| Ruxandra15 a întrebat:

Hei. Eu si iubitul meu vrem sa ne mutam impreuna. Doar ca parintii mei nu sunt de acord nici macar sa ne vedem il fac in toate felurile. Azi m-a intrebat mama daca mai am teme si am zis 40 de compuneri din 70. Si a zis cas o lenesa dar am avut si meditatii la alte materii am fost si plecata nu am avut cum sa termin. Iubitul ma intelege, ma ajuta unde nu stiu sau unde nu inteleg. Da si mama face teme cu mine are rabdare la matematica nu la germana sau romana. Vreau sa stau cu el fiindca am avut mai multe probleme de sanatate si mi-a fost alaturi. Am 15 ani cum sa imi conving parintii?

50 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Pai cum sa ii convingi daca tu ai 15 ani?
Ore ce parinte ar fi de acord? tu chiar nu gandesti? chiar crezi ca tot ce zboara se mananca? iti rezolva iubitul problemele? mama? pai tu de ce te mai duci la scoala draga mea? stai calma si vezi-ti de scoala.
A mea fata la 15 ani tocea cartea.
O seara bunahappy

| Starfiree a răspuns (pentru caramela):

Eu nu va mai inteleg. Daca el are un loc de munca asigurat, are o casa unde pot locui aman2, daca o poate intretine si pe ea, daca se iubesc si totul e okey care e problema? da okey e mult mai mare dar si eu am intalnit baieti mult mai mari care gandesc la fel ca iubitu ei chiar daca sunt mult mai mari...ganditi normal. Poate sa-si termine sc si daca sta cu iubitul nu are nicio treaba una cu alta.Dar problema principala e ca trebuie sa-si convinga parintii ca sal accepte pe el ca iubit al ficei lor.Trebuie sa vorbesti cu parintii tai

| anonim191 a răspuns (pentru Starfiree):

Te superi daca te intreb ce varsta ai? pentru ca la un asemenea raspuns experienta nu este prea vasta.

| Starfiree a răspuns (pentru anonim191):

Conteaza varsta? NU.Conteaza ceea ce ne dorim.Pot sa am si 40 de ani daca vreau sa ma casatoresc acum cu unu de 70 care e problema daca ne iubim? Da okey e mica stiu dar fiecare merita o sansa

Daca el poate sa o intretina si sa aive grija de ea care e problema? Nu toti barbatii sunt l fel stati linistita mai exista pe lumea asta si barbati cu capu pe umeri. Poate sasi continue scoala nu are treaba una cu alta

Da asa-i nu conteaza varsta. experienta de viata se castiga la 11-14 ani probabil.ne iubim? iti zic eu ce e si cu iubirea asta.visuri de om tanar. dureaza o luna -doua, un an/3 ani apoi vine copilul, vin greutatile, vin datoriile.de acord cu tine nu toti sunt la fel insa barbatii tineri cam toti sunt la fel.este NORMAL ca la varste fragede sa fii nehotarat. poate el se gandeste ca a gasit una mai buna, sau ca s-a saturat de indatoririle de familie. oricine trece prin asta.NIMENI nu se naste cu experienta de viata.nu exista.da ne iubim si traim fericiti pana la adanci batraneti.vezi chiar si la intrebarea asta toate raspunsurile nu aproba decizia ei. OARE DE CE? crezi ca oamenii de pe net vor raul fetei asteia care nici macar nu o cunosc? e cineva nebun aici? avem motivele noastre sa spunem ca aste sunt fumuri de copil needucat.crezi ca viata se rezuma la ce stie ea sa faca 2-3 mancaruri si un dat cu aspiratorul?

Viata nu se rezuma doar la asta niciodata nu o sa fie totul roz asa cum vrem noi.Da stiu fiecare incearca sai sp ca nu e bine pentru ca va suferi, dar credeti ca o sa va asculte? o sa creada ca ii vreti raul pentru ca e indragostita si e ceva normal.Nu exista iubire pura putini oameni au parte de asa ceva dar spunandu-i toata lumea ca nu e bine ii distrugeti visele, trebuie sa fim langa ea ca sa isi dea seama singura ca nu e bine nu sa ii vb asa de rece ca nu va intelege.Nu e prima fata cu care vb despre asta. Daca ii vb asa nu va inteleg niciodata si tot ca ea va face trebuie sa o lasam sa vada ea singura daca e bine sau nu.Ca oricum nu va face cum sp lumea dar poate chiar o iubeste mai exista si barbati din astia chiar daca rar ii intalnim.Cel mai bine e sa vb cu parintii ei si sal cunoasca si pe el iar dupa parintii vor alege daca o merita sau nu pentru ca isi vor la seama

Eu inteleg ce spui tu si da intr-adevar acum va fi contra noastra insa nu o putem sfatui.da lasa-te de scoala si pleaca cu iubitul.

| MihaelaDart a răspuns:

Nu ai nici o sansa de a te muta si chiar daca ai un prieten, iti recomand sa nu faci greseala de a te muta inca cu el. Tu inca depinzi de parintii tai si ei de tine. O viata in doi nu este atat de usoara precum crezi, apar responsabilitatile vietii si nu esti pregatita de pe acum la asta. Ai rabdare pana vei termina liceul si vei fi in puterile tale: daca vrei sa urmezi o facultate bine daca nu iti poti lua un job si atunci poti sa faci si acest pas. Iubitul tau daca te iubeste, sincer te va astepta.

Iar la partea temelor, straduieste-te sa le faci. Oricum parintii intotdeauna si-au mustrat odraslele pe tema lectiilor de vacanta si eu am avut aceeasi parte. Am facut ca ei pentru a nu avea dureri de cap dupa. Nu ia in seama tot ce spun. Ei vor sa te stie silitoare, ca te tii de carte si sa te ajute pe viitor. A avea o educatie castigi mai multe in viata decat din scoala vietii.

| Ruxandra15 explică (pentru MihaelaDart):

Asta e si problema nu vreau sa fac doar o facultate eu imi doresc, dreptul, finante banci si de limbi straine germana plus un cira de makeup sau coaffurata

| Ruxandra15 explică (pentru Ruxandra15):

Curs * dar nu vad rostul de ce sa le scriu de 10 ori atata timp cat le-am memorat.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Ruxandra15):

Ca sa le faci atunci nu lua decizia de a te muta cu pretenul, de a face atatea facultati va deveni doar un vis, pentru ca in viata in cuplu apar altele si nu o sa mai ai timp de studii. Asa ca terminati liceul, stai la parintii tai, da la facultate, ia-ti un job si apoi sa te muti cu al tau.
Asculta de sfaturile pe care le primesti, altfel nu ai fi pus intrebarea aici.

| Ruxandra15 explică (pentru MihaelaDart):

Si degeaba termin o facultate fara practica. Ii vad pe cei de 20 de ani ca au terminat liceul si doresc sa se angajeze si nu ii angajeaza nimeni fara practica. Dar cine te angajeaza pentru 2 luni? Da cum e la saguna ca termini la 2 sau 1 jumate inteleg sa lucrezi de la 3 pana la 7 cum e si normal sau de la 4 la 8 si sigur ca dupa iti gasesti sigur un loc de munca. Totusi chiar daca am cum sa fac atatea facultati fata directorului mamei mele este ultimul an la drept si jurnalism si ii pare rau ca nu a facut si finante banci deodata cu celelalte 2. Da poate ti se par multe dar am fost obisnuita sa invat extrem de mult bine cum e la engleza unde am profesor care nu isi da silinta si noroc cu meditatile asta e altceva. Tot vad ca zic copii ca nj imi place materia x. Asa si ce daca nu ne place? Tot trebuie sa o invatam nici mie nu imi va placea vreodata engleza dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa merg la ore sau sa o invat. Nu zic ca e usor sa inveti o materie care nu o intelegi din pacate creierul uman nu mai intelege toate lucrurile care trebuiesc stiute. Numai gasesti copii sa fie buni la toate sau gasesti extrem de rar eu am 2 prieteni care au avut mereu numai 10 si la simulari au luat 9 si 10 sau 8 si 10. Degeaba ne credem noi attot stiutori cand nu stim sa legam 3 cuvinte intr-o limba straina. Scuze daca am greseli dar sunt de pe mobil. Si cu acel curs de make-up ti-am zis si in privat

| MihaelaDart a răspuns (pentru Ruxandra15):

Fiecare incearca sa te sfatuiasca in ceea ce este bine. Daca tu crezi ca le cunosti pe toate, fa-le, este viata ta. Numai din greseli se invata. Cand vei mai creste, sper ca-ti vei da seama de greselile facute in trecut.
Am incercat sa-ti deschid ochii eu ca si restul dupa mine, desi mereu ai raspunsuri de rezolvare. Mergi inainte daca te crezi in stare de a le face pe toate.

Bafta!

| anonim191 a răspuns (pentru Ruxandra15):

O doamne.ce harababura este in capul tau.la drept in toata europa sunt care au terminat si spala podele, limbi straine vezi peste tot birouri de translator.gasesti cu 20 de lei pagina si aia daca ai noroc.la make-up si hairstuylist trebuie sa iti faci un nume ca sa poti sa scoti bani buni.ruxandra nu iti zic in nume de rau.esti foarte imatura.prietenul este mai mare ca tine da? el stie ce face, tu nu! de unde stii ca nu te lasa mai tarziu mai fetita.deschide ochii.viata este foarte grea.baiatul azi este maine nu este si ai sa plangi in pumni ca ai crezut ca te iubeste. ceea ce vrei tu nu suint meserii.nici macar nu esti decisa.iti trebuie job din care sa faci bani nu ca iti place tie acum sa coafezi.stii ca la saloane platesti chirie pe scaunul pe care lucrezi? daca nu ai venit bun iesi tu in minus cu banii.maturizeaza-te si nu lua decizii de moment.sunt multe fete ca tine care viseaza la cai verzi pe pereti, raman insarcinate, le lasa iubitul si ajung ospatarite sau sa spele batranii.asta daca au noroc si nu sunt vandute.nu trebuie sa ai incredere in nimeni ruxandra.nici macar in tine 100%. asculta cu incredere de parintii tai.ei stiu ce spun.lasa visele astea de copil ca se alege praful.am trecut si eu pe acolo candva si crede-ma toti trecem.nu ramane nimic din ele.nici macar partenerul tau mult iubit.

| Titanos a răspuns:

Nu esti in stare sa iti faci temele, dar vrei sa locuiesti singura cu cineva. De unde vei face bani? cina va gati? cine va ingriji casa? Sa nu aud ca prietenul tau va face toate astea, deoarece este vrajeala pe fata.

| Ruxandra15 explică (pentru Titanos):

Stiu sa gatesc diferite mancaruri carw nu contin carne multa deoarece imi e scarba am impresia ca mananc carne de om poate si fi de rata dar am o idee fixa cu asta. Nu ma refer ca nu fac temele adica am avut saptamanal 4 meditatii. Romana,, matematica, germana, engleza si de cand incepe scoala voi avea si chimie si probabil si biologie. Nu vad rostul de ce sa scriu acelasi lucru de 50 de ori daca eu memorez toate lectile fata de alti adolesceni care toata vara au fost la plimbare eu am stat si am invatat. Nu am fost nici in club ca alte prietene, nici la strand, nici macar la un suc drumul meu a fost casq, magazin, casa mancare la caine, teme, bijuteri o saptamana si tot weekendul matematica. El nu mai sta pe bani parintilor, are un servici stabil chiar isi ajuta sora si parintii avand un venit de doar 1000 de lei nu au cum sa reziste 3 persoane la casa si cu 3 caini si alte animale maiales ca si ea e mare, iese la un suc etc. Si la capitolul ingrijire ru sunt dezordonata doar o data pe luna fac curat iar el e extrem de ordonat adica eu acum folosesc foareca o pun oe masa si daca ma intrebi unde e habar nu am si el daca imi ia telefonukl si il pune pe masasi il itreb unde e imi zice si cand l-a luat.

| Titanos a răspuns (pentru Ruxandra15):

