| Emiiicrazy a întrebat:

Hei Salut.Sunt fata si as vrea sa ma ingras dati-mi niste sfaturi sau niste exercitii.Am 13 ani si am 1.50 si 36 de kg e bine pentru varsta mea? Va rog ajutati-ma. Funda

7 răspunsuri:
| AnonimaOk a răspuns:

Buna.
Iata cateva sfaturi...
1. Consuma calorii multe, dar bune -
Daca vrei sa incepi o cura sanatoasa de ingrasare, este posibil sa fii nevoita sa-ti schimbi anumite obiceiuri alimentare. Poti fi indulgenta cu numarul de calorii, in sensul ca daca vrei sa te ingrasi ai voie sa maresti aportul caloric cu 500 de calorii pe zi (de la 2000 de calorii la 2500).
Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este aportul nutritional: alimentele pe care le consumi pot avea calorii multe, dar trebuie sa furnizeze organismul tau si o cantitate generoasa de nutienti. Prin urmare, produsele de tip fast food sau mezelurile ies din discutie. Ele te pot ingrasa, insa nu intr-un mod sanatos.
2. Mananca de 5 ori pe zi
In loc de 3 mese principale si atat, ar trebui sa ai 3 mese principale plus 2 sau 3 gustari consistente, daca vrei sa te ingrasi sanatos.
Dimineata, la micul dejun, este bine sa consumi carbohidrati, nutrienti pe care ii gasesti in paine integrala si cereale integrale. La masa principala de la pranz si la cea de seara este bine sa consumi alimente bogate in grasimi, insa in alimentatia ta ar trebui sa predomine alimentele bogate in grasimi nesaturate (peste, de exemplu), iar pe langa acestea sa se regaseasca cele saturate (carne, produse lactate nedegresate).
Gustarile dintre mese pot fi alcatuite din produse care te ajuta sa te ingrasi sanatos: fructe, migdale, alune prajite, nuci, fructe uscate (curmale, caise, prune, stafide).
3. Consuma sucuri de fructe si shake-uri
Sucurile de fructe sunt indicate intr-o dieta de slabire, insa cu moderatie, deoarece contin mult zahar care poate fi transformat in grasime. Ei bine, daca vrei sa te ingrasi sanatos, ai verde la consumul de fructe. Poti consuma, de asemenea, shake-uri cu lapte si fructe, fara sa numeri fiecare calorie pe care o consumi.
4. Mareste-ti masa musculara
Cand vrei sa te ingrasi sanatos, este bine sa faci exercitii fizice prin care iti poti mari masa musculara. Un consum regulat de alimente bogate in proteine, plus exercitii specifice fitness-ului, te pot ajuta sa te ingrasi sanatos, uniform, armonios. Daca fitnessul nu este punctul tau forte, poti incerca inotul sau gimnastica.
5. Dormi suficient
Regula somnului se aplica atat in cura de ingrasare, cat si intr-o cura de slabire. Pentru a-ti ajuta muschii sa se refaca si organismul sa perceapa corect mesajul ingrasarii sanatoase, este bine sa dormi macar 7 ore pe noapte.
6. Bea multa apa
Apa este la fel de necesara in cura de ingrasare pe cat este in cea de slabire, tocmai de aceea, este indicat sa bei 2 litri de apa pe zi. O data pe saptamana, este bine sa te cantaresti, pentru a vedea daca eforturile tale dau roade. Daca dupa 4 saptamani nu observi nicio schimbare, iti recomandam sa te adresezi unul medic nutritionist, intrucat este posibil ca regimul adoptat de tine sa nu fie potrivit organismului tau.
Sper ca am ajutat. Mult succes!

| AnonimaOk a răspuns (pentru AnonimaOk):

Am uitat sa mentionez astea sunt pentru a te ingrasa intr-un mod sanatos. Altfel, risti sa faci colesterol sau sa te imbolnavesti. Da, ar fi bine sa te mai ingrasi pana la 40 de kg.

| pietrean a răspuns:

Poate pana in 40 kg,ar fi mai bine! Dar daca esti sanatoasa,mananci tot ce ii trebuie organismului,nu ai de ce sa-ti faci probleme! Fa niste analize(se fac gratuit,cu programare,cu trimitere de la medicul de familie)pentru a vedea daca iti lipsesc ceva vitamine, minerale, cum stai cu globulele rosii, albe, etc. Odihneste-te bine noaptea(culcate pe la orele 22), dormi cel putin 8 ore, hidrateazate cu apa+zeama lamaie, sucuri de fructe, legume, chiar amestecate.

| Lovee18 a răspuns:

Si eu am 13 ani si jumatate si am 41, 5 ...cred ca nu e nimic rau sa fii mai slaba dar daca asta vrei tu, eu cred ca ar cam trebui sa te pui bine de tot pe mancat atat mancare cat si foarte multe dulciuri sa lenevesti foarte mult, etc.

| pietrean a răspuns (pentru Lovee18):

Dulciurile ingrasa "rau", au glucide, poti face diabet.Sa lenevesti, iar nu este bine:au de suferit muschii, dauneaza si psihicului, circulatiei sangelui, oxigenarii creierului... Restul, citeste ce i-am raspuns.

| Lovee18 a răspuns (pentru pietrean):

Sincer nici nu m`am gandit inainte de a scrie scopul meu era doar sa dau primul raspuns nu neaparat si pe cel corect. laughing

| pietrean a răspuns (pentru Lovee18):

Te-ai grabit sa dai primul raspuns, dar nu te gandesti ca pot fi copii, tineri, care pot lua in serios ce scrii, ce ii sfatuiesti? Intai gandeste si apoi scrie!