Nu trebuie sa disperi, si nu esti singura care are probleme in viata, in familie, la scoala. Nu trebuie sa te consoleze neaparat gandul ca nu esti singura cu probleme, trebuie doar sa le faci sa nu te mai afecteze atat. Daca tot iti dau parintii bani, incearca sa pui deoparte si sa mergi in vacanta de vara in Italia la fratele tau. O sa ai nevoie si de aprobare de la tatal tau, asa ca incearca sa te intelegi bine cu el. Prietenii alege-i cu grija si nu acorda increderea ta oricui, mai ales baietilor. Incearca sa nu pozezi in victima in fata vreunui baiat pentru ca ai sa risti sa te alegi cu o relatie din mila. Lasa lumea sa te cunoasca asa cum esti tu.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit, mai ales ca mentionezi in intrebarea ta problemele financiare.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Si la mine e la fel, parintii nostri se cearta, eu nu sunt obisnuita pentru ca nu am crescut cu ei(cand eram mica). La scoala toti isi bat joc ca sunt mai grasuta, ca sunt urata.Am cateva colege cu care ma inteleg (si multe altele ) Eu sunt mai mica cu doi ani ca tine (13 ani) dar viata nu e intotdeauna roz . Ma gandesc cateodata de ce eu? de ce nu altcineva? si imi raspund dupa aceea pai poate Dumnezeu m-a pus pe mine sa suport tot ca sunt mai puternica si nu plang in fata nimanui . Viata ti-o poti face roz daca vrei.
Parintii mei sunt divortati si plecati prin Italia si fratele meu sta cu mama nu l am mai vazut de 4 ani, stau cu bunicii (am 15 ani) nu am crescut cu mama ci cu tata. Ai incercat sa vorbesti cu mama ta despre lucrurile astea? sau cu fratele tau. Te pot ajuta, eu recent am inceput sa vorbesc cu mama si fratele meu si ma duc la ei in Italia(totusi am 15 si am nevoie de mama la varsta asta ) Nici eu nu am prieteni decat 1 2 dar ma vad doar la scoala cu ei.(si cum sunt a 8. ) si prietenul meu dar ma cert cu el mereu. Deci nu am nimic de pierdut daca ma duc in Italia. Vorbeste cu mama ta spune-i ce simti, ce iti face tatal tau doar nu o sa te lase asa. ( eu recent am aflat ca mama nu m-a parasit pe mine si fratele meu pentru ca a vrut ci pentru ca a fost intr un fel obligata deci ) Eu zic ca cel mai bine e sa pleci sau cel putin sa discuti cu fratele tau sau mama ta. Si pe mine tata cand era in tara ma facea in toate felurile doar pentru ca scapam ceva pe jos si nu nu sunt perfecta nu am medii de 8 9 10 dar consider ca nu ai de ce sa iti faci fiica proasta doar pentru o chestie tampita dapai sa mai dai si in ea? poate nu esti apropiata de mama sau fratele tau (eu nu vorbisem cu ei de 3 ani) dar acum imi e mult mai bine na poate daca pleci la ea sau macar sa vb cu ea o sa iti fie mai bine. sper ca ti am fost de ajutor
Trebuie sa te desparti emotional de oameni de genul asta(ma refer la toti cei care te-au ranit) si sa nu-l mai iei in seama nici pe tatal tau. Esti intr-adevar intr-o situatie dificila si este un songur mod de a merge mai departe: gaseste ceva la care sa ai succes. Succesul e cea mai buna cale de a te simti implinit si chiar de a te razbuna pe cei care te-au ranit pentru ca te face intangibila. Vei fi deasupra lor. Gaseste ce vrei sa faci(lucrul la care vrei sa ai succes) si investeste timp in asta, nu in oameni de doi bani. Si, cel mai important, incearca sa tii cat mai secret ceea ce faci(sa fie numai al tau), caci altfel isi vor da seama ca i-ai inlocuit si vor incerca sa-ti saboteze succesul.
Acum sa-ti dau niste exemple: fotografie, hand-made, gatit(incepi cu retete usurele si treci spre gourmet), fitness(de pe youtube, daca nu ai cum sa mergi la sala), dans(tot de pe youtube), pictura, sculptura, muzica, un instrument muzical, inavata o limba straina(japoneza de ex) etc. Gaseste ceea ce-ti place sa faci si investeste-ti emotiile in asta, caci oamenii nu merita, mai ales acum, cand esti vulnerabila. Dupa ce te vei fi departat de ei, ii vei vedea cum sunt de fapt si iti vei da seama cum sa-i alegi mai cu grija.
Sa îți spun niște vorbe :
-în caz ca ești creștin
Dumnezeu da provocările cele mai grele persoanelor puternice!
-in văz ca ești satanista
Nu uita ca Satan da greutăți persoanelor care dau dovada de putere și le pot rezolva atunci când alții nu pot
-daca ești atee
Lasa in pace roata lumea, și fa în asa fel încât sa descoperi varianta corecta, nu da înapoi și în tot deauna sa crezi în tine!
Eu aleg varianta "atee" dar tu alegi ce ți se potrivește lupta și zbatere sa ajungi la suprafață, nu cauta scuze pentru ca nu ai putut, cauta scuze pentru ca i-ai călcat în picioare pe ceilalți ca sa ajungi tu în vârf!
Ceea ce zic eu e mai "brutal " dar e o chestie care ma face sa trec peste lucruri la fel de grele!
O sa gasesti pe cineva care sa te merite cu adevarat! O prietena adevarata care sa te inteleaga sa te placa asa cum esti si sa nu te tradeze! Un baiat care te merita, care sa te iubeasca orice defecte ai, orice calitati! Va veni curand si timpul asta, crede-ma! Bafta :*
misauratcuviata întreabă: