Capsarea borcanelor inseamna sa le pui capac de unica folosinta, nu din acela cu filet. Dar pentru acest lucru trebuie sa ai capsator de borcane, care este un dispozitiv special si sa cumperi capace noi. Eu pentru compoturi foloseasc numai borcane cu capac cu filet.Iti spun si cum fac compotul si imi tine pana vara urmatoare, daca nu se mananca! (si acum mai am cateva borcane!). Spal fructele, le curat de samburi (prunele), le tai dupa caz si le pun in borcane pana la doua degete de plin. Apoi fac un sirop de 400 g zahar la 1l de apa pe care il fierb sa se dizolve.Il torn asa fierbinte peste fructele din borcan ( atentie sa puni un cutit sau o lingura sub fiecare borcan ca sa nu plezneasca!) dar numai cat sa acopere fructele, ca la fierbere se ridica. Apoi, intr-o cratita inalta pun borcanele la fiert in baie de apa, apa care trebuie sa fie pana aproape de capac.Infasor fiecare borcan in fasii de ziare ca sa su se sparga la fiert cand se ating unele de altele. Le fierb in jur de 30 de minute. Apoi le scot si le infasor in niste paturi ca sa se raceasca treptat.Racirea, in aceste conditii poate dura si 14-16 ore! Iata o reteta verificata, fara chimicale si consevanti. Tot secretul este in sterilizarea in baie de apa si racirea treptata. Si, unde mai pui ca la mine in camara este centrala termica, deci numai racoare nu este! Si tot imi tin! Succes.
Mama da borcanele la cuptor ca sa se capseze[1 ora cam asa]
Pai daca nu ar fi capsate calumea si le-ai strange tu, s-ar rasufla saracele
Păi da capsezi capacul de borcan sti este un fel de a spune ca il capsezi il capsezi cu o unealta ceva sti am vazut la mama este usor si il capsezi ca sa tina mai mult timp sa nu intre aer ceva sti.
Mama pune folie de plastic si apoi inchide capacu strans foarte bine de mine barbatul familiei
anonim_4396 întreabă:
andrada_6583 întreabă: