| Euuu2001 a întrebat:

Hei! Daca sunt 3 adolescente si mama lor, cum le spui? Doamne? Pentru ca chiar nu inteleg multe legat de acest subiect.Am intalnit multe cazuri la telivizor in care un baiat ii spunea unor fete de 16 ani "la revedere doamnelor" sau li se spuneau femei.Eu si familia mea prin "femeie" sau "doamna" intelegem ca acea persoana de gen feminin este casatorita.Dar totusi...de ce baietilor li se spune de mici "fi barbat" sau li se adreseaza cu "domnule", iar la fete cica nu se poate pentru ca e diferit.Ok, am priceput asta si am ramas pe ideea asta, dar acum ca am intalnit fete chiar si de 13 ani carora li s-au spus "doamne"(si nu, nu au avut un act sexual) sunt chiar in dubii si nu mai inteleg nimic.Voi ce ziceti? Dau funda la un raspuns care sa ma lamureasca =]]
(Ps:habar nu am la ce categorie sa pun asta, asa ca nu judecati daca am pus "Adolescenti"

Răspuns Câştigător
| utilizatorcim a răspuns:

Daca te referi la filmele americane „Goodbye, ladies", să știi ca LADIES are în engleză sensul și de doamnă și de dominșoară. Dar având în vedere că trăim în România și cultura noastră diferă puțin de a altor popoare, cel mai potrivit e să-i spui „domnișoară" unei femei necăsătorie, indiferent de vârstă, și „doamnă" unei femei căsătorite.
Iar băieților li se spune „domnule" de când sunt copii pentru că pur și simplu s-a demodat expresia „domnișorule".

4 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Fetelor sau fetelor si doamna.Nu am auzit niviodata sa le spui la fete mici foamne poate da domnisoare dar nu doamne si cine le spune doamne probabil le ia la misto.La baieti tineri, mici le spui baieti de la 20 de ani in colo le poti spune domni daca e cazu.Iar baietilor li se spune sa fie barbati fiind un semn de imbarbatare adica sa fi tare sa fi puternic ceia ce va ajunge candva

| PIPER23 a răspuns:

Nu stiu la ce televizor te uiti tu, sau in ce tara traiesti, dar eu nu am auzit niciodata pe nimeni sa i se adreseze unei minore cu "doamna". Daca tu ai auzit treaba asta, eu zic ca era un sarcasm

| Xdreaper21 a răspuns:

Daca te uiti la astea in engleza ladies are mai multe sensuri

| 1231242 a răspuns:

Conceptul de sarcasm sau politete iti sunt cunoscute?