Amice,dansul se poate îmbina cu muzica numai dacă muzica are un statut și o bază perfect ritmată.
În fond asta și este dansul. O mișcare a corpului condusă de ritmul muzicii, pe care persoana cu ureche și simț muzical o simte din interiorul său. E ca și cum ai merge pe stradă, în pași mișcați, sincopați.
În schimb, dacă muzica nu are o ritmicitate bazată pe un echilibru al măsurilor, nu poate fi dansată.
Or, din acest punct de vedere, maneaua, neavînd un suport melodic perfect echilibrat, nici nu poate fi dansată.
Eu, care am fost un dansator de foarte bun nivel, ca amator vorbind, desfid pe oricine acela care îmi dă trimitere că s-ar putea învăța dansul ( și mai ales maneaua) după niște reguli scrise sau chiar explicitate vizual.
Dansul se învață numai experimentîndu-l și practicîndu-l pe suport muzical.
Plus că, tu, ca băiat, ai nevoie și de o oarece doză de curaj, de lepădare de tracul interior că te-ai putea face de rîs, că ai putea fi refuzat de o eventuală parteneră.
Deși, așa cum se dansează astăzi, fiecare după cum îl duce capul, dansul e doar un fel de bâțâială a doi sau mai mulți indivizi într-un talmeș - balmeș de sunet și mișcare dezordonată, de cele mai multe ori coordonată de cantitatea de alcool pe care a ingurgitat-o fiecare dintre dansatori.
Pentru că, din cîte văd și citesc, trag și școlărițele la măsea mai ceva decât băieții.
În fapt, e lucru cert, dovedit experimental, că femeile sunt cele mai aplecate către voluptate și erotism, mai ales dacă sunt încurajate de o puțină cantitate de alcool ingurgitat.
După ce închid acest al meu răspuns, voi merge, din curiozitate, la adresa dată dată de utilizatorul „suntserios" pentru a mă elucida.
Să fii sănătos!
Am fost, am văzut și m-am edificat.
Ceea ce prezintă niște tipi, acolo, e doar o simplă mișcare de corp, cu foarte puțină mișcare de picioare, bazate, ambele situații, pe o muzică perfect ritmată.
Deci, dacă ai auz muzical și asculți instrumentele care țin ritmul melodiei, corpul se duce singur în ritmul indicat, picioarele se mișcă singure după cum dorești tu, pe pașii care singur îi poți inventa, pe mișcarea de corp pe care singur o inventezi în timpul mișcării.
Ca drept dovadă, la popoarele africane sau indiene sau sudamericane, la care dansul este mai presus de melodie, cel mai important lucru este ritmul, cel creat și făcut auzit prin instrumentele de percuție.
Repet: dacă ai ritm și ești receptiv la ritmicitatea impusă prin aceste instrumente, dansul este ceva ce decurge de la sine.
În momentele cînd ești singur acasă, pune o melodie bine ritmată și fă singur mișcări dictate numai de ritmul acesteia. Mișcările de pași și de corp le inventezi tu singur.
Hai, încearcă!
Am mers și m-am documentat pentru tine.
Mergi pe You Tube, caută Logodna Alina și Fernando ( eu am găsit episoadele 6 - 11) și te vei edifica.
O petrecere țigănească, scoasă cu dănțuiala în plină stradă, în care tineretul ( fete și băieți) în țoale scumpe ( cred că o rochie din acelea etalate acolo face cît pensia mea pe două luni de zile), dansează pe o muzică excelent ritmată, cu mișcări inventate de fiecare, cum îl duce capul, cu multe mișcări preluate din dansurile indiene sau orientale dar și, pe fond general, mulți dintre dansatori, înlănțuiți în cea mai veritabilă „horă".
Nu e mai puțin adevărat că țiganii au muzica și ritmul în sînge, ca o genă specifică neamului lor, pe care, noi ceilalți, mai ales tineretul din zilele de azi, încercăm, mai mult sau mai puțin reușit, să-i imităm, să le preluăm obiceiuri comportamentale, să ne interesăm ce înseamnă o serie de cuvinte de -ale lor. Aceasta se numește „asimilare", fenomen pe care populația preponderent română ( în lipsa unei educații sănătoase)nu - l înțelege și, vrînd - nevrînd, alunecăm spre ceea ce este ca o lege nescrisă a nației lor.
Așa precum, încet - încet, dintr-o democrație prost înțeleasă, musulmanii, chinezii, africanii au început să invadeze, mai mult sau mai puțin legal, teritorii altcîndva tabu.
Domnilor, nu sunt rasist dar sunt împotriva lipsei unei veritabile educații și civilizații care, oricît am vrea să fim de îngăduitori, la nivel general, nu vine din rîndul acestor imigranți care au invadat lumea civilizată.
Cel puțin în zona județelor din sudul țării, unde populația de etnie romă începe să devină, încet - încet, preponderent majoritară, aceste manifestări au început să ajungă obiceiurile populare ale începutului de mileniu la români.
Și, dintr-un nemăsurat și prostesc orgoliu, începem să ne supărăm pe străini care, cînd se referă la români, zic „țigani".
Aceasta e cultura și educația tineretului din România anului 2014.
Și, această comportare se face manifestă nu numai pe strada principală din satele și comunele ilfovene dar și în așa -zisele cluburi de fițe, ce se cred cele mai selecte, din chiar buricul Bucureștiului.
Cam asta e!
Doar un zîmbet?
Te-ai lăudat că dai funda.
Ți-am scris un roman.
Mulțumesc!
Să fii sănătos!
Dans pe manele? Serios? Uite-te la videoclipuri si vezi cum dau pitipoancele din fund, alt dans nu este.
Https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+dance+club+music
la manele imi e frica sa caut
Onisim13 întreabă:
BrianMoser întreabă:
miriaaaanaa3 întreabă: