Buna,
Nu o lua in seama prea tare pe tanti Gretta ca spune multe prostii.
Fii tu insuti, asa cum te simti mai bine.
Poti lucra putin la imaginea ta despre baieti. Nu toti baietii de la liceu vorbesc despre sex sau chestii porcoase asa ca iti poti face gasca ta in care sa te simti mai bine. Daca totusi ei vorbesc de lucruri care nu iti plac poti gasi un motiv sa nu participi la discutie si sa-ti vezi de ale tale.
Tu descrii o profetie care se autoindeplineste si un efect Pygmalion. Este un cerc vicios in care te bagi singur.
Profetia care se autoindeplineste este o credinta (ganduri) care devine adevarata pentru oamenii se comporta ca si cum ar fi adevarata.
Daca tu te intalnesti cu niste baieti si crezi ca nu vei face o impresie buna te vei comporta cu frica sau ii vei evita. Ca urmare a comportamentului tau baietii nu vor fi foarte incantati de tine, te vor evita sau vor face misto de tine. Fiecare interactiune de tipul asta iti va intari convingerea ca esti diferit.
Refugiul in grupul de fete e o solutie. Imbunatateste solutia gandind putin diferit in ce priveste baieti si te vei ajuta mai mult.
Bafta!
Acum, scoala noua, colegi noi, ai ocazia sa-ti faci o imagine total noua, cu care sa debutezi in viata de adult.
Ca atare, te sfatuiesc sa lasi fetele si sa stai mai mult in preajma baietilor, chiar daca nu-ti place sa vorbesti de sex sau alte porcarii.
Daca vrei sa realizezi ceva in viata, acum este momentul!
Creaza-ti o imagine noua, renunta la parul de fetita (sau baietel rasfatat, mai bine spus), tunde-te masculin, poarta-te masculin si vei fii laut in serios si tratat ca un barbat, nu ca un papa lapte, gay, fatalau sau alte apelative, pe care vei avea ocazia sa le experimentezi daca continui asa cum ai facut la generala.
Nu uita: acum ai sansa sa arati lumii ce persoana importanta vei deveni tu ca adult! Invata super bine, ia toate meritele, fa sa se intoarca toate capetele dupa tine si vei ramane pe veci in mintea oamenilor ca un tanar foarte capabil, inteligent si ca un barbat adevarat.
Fii tu însuți. Nu încerca să creezi o imagine cu totul nouă sau vreo prostie de genul ăsta. Nu încerca să creezi nicio imagine. Liceul poate fi în două feluri. Poate fi un loc în care să joci un rol, să porți o mască pentru a te putea integra într-o societate în care te-ai integra oricum. Sau poate fi un loc minunat, unde să te distrezi pe cinste și să ai cei mai frumoși ani din viață dacă alegi să fii tu însuți.
Nu încerca să te integrezi, doar lasă lucrurile să meargă, fi o persoană bună și te vei integra de la sine.
Crede-mă, și eu mă simțeam aiurea în discuțiile băieților din generală din același motiv, dar, ca și tine, am intrat într-un liceu foarte bun, dintre cele mai bune 3 licee din țară, și aici lucrurile nu mai stau la fel. Oamenii sunt vizibil mai deștepți și discuțiile variază. Nu-ți închipui că cele porcoase nu mai există, dar e mult mai ok ca până acum. Așa că nu discrimina în funcție de sex, vorbește cu toată lumea, stai cu toată lumea și ai să vezi că la un moment dat ți se va fi format un grup de prieteni în care vei fi integrat. Poate că va fi format din fete sau din băieți, sau, cel mai probabil, și din fete și din băieți.
Legat de tuns, fă-o doar dacă vrei, nu pentru „integrare". Și fii copilăros. Cel puțin în clasele a 9a și a 10a încă mai ai luxul ăsta. Eu unul am continuat și în a 11a și asta a deranjat pe unii, dar tot m-am distrat.
Nu zic să fii împotriva schimbării, dar dacă e să te schimbi, fă-o din motive bune. Nu te schimba pentru societate, nu fii altcineva pentru societate. Fii sincer cu cine ești și ai să ai parte de cei mai faini ani din viața ta.
P.S: Ba contează! Dacă îți plac jocurile video, joacă în rețea cu noii colegi și o să ai garantat un grup de prieteni.
Stii, nu toti baietii vorbesc despre sex. Si la mine in clasa e un grupulet de baieti care fac asta, dar cu colegii cu care stau eu vorbim despre jocuri, filme etc. Faci ce vrei, nu ce zic altii. Ei vorbesc despre sex si nu stiu sa faca inmultire..ma lasi. Nu trebuie sa te intelegi cu toti, de ex la unii imi vine sa le crap capul la usa cand le vad aroganta de pe fata lor.dar ma abtin.
chiftelutacrocanta întreabă: