| Anonim8542065431139 a întrebat:

Hei *-* Cea mai buna prietena a mea (sunt fata) a fost abandonata de parintii ei cand avea 4 luni (mama ei a plecat in Austria dupa ce a divortat de tatal ei si i-a castigat custodia, iar tatal ei e prin Bucuresti, unde stam si noi, dar o viziteaza foarte rar si o mai ajuta cu banii) si a fost lasata cu bunica ei care nu prea o iubeste, o bate destul de des (intr-o zi a batut-o cu matura pentru ca i-a folosit vopseaua de par) si ea e foarte deprimata, se simte foarte singura (tin sa mentionez ca are probleme psihice mostenite de la mama ei, din cate stiu pana la 4 luni mama ei o maltrata) si nu stiu cum sa o ajut... orice i-as zice si as face nu merge...nu o pot inveseli! Se inchide mereu in ea, nu spune nimic din ce o macina, prinde foarte greu incredere in persoane (suntem prietene de la 2 ani si nici acum nu o pot face sa vorbeasca deschis cu mine in totalitate) si eu pur si simplu nu stiu ce sa fac...in ultimul timp mereu cand iesim pe afara incerc sa gasesc activitati mai amuzante care sa o faca sa uite de probleme cat de cat, functioneaza, dar tot se vede ca e deprimata... sfaturi cum as putea sa o ajut?

4 răspunsuri:
| Dariusuu a răspuns:

(aproape )degeaba îi face ei ziua mai bună dacă bunică sa îi distruge toate visele ei şi îi amputează sufletul.

Înţelegi?

Trebuie să vorbeşti cu ai ei sau să vorbească alt cineva în locul tău să înţeleagă că ea nu este o jucărie care să sufere mereu.

Pune pe cineva mai matur sau ai putea chiar tu să vorbeşti cu bunică sa poate că ea are cele mai mari probleme grave.

Sprijin-o că are nevoie de tine.

| Anonim8542065431139 explică:

ButterlyFreeStyle, e complicat, bunica ei ma crede o influenta proasta, despre parintii ei nu stiu absolut nimic, nu stiu cum as putea vorbi cu ei, parintii ei nici macar nu stiu ca exist! Pe mama ei n-am vazut-o niciodata, pe tatal ei l-am vazut o singura data cand eram mica si m-am dus la ziua ei, chestia e ca nu se poate discuta cu bunicasa! E o incuiata care crede ca are mereu dreptate, niciodata n-o sa ma asculte, mai ales ca ma considera o influenta proasta, cu parintii mei nici atat nu se intelege, cand eram mica venea la noi sa faca scandal si trebuia s-o dea tata afara din casa ca sa plece...pe parintii ei chiar nu stiu cum i-as putea contacta

| Anonim8542065431139 explică:

Roxana, asta fac de obicei, dar in astfel de situatii presupun ca e greu sa prinzi incredere in cineva...noi in general suntem ca niste surori, ne intelegem foarte bine, dar m-am saturat sa o vad asa

| Roxana_Valentina_1999 a răspuns:

Ai incercat sa iesiti impreuna si sa vorbiti diferite lucruri care sa nu o duca cu gandul la casa? vorbeste-i despre tine, dar nu despre familia ta sa nu se simta prost si sa faci o greseala. spune-i ce ai facut tu singura si povesteste-i tot felul de nebunii. Uitati-ve impreuna la filme de comedie sau ce lucruri o fac pe ea sa se simta bine. nu ii cere lucruri grele de facut, doar fa-o sa uite de problemele de acasa si sa-i faca placere sa va intalniti. Asa cred ca ai devenii un om apreciat de ea, isi va pune toata increderea si te va considera ca o sora.