| Ralucuţa27 a întrebat:

Hei. :** Cum pot deveni mai populară?

3 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Sper sa gasesti idei utile in acest articol.
Este greşit să mă bucur de popularitate?
Completează următoarea afirmaţie:
․․․․․ este bine să te bucuri de popularitate.
A. Întotdeauna. . .
B. Uneori. . .
C. Niciodată nu. . .
RĂSPUNSUL corect este B. De ce? Pentru că a fi popular înseamnă, în esenţă, a fi îndrăgit de mulţi, iar asta nu e întotdeauna greşit! Biblia a prezis că creştinii vor fi o „lumină a naţiunilor" şi că oamenii se vor simţi atraşi de ei (Isaia 42:6; Faptele 13:47). Privind astfel lucrurile, se poate spune că adevăraţii creştini sunt populari.
Ştiai că. . ? Isus a fost un om popular. Încă din copilărie, el s-a bucurat de „favoare înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor" (Luca 2:52). Iar Biblia spune că, atunci când a devenit adult, „mari mulţimi l-au urmat din Galileea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea şi de pe celălalt mal al Iordanului" (Matei 4:25).
De ce a fost potrivit? Pentru că Isus nu căuta glorie, nu urmărea să fie popular şi nici nu voia cu disperare să câştige aprobarea altora. Isus pur şi simplu făcea ce era bine, purtare ce i-a adus uneori aprobarea oamenilor (Ioan 8:29, 30). Totuşi, întrucât avea de-a face cu oameni schimbători, Isus şi-a dat seama că favoarea acordată de ei era temporară. El chiar a conştientizat că, mai târziu, aceiaşi oameni aveau să-l condamne la moarte (Luca 9:22).
Concluzie: Popularitatea este asemenea bogăţiei. Nu e întotdeauna greşit să o ai. Problema constă în metodele la care apelezi pentru a o obţine sau pentru a o păstra.
Atenţie! Mulţi tineri sunt dispuşi să facă orice pentru a câştiga popularitate. Ca să fie acceptaţi, unii urmează mulţimea. Alţii recurg la intimidare, încercând astfel să-i forţeze pe ceilalţi să-i admire, chiar şi numai de frică.
În paginile următoare vor fi analizate aceste două căi spre popularitate, care sunt înşelătoare, dar şi o cale mai bună, mult mai sigură.
[Notă de subsol]
Biblia vorbeşte despre nişte bărbaţi numiţi ‘nefilimi’, sau ‘bărbaţi cu renume’, ce-i intimidau pe alţii. Singurul lor obiectiv era acela de a-şi atrage glorie (Geneza 6:4).
[Chenarul/Ilustraţiile de la paginile 16, 17]
CĂI SPRE POPULARITATE
CEL CARE VREA SĂ FIE PE PLACUL MULŢIMII
Trebuie să obţin aprobarea celorlalţi.
Pentru asta, e necesar să mă comport ca ei.
„Am încercat să-mi schimb comportamentul ca să fiu ca alţii. La început, lucrurile păreau să meargă bine. Dar mai târziu mi-am dat seama că nu trebuie niciodată să renunţ la ceea ce sunt doar pentru a fi acceptată de ceilalţi." (Nicole)
Principiu biblic: „Să nu te iei după mulţime ca să faci rău" (Exodul 23:2, Cornilescu, 1996).
CEL CARE INTIMIDEAZĂ
Sunt deja pe placul multora şi vreau ca lucrurile să rămână aşa.
Voi face orice ca să rămân unde sunt, chiar dacă asta înseamnă să-i calc pe alţii în picioare.
„Colegii de şcoală sunt de multe ori răutăcioşi. Cei care intimidează sunt mai populari, iar o persoană timidă va crede că ei au mereu dreptate." (Raquel)
Principiu biblic: „Aşa cum vreţi să vă facă vouă oamenii, aşa să le faceţi şi voi lor" (Luca 6:31).
O CALE MAI BUNĂ
1 Cunoaşte-ţi valorile. Biblia spune că persoanele mature ştiu „să deosebească binele şi răul" (Evrei 5:14).
2 Ţine ferm la convingerile tale. Imită-l pe Iosua, care a declarat cu hotărâre: „Alegeţi astăzi cui vreţi să-i slujiţi. . . Dar eu şi casa mea îi vom sluji lui Iehova!" (Iosua 24:15).
3 Ai încredere în calea aleasă. Apostolul Pavel i-a reamintit lui Timotei următoarele: „Dumnezeu nu ne-a dat un spirit de laşitate, ci de putere" (2 Timotei 1:7).
Dacă vei aplica aceste trei sfaturi, poate că îţi vei pierde din popularitate, dar vei fi plăcut în ochii celor care contează!
[Chenarul/Ilustraţiile de la paginile 16, 17]
CE SPUN ALŢI TINERI
Melissa: „Bineînţeles că poţi încerca să fii ca oricare alt elev din şcoală. Dar asta e atât de comun! Fiind creştin, ieşi în evidenţă într-un mod pozitiv. Nu pari ciudat, ci, dimpotrivă, devii plăcut în ochii celorlalţi".
[Ilustraţia de la pagina 16]
Ashley: „La şcoală mă simţeam dată la o parte. Dar, când mergeam la întruniri şi mă întâlneam cu prieteni care mă iubesc pentru ceea ce sunt, dorinţa de a câştiga aprobarea colegilor dispărea".
[Ilustraţia de la pagina 16]
Phillip: „Dacă vrei să fii acceptat de alţii, trebuie să manifeşti interes. În ultima vreme am încercat să fac mici lucruri pentru prietenii mei, iar asta ne-a apropiat mai mult"

| KillMePlease a răspuns:

De ce ti-ai dori asta?

| DjNick112 a răspuns:

Te filmzei cum te prostesti, pui pe youtube (gen faza cu "e bine ca ploua, creste parul, pateul, vaca, capra") si asamai departe, sau mai simplu, dar nu cred ca ti-ai dori sa apari la PRO Tv

Întrebări similare