Se pare ca nimeni nu te poate scoate din visul tau asa ca o sa iti spun pe fata:
Mama si tatal tau au dreptul legal asupra ta, iar "prietenul tau" poate sa iti traga clapa oricand. Ai auzit de trafic de minore, iar daca raspunsul tau este "il cunosc mult prea bine ca sa imi faca un rau plus ca ma iubeste" sa stii ca asta au spus si celelalte fete din pacate.

| lpavel a răspuns:

Esti Inca o copila habar nu ai ce inseamna viata de cuplu! Asculta-ti mama daca vrei sa-ti fie bine!

| Ruxandra15 explică (pentru lpavel):

Sa imi fie bine daca scriu 70 de compuneri de 3 ori? Nu vad rostul oricum le-am memorat. Si ce sa ascult de la niste parinti adoptivi?

| lpavel a răspuns (pentru Ruxandra15):

Adoptivi sau nu orice adult când aude ce vrei sa faci iti va spune ca e o greseala foarte mare! Gandeste si tu putin ai numai 15 ani... daca ramai insarcinata si te paraseste iubitul, ce faci? Viata ta va fi ca si distrusa... NU mai continui dar crede-ma e o greseala mare acest pas care vrei sa-l faci acum.

Ce sa sculti de la niste parinti adoptivi? O DOAMNE! cum poti macar sa spui asa ceva.in loc sa fii fericita si sa le pupi mainile ca in loc sa te lase sa mori de foame intr-un loc vai de capul lui tu spui de ce sa ii asculti? tu te auzi macar?

Nu esti tu in masura sa decizi ce iti este bine.ai 15 ani..habar nu ai ce este viata. odata ce spui "de ce sa imi ascult parintii ca sunt adoptivi" este clar ca prea mult nu gandesti anumite lucruri.nu mi-o lua in nume de rau dar cu o asemenea gandire nu ajungi bine deloc

| anonim191 a răspuns (pentru anonim191):

Parinte este cel care te creste nu cel care te face ca sa stii si tu.toate catelele fac pui. oricine poate face un copil.de crescut nu poate oricine.

| Voidwithin a răspuns:

Eu zic sa mai astepti si dupa e decizia ta, la urma urmei oamenii trebuie sa isi iei viata in proprile maini si sa faca decizii bune sau rele dar macar sunt facute de ei.

| Happyjump a răspuns:

Ai numai 15 ani,nici măcar nu esti majora, daca asa -zisul iubit face anumite lucruri, poate înfundat puscaria, esti doar o copila, asculta-ti parintii!

Răspuns utilizator avertizat
| anonim191 a răspuns:

Mai fata tu la 15 ani vrei sa te muti cu iubitul? la 17 ani faci un copil si gata si scoala.te nenorocesti pe o viata.trezeste-te la realitate fato.la 25-30 de ani ce faci?
vezi de teme si responsabilitatea primncipala scoala! nu esti in stare sa termini o tema si tu vrei viata de cuplu la varsta asta? tu crezi ca relatia se rezuma la ajutat la teme si pupaceala si sex? ia sa trebuiasca sa calci, sa faci macare, sa platesti intretinerea si chiria, sa mai stai si la job vreo 12 ore si sa vii acasa sa trebuiasca sa faci curat si sa schimbi copchilul de scutece.trezirea mai fata.lasa viata de adulti pentru adulti.crezi ca e asa usor? te muti cu iubitu nu mai faci tu nici o scoala si te trezesti ca te lasa apoi nici scoala terminata nu ai si nici job nu iti mai gasesti ca cite te angajeaza fara scoala.stai la cules capsuni in Spania ca ti-a placut tie sa faci sex la 15 ani si mai tarziu te bati cu pumnii in cap? parintii tai sunt trecuti prin viata stiu ei ce spun ca doar nu iti vor raul.traieste-ti viata de copil cat inca o mai ai ca mai tarziu vei regreta foarte mult.

