anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! Ma numesc Alin, am 18 ani *peste 3 zile* si sunt un panicat...Da, un panicat. O sa trec direct la subiect ca sa nu va plictisesc. Am un grup de prieteni genial (open mind, deschisi la orice suna "fun" etc.) Din pacate eu sunt mereu stresat si ma gandesc la consecintele actiunilor mele. Mereu am fost asa, si poate ca este un lucru bun dar sunt satul sa aud : Come on dude it's gonna be fun, De ce esti mereu asa panicat pe viata, Nu o sa te muste nici un caine *da, am o problema cu cainii vagabonzi*. Nu sunt introvertit, imi place sa ma distrez dar cu limite. Un exemplu: Ei vor ca de ziua mea sa mergem in Vama Veche, nu spun ca eu nu vreau acest lucru dar ca de obicei creierul meu intervine ( dar daca... poate ca. etc.) I'm such a pussy. Cand vine vorba de oameni nu am probleme, imi place sa interactionez cu oamenii din jurul meu, sa imi fac prieteni noi.
Intrebarea mea este cum pot deveni mai putin stresat *am incercat mereu sa ma relaxez, video-games and books didn't work tho'. I need help.
Iti multumesc pentru timpul acordat!

7 răspunsuri:
| WaterDrop a răspuns:

Nu esti capabil sa iei decizii. Mintea ta intervine mereu intre tine si ele si te blocheaza.

Trebuie sa intelegi ca orice decizie ai lua, nu va fi niciodata asa cum te astepti tu sa fie.Va fi mai buna sau mai rea. Asa ca trebuie sa faci asta indiferent ce gandesti tu si abia apoi sa tragi concluziile. Daca o faci inainte nu vei ajunge nicaieri.

| 30Y a răspuns (pentru WaterDrop):

Iti multumesc pentru raspuns. Ai foarte mare dreptate.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Pai daca iti doresti sa fii cu ei nu lasa asta sa te impiedice, nu te mai gandi la consecinte sau "ce-ar fi daca?"trebuie sa accepti ca viata nu poate fi mereu sigura, daca esti cu prietenii tai nu poate sa-ti se intample ceva rau cand esti cu ei in preajma, ca sa nu te mai gandesti la lucruri rele gandeste-te mai bine la ceva pozitiv la cum te-ai distra acolo sau la alte clipe fericite din viata ta.
Sper ca te-am ajutat aici, imi pare rau daca nu am spus mai mult.
Toate cele bune si la multi ani!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie sa inveti sa faci o distinctie concreta intre actiuniile cu 'un potential pericol', de preferat unul eminent si o actiune care poate fi amuzanta, insa in acelasi timp trebuie sa constientizezi ca toate actiuniile ascund un potenrial pericol.

Asta nu inseamna ca trebuie sa te feresti de tot si toate happy asta ti-ar strica viata...dar nici nu inseamna ca trebuie sa participi la orice doar de dragul a ceea ce spun/fac/gandesc ceilalti...

Invata sa iei decizii.
Invata sa fi relaxat.
Invata sa-ti traiesti viata.
Invata sa fi spontan.
Invata sa distingi pericolele de pericole, si pericolele de distractie.

Totul e in mintea ta.Bariera e in mintea ta.Invata sa-ti controlezi...gandirea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie doar sa intelegi ca viitorul nu il poti controla.Trebuie sa il lasi "in pace".
Cand iti vine gandul cu "o sa ma muste Grivei" poti sa il "ataci" cu gandul "Poate e totul in capul meu si Grivei o sa doarma".
Intelegi,nu esti profet, nu stii ce o sa fie, tu doar fa ce e corect, bine, si distractiv pentru tine si altii.

| 30Y a răspuns:

Imi cer scuze pentru greselile gramaticale! big grin

| Axys a răspuns (pentru 30Y):

Trebuie sa gandesti pozitiv sa sa gandesti inainte sa faci un gest sau eu mai stiu happy