e un stil de viata. daca ai citi ai vedea.

| Marichui explică (pentru anonim_4396):

Oooohh, jura-te. Daca ai dat click pe intrebarea mea, asta inseamna ca esti dispus s-o citesti. Daca ti se pare lunga, n-o citi, nu te obliga nimeni, draga Ancient.

| Marichui explică (pentru CatMeadow):

Multumesc, mult! :*:* https://www.facebook.com/alecsandrageorgia.gradinaru da-mi cerere! si raspuns, ca sa vd cum te cheama ca nnu dau acc la necunoscuti, in general :D

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce p*m ai 13 ani.Nu înţeleg de ce te stresezi în halul ăsta.

| Marichui explică (pentru anonim_4396):

Stiu ma..Multe persoane mi-au zis chestia asta "De ce dr*q iti faci griji, ai 13 ani".Dar daca de acum au inceput sa-mi zica unele persoane, sa-mi fac griji cand voi deveni balena? de abia atunci?

| memesee a răspuns:

Hey, nu mai manca dupa ora 6 seara si fa sport cel putin 30 de minute in fiecare zi. Incearca sa-ti controlezi pofta pentru dulciuri si cand ti-e foame mai degraba fa un pic de sport!
Succes!

| Delia01 a răspuns:

O dieta buna este cea personalizata, asa ca mergi la un nutritionist + mult sport/ miscare.