Engleza este absolut esentiala in timpul facultatii si mai ales dupa aceea. pentru fiecare materie exista cate o carte in romana, suficienta de iei un 7 la examen, dar daca vrei sa inveti si sa intelegi mai mult, vei avea nevoie de bibliografie suplimentara, actuala, care este strict in engleza. Pentru lucrarea de diploma nu vei gasi suficiente carti in romana (indiferent practic de tema aleasa) si vei fi obligat sa citesti cateva sute de pagini in engleza. Dupa aceea, ca medic, este practic imposibil sa iti desfasori activitatea fara sa stii engleza (poate doar daca vrei sa te faci medic la tara, intr-un catun indepartat).
Nu stiu metode spectaculoase de invatare a limbii engleze. Manualele de scoala sunt exceptionale si daca lucrezi tot ce scrie in manuale, vei st engleza decent. Pe net exista sute de pagini de exercitii de gramatica, poti lucra cate doua or pe zi, in fiecare zi, pentru a imbunatati cunostintele din manual. In plus, citeste foarte mult in engleza (de exemplu de pe wikipedia) si cand intalnesti un cuvant necunoscut noteaza-l intr-un vocabular cu traducere cu tot. Cand faci 30 de cuvinte, opreste-te si citeste-le cu mare atentie de 10-15 ori, apoi repeta-le pana le stii la perfectie (din experinta mea sunt suficiente 6-7 repetari daca esti atent). Nu e usor si nici rapid, dar are efecte bune si pe termen lung.
Sgur ca cunoasterea unei a doua limbi de circulatie folosita larg in medicina (franceza, germana, italiana) este utila, dar daca cunosti perfect engleza, te poti descurca bine
Bună!
Preferabil să cunoşti Engleza foarte bine + încă o limbă străină!
Poţi face şi un curs de Limba Engleză/Franceză/Germană online :)
Vezi diverse cursuri de engleză online ( gratuite ) la linkul :
http://www.engleza-online.ro/
http://www.cursuri-online.info/engleza/
http://www.allysatis.org/ficheeleve/eleve.php?lang=3&langaff=36
http://www.academia-de-engleza.ro/
http://www.youtube.com/watch?v=d2i0z-7w-WI
http://englezainteractiv.blogspot.ro/2010/02/cursuri.html
http://www.internetpolyglot.com/romanian/mainMenu.html
Toate cele bune!
Pai chimia si biologia conteaza cel mai mult. La facultate de obicei se ia cu limbile straine mai de la 0.
Nu trebuie neapărat să cunoști engleza dacă vrei să fii medic în țară, poate doar dacă îți vine un pacient care nu e român. Nicio limbă că doar te faci medic nu traducător. Dar trebuie să cunoști măcar o limbă străină de circulație internațională, iar cea mai cunoscută și vorbită limbă e engleza așa că eu zic să te apuci să o înveți. Metodele de învățare sunt multe. De obicei se învață în școală deci asta înseamnă că trebuie să o știi.
Dacă candidezi pe locurile cu predare în limba română e destul să cunoști româna.
Pentru locurile cu predare în engleză sau franceză taxa de studii e de vreo 5-6000 de euro pe an.
bbbb1 întreabă: