| socialdisaster a întrebat:

Hei! pentru putin context, am aproape 16 ani, parintii mei au fost divortati pentru aproape 2 ani dar nu mai erau in termeni buni de 8, pana anul acesta in ianuarie cand mama a decedat. Mi s au intamplat lucruri foarte urate. Cu fratele meu mai mare(20 ani) nu sunt in relatii bune, tata este plecat de 8 ani din tara si s-a comportat din totdeauna oribil cu mine, si momentan locuiesc la persoane apropiate tatalui meu fara tutela legala.Am schimbat pana acum 3 locuinte. Vreau sa se puna stop, nu ma pot intelege cu niciunul dintre membrii familiei ramasi in viata (decat unchii, aceste persoane apropiate, fratele meu si tata) pentru ca am 15 ani si eu nu am dreptul de a vorbi pentru ca sunt minora. Intrebarea este, atat timp cat nu am tutela legala lasata de tata in tara prin termeni judecatoresti si avand aproape 16 ani (ii implinesc in vara) pot locuii unde vreau eu? nu ma simt in siguranta. Va rog, vreau un raspuns serios.

1 răspuns:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai rude din partea mamei?
Vorbeste cu ei, poate poti locui la ei.
Cu un tata absent, cred ca familia mamei v-a fost mai aproape in ei 8 ani decat famila de pe tata.
Poti cere schimbarea tutelei in instanta, ai nevoie de avocat. De asta cel mai bine ar fi sa vorbesti cu rudele din partea mamei mai intai.