Stai linistita ca o sa-ti gasesti un loc de munca chiar daca nu sti engleza.Invata italiana, spaniola, germana alte limbi daca nu-ti place.Nu e neaparat nevoie sa inveti enghezi si daca vrei sunt multi siteuri unde poti sa o inveti e ft usor.Mie una num place engleza,dar stiu italiana e mult mai usoara pentru mine acum nu stiu pentru tine,dar nu trebuie sa inveti mereu ce sp profesorii pentru ca oricum nu iti ajuta la nimic ce inveti la scoala. Spunem si mie pentru ce iti trebuie muzica,sportul, atatea ore de mate, atatea ore de romana, cand oricum nu faci nimic cu ele, pentru ce? doar ca sa pierdem vremea la scoala...revenitiva nu lasati lumea, sau invatamantul scolar sa ma controleze, dar asta nu inseamna acum ca trebuie sa iei nu mai 2 sau 3.Ati vazut ultima lege? Intri si fara bac la facultate dao naiba asta mai e scoala? invatamantul scolar din Romania e praf rau pentru ca nimeni nu stie sa se impuna...cum naiba sa intri fara bac? doamne ce tampiti

Doar pentru ca sistemul este praf nu inseamna ca trebuie sa ne lasam de scoala si sa ne mutam cu pretenu/pretena facem copii si gata la cratita.

Nu am spus asa ceva dar meritam mult mai mult.Am ajuns sa ne conduca niste oameni de nimic care isi bat joc de invatamantul scolar si de noi in primul rand.Vi se pare normal? mie nu.Da okey am terminat sc urmez o facultate, dar oricum le fac degeaba pentru ca tot acelasi viitor il am.Asta e bataie de joc ani pierduti degeaba prin scoli

Foarte adevarat.hai sa schimbam ceva la asta nu?

Eu nu sp sa se lase de scoala spun ca isi poate continua scoala chiar daca se muta cu iubitu e o diferenta foarte mare.Nu i-am sp niciodata sa renunte la scoala si nici nu o voi face

| ionela2011 a răspuns:

Tinand cont ca ai varsta pe care o ai va fi mai greu. nu vor fi de acord. esti inca copilul lor si oricat ai incerca sa le explici ca te vei descurca, ceea ce vei sti doar tu, ei nu vor intelege. e o decizie prea timpurie. atata timp cate ei nu il vor va fi si mai greu. te pripesti. te cred poate si eu as face la fel in locul tau, dar pana nu faci 18 cam greu vei putea lua asemenea decizii.

| Ruxandra15 explică (pentru ionela2011):

Imi doresc mult ca dupa ce termin 12 clase in Romania sa imi iau drumul spre Germania. Nu o sa stau sa invat aici atatia ani ca sa am 1500 de lei pe luna. Poate nici atat. Nici macar ca medic fiindca aici de abia dupa 10 ani ai un salariu cat de cat bun fata de Anglia unde o asistenta are 2000 de lire

| Ruxandra15 explică (pentru MyMommyLovesMe):

Danke schön!

| Ruxandra15 explică (pentru MyMommyLovesMe):

Am mai auzit asta dar nici nu am de gand am dat doar un emeplu am niste prieteni care stau acolo el ca sofer de tir are 10.000 de lire aproximativ si ea ca ospatar, barman, etc are 2500. Am avut si o alta prietena ca asistenta dar a revenit in Romania din cauza unor probleme.

| BiancaBia1999 a răspuns:

Inca esti o copila... Daca te vei muta cu ibitul tau, o sa-ti para rau la un anumit timp, acum stiu cum e sa iubesti o persoana atat de tare si ai face orce ca sa stii ca va fi totul bine, dar vei vedea ca o sa regreti, mama ta nu te invata la rau. dar acum si ea a gresit nu trebuia sa tipe pe tine trebuia sa-ti explice cu frumosul poate asa intelegeai, acum sper sa te gandesti mai bine. La un momendat o sa se strice lucrurile intre tine si iubitul tau si pe urma vei regreta tot ce ai facut si o sa-ti doresti sa dai timpul inapoi... ascultama pe mine si eu am trecut in aceeasi problema ca si tine si pe urma am regretat, sper sa-ti fie de ajutor raspunsul